local-stats-pixel fb-conv-api

Aiz kalnem #42

77 0

Viviana izgāja no klases viena no pēdējām. Koula kungam nekad viņa nebija īpaši patikusi, un tas nebija īpašs pārsteigums, ka skolotājs bija izspēlējis šādu nejauku joku. Ejot pa gaiteni meitene saprata, ka ziņas par viņas neveiksmīgo stundu kā vienmēr ir izplatījušās zibens ātrumā.
Un tur jau viņa bija. Otrā meitene skolā. Sniedze.
Meitene ar pilnīgi baltiem matiem stāvēja apbrīnotāju pulkā. Kad Viviana gāja garām, melnace nikni paglūnja un izmeta - Dzirdēju, ka tev neveicās stundā. Ak, nabadzīte!- Sniedze tēlotā līdzjūtībā novaikstījās. Vivianai reiz pietika. Niknums aizšķīlās kā sērkociņš un dega kā pavasara kūla.
-Nuja. Tev jau veicas! Vēstures skolotājam patīk gan tavas stulbās esejas, gan kājas... un- vai tas ir sirms mats?- Negaidījusi atbildi Viviana devās tālāk un izbaudīja Sniedzes spiedzienus meklējot sirmo matiņu, kas varētu sabojāt viņas mūžu.
Pie skapīšiem meiteni sagaidīja Agne.
-Tu gan viņai sadevi!- meitenes balsī skanēja ne tikai apbrīna, bet arī izsmiekls pret skolas stulbāko izlecēju.
-Nuja. Kurš cits viņu noliks pie vietas?- Viviana nevainīgi paplikšķināja acis un atmeta gaišbrūnos matus.
-Ko gan mēs bez tevis darītu?
-Apkalpotu skolēnu prezidenti Viņas Augstību Sniedzi un masētu viņas resnās pēdas.- Viviana pilnā nopietnībā novilka, bet jau pēc sekundes smējās kopā ar labāko draudzeni. -Tātad- kur tagd?- atguvusi spēju runāt noprasīja Viviana.
-Uz pasākumu sagatavošanas komitejas sēdi.- Agne nopūtās. -Gan jau Sniedze atkal apšaubīs katru tavu ģeniāli trako ideju.
-Nnezinu gan. Man liekas, ka viņa vēl meklēs sirmu matu!- un meitenes elkoņos saķērušās devās uz aktu zāles pusi.
Viņas bija klāt pirmās, ja neskaita kādu tumšmati, kura sēdēja uz krēsla pagriezusies uz otru pusi tā, ka nevarēja redzēt viņas seju. Kad meitene pagriezās, Vivianai aizcirtās elpa.
Meitenei bija kaķa acis.

Gaidīšu idejas komentāros, un nākamo yakstīšu no 16+
Paldies, ka izlasīji!

77 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Man skolā macās viena Sniedze. Viņa gan ir jaunāka par mani, bet no malas izskatās tīri jauka un gudra. Lasot visu laiku acu priekšā stāvēja viņa, un man negāja kopā tas viss, jo tavā stāstā Sniedze ir ļauna persona. Es tikai tā pasaku. P.S. Gaidu nākošo daļu:)
0 0 atbildēt