local-stats-pixel fb-conv-api

Eirovīzija 2010 jau šovakar! Latvija izvēlas21

18 1

ŠOVAKAR,27.02 21:15 LTV1 EIRODZIESMAS 2010 FINĀLS.

LATVIJA, IZVĒLIES LABĀKO !!!!!!

 22. janvārī, Latvijas Televīzija darīja zināmas Eirovīzijas nacionālās atlases finālam izvirzītās 10 dziesmas. Saskaņā ar 2010. gada Eirovīzijas nacionālās atlases Nolikumu, tās izvēlējās LTV veidota žūrija (dziesmas minētas iesniegšanas secībā):

1. Your Morning Lullaby
Mūzika: Lauris Reiniks
Teksts: Lauris Reiniks
Izpilda: Lauris Reiniks

2. Like A Mouse
Mūzika: Mārtiņš Freimanis
Teksts: Mārtiņš Freimanis
Izpilda: grupa "PeR"

3. When I Close My Eyes
Mūzika: Staņislavs Judins
Teksts: Jānis Strapcāns
Izpilda: Grupa "h2o"

4. My Religion is Freedom
Mūzika: Zigmars Liepiņš, Jānis Liepiņš
Teksts: Nikita Kellermans (Ņikita Ivanovs), Zigmars Liepiņš
Izpilda: Dons (Artūrs Šingirejs)

5. Digi digi dong
Mūzika: Edijs Šnipke, Andris Konters
Teksts: Edijs Šnipke
Izpilda: Projekts Konike

6. What For? (Only Mr.God Knows Why)
Mūzika: Jānis Lūsēns
Teksts: Guntars Račs
Izpilda: Aisha (Aija Andrejeva)

7. Rišti rašti
Mūzika: Raimonds Tiguls
Teksts: Valts Ernštreits
Izpilda: Kristīne Kārkla-Puriņa

8. Because I Love You
Mūzika: Ingars Viļums
Teksts: Ingars Viļums
Izpilda: Ivo Grīsniņš-Grīslis

9. Snow in July
Mūzika: Jānis Strazds
Teksts: Guntars Račs
Izpilda: Kristīna Zaharova

10. Lullaby For My Dreammate (Diamond Lullaby)
Mūzika: Agnese Rakovska
Teksts: Agnese Rakovska
Izpilda: grupa „Triānas parks”

„Arī šogad Eirovīzijas nacionālo atlasi un piedalīšanos starptautiskajā dziesmu konkursā Latvijas Televīzija organizē tikai pateicoties savam ilglaicīgajam un uzticamajam sadarbības partnerim Ventspilij – pilsētai, kas šogad svin savu 720 gadu jubileju. Tāpēc mēs no sirds vēlamies pateikties Ventspils pilsētas domei un Ventspils attīstības aģentūrai par to, ka, neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju, mūsu sadarbības partneri novērtē Eirovīzijas lielo nozīmi Latvijas mūzikas dzīvē,” preses konferencē uzsvēra LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Dziesmu pieteikšana Eirovīzijas nacionālajai atlasei noslēdzās 15. janvārī. Kopumā tika iesniegtas 79 dziesmas, no kurām 76 atbilda Nolikuma prasībām un tika nodotas žūrijas vērtējumam. Žūrijas sastāvā bija komponists Uldis Marhilēvičs, dziedātājs Niks Matvejevs, komponists Kārlis Lācis, dziedātāja Ance Krauze, dziedātāja Marija Naumova, radio dīdžejs Artis Volfs, kā arī „Eirodziesmas 2010” radošā grupa (Iveta Lepeško, Zita Kaminska, Arvīds Babris, Sandra Freiberga, Santa Latkovska-Babre) un LTV7 raidījuma “SeMS” veidotāji (Sanita Auškāpa, Ina Kronberga un Liene Žeimunde).

„Pēdējos gados Eirovīzijas dziesmu konkurss nepārprotami kļūst nopietnāks un profesionālāks, tur nav vietu muļķībām un banalitātēm. Tāpēc žūrija šogad ir īpaši gandarīta par Latvijas autoru devumu: daudzas no pieteiktajām dziesmām bija ļoti izteiksmīgas un kvalitatīvas, tāpēc grūti bija izšķirties par labākajām desmit. Tomēr prieks, ka šogad latviešu skatītājiem un klausītājiem, balsojot par labāko un spilgtāko Latvijas vizītkarti uz Eirovīzijas skatuves, būs no kā izvēlēties,” preses konferencē atklāja žūrijas komisijas priekšsēdētājs Uldis Marhilēvičs (attēlā).

Jau no rītdienas, 23. janvāra, katru sestdienu informatīvajā programmā “Panorāma” būs iespēja iepazīties ar divām fināla dziesmām, tās autoriem un izpildītājiem. No 15. februāra “Eirodziesmas” jaunumus aktīvi atspoguļos LTV1 rīta raidījums „Labrīt, Latvija!”

Savukārt 3. februārī LTV7 raidījuma “SeMS” tiešraidē notiks uzstāšanās kārtas izloze un no šīs dienas ar dziesmām, dalībniekiem un autoriem, dziesmu kritiķiem un atbalstītājiem varēs tikties jauniešu raidījumā SEMS.

No 27. janvāra, tieši mēnesi pirms fināla, dziesmas finālistes uzsāks savu rotāciju LTV informatīvā sadarbības partnera - Radio SWH - viļņos, bet jau no šodienas visas dziesmas iespējams noklausīties Eirodziesmas mājas lapā: www.eirovizija.lv.

Kā zināms, 2010. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases Nolikums paredz vairākas būtiskas izmaiņas. Piemēram, konkursā var piedalīties tikai autori un izpildītāji no Latvijas. Tāpat Nacionālās atlases ietvaros netiks organizēti pusfināli: no iesniegtajām dziesmām žūrija izvēlējusies desmit, kas par dziesmas-uzvarētājas titulu uzreiz sacentīsies Nacionālās atlases finālā, kas notiks sestdien, 27. februārī, plkst. 21:15 skaisti izremontētajā un jaunatklātajā Ventspils teātra namā „Jūras vārti”. Jau drīzumā būs nopērkamas biļetes gan uz fināla ģenerālmēģinājumu, gan pašu finālu.

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kas šogad notiks Norvēģijas galvaspilsētā Oslo, pulcēs 39 valstis. Konkursa norises vieta būs plašā arēna „Telenor”, kas paredzēta 23 000 skatītāju.

„Esam jau pieraduši - jaunas nianses konkursā ienāk katru gadu. Šogad galvenās izmaiņas saistītas ar to, ka tiks organizēti divi pusfināli – tie notiks 25. un 27. maijā. Katrā no tiem piedalīsies 17 valstis. Līdz ar to, ka pērn ļoti labus rezultātus parādīja profesionālas žūrijas iesaistīšana finālā, šogad arī pusfinālos katrā valstī darbosies žūrija piecu cilvēku sastāvā, un tas nozīmē, ka fināla dalībnieku sastāva noteikšanā žūrijas un televīzijas skatītāju balsojuma proporcija būs 50:50,” stāsta Iveta Lepeško. Tāpat notiks izmaiņas telefonbalsošanas sistēmā: tālruņu līnijas tiks atvērtas jau pēc pirmā pusfināla dziesmas izskanēšanas!

Kurā no pusfināliem uzstāsies Latvija, noskaidrosies 7. februārī, kad Oslo Norvēģijas televīzija sadarbībā ar EBU organizēs dalībvalstu sadalījumu pusfinālos, kas notiks izlozes veidā.

Nākošos jaunumus saistībā ar Eirovīzijas dziesmu konkursu LTV paziņos 3. februārī, kad klātienē tiks arī izlozēta uzstāšanās secība Eirovīzijas nacionālās atlases finālam Ventspilī.

Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamais sadarbības partneris – Ventspils: pilsēta, kas šogad svin 720 gadu jubileju.

 

Jā, tieši tā - CŪKMENS NETIKA FINĀLĀ.

 

Dziesmas var noklausīties :  http://www.eirovizija.lv  , sīkāka info par katru mākslinieku - zem bildes.

Uzstāšanās kārtība :

2. Trianas parks - Lullaby for my dreammate (Diamond Lullaby)
3. Aisha - What for?
4. Lauris Reiniks - Your morning lullaby
5. Dons - My religion is freedom
6. Konike - Digi digi dong
7. H2O - When I close my eyes
8. Kristine Karkla - Purina - Rishti Rashti
9. Ivo Grisnins - Grislis - Because I love you
10. Kristine Zaharova - Snow in July

18 1 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

atkal tas freimaņ-reiniks & CO zb jau viņi. un ko, pamPERisti, čurās sniegā??

6 1 atbildēt

Dons=Gejs

4 1 atbildēt

jop4ik lielaks sviests nevareja but O_O

3 1 atbildēt

atbildot uz snigerchuxinjsh komentāru " Katru gadu vienas un tās pašas sejas. Mana p... "

Donam un Aishai, manuprāt visstulbākās dziesmas. Man lirikas nepatīk. Mr. God ? :oo wtf ? un Dona dziesmā tas "mana reliģija ir brīvība" :D & bla bla jau līdz kaklam.vāji gabali. Bet jā, nebrīnīšos, ja kāda no tām dziesmām tiks izvirzīta.

Man personīgi piedur Triānas Parks - interesanti,neparasti,oriģināli,moderni, un rišti rašti - fanatstisks instrumentālais pavadījums :),patīk Eirovīzijā redzēt arī kādu tradicionālās mūzikas gabalu.

3 1 atbildēt

Ja godīgi doma tam Cūkmenam bija laba. Ja dziesma būtu bijusi angļu valodā, tad, manuprāt, lielajā Eirovīzijā būtu gana labas iespējas tikt augstā vietā, jo kā zināms cilvēkiem patīk, ja dzied par aktuālām un viņiem saprotamām tēmām.

3 1 atbildēt

cūkmens netika!? emotion

3 1 atbildēt

bišku paklausījos tās dziesmas

secinājums - visas tādas lēnas ziepenes, par vienu tēmu ....i love you

2 1 atbildēt

atbildot uz Chest3r komentāru " cūkmens netika!? " Labi vien ir, ka netika. xD

1 1 atbildēt

man pilniigs pohujs kas notiek ar eiroviziju!! visi shovi ir vienadi tilzi un samaxloti, iedomajieties kadas naudas pluudiis kad saaxies balsoshana,varees normali nopelnit latuvizijas riikotaaji ;) 

1 1 atbildēt

neviena dziesma, pilnīgi neviena no tām nepaliek atmiņā! kkādas šausmas, vai tiešām Latvija nespēj neko jēdzīgu izdomāt? :)

1 1 atbildēt

kur cūkmens ???

0 0 atbildēt

šogad visiem kautkas vilka uz folk ;\

0 1 atbildēt

KONIKE-ārprāc... takā tādi sapīpējušies hipiji

pilnīgi kauns skatīties xD

0 1 atbildēt

Rihsti Rahsti

0 1 atbildēt

politika nevis dziedaashanas konkurs...

0 1 atbildēt

vajadzēs paskatiities

0 1 atbildēt

Ja cūkmenu aizsutītu, dažs vēl padomātu, ka šamais dzied par to, ka Latvija ir cūciska zeme, bet no dziesmām patika vai nu Triānas parks vai arī H2O, pārējie vnk āpāc O_o

0 1 atbildēt

Es par PER  viņiem vismaz tas "I love you" nav tik primitīvs, bet gan oriģināls-ar humoru.

0 1 atbildēt

Ai, žēl par cūkmenu... :D

0 1 atbildēt

Katru gadu vienas un tās pašas sejas. Mana prognoze? Dons vai Aisha

0 1 atbildēt