local-stats-pixel fb-conv-api

Pārdomas par vides aktīvisti Tūnbergu75

372 0

Noskatījos Grētas Tūnbergas svaigāko runu, kas, šķiet, ir tieši tā pati runa, kuru viņa visur lasa jau kādu gadu, bet, iespējams, kļūdos. Nezinu kā jūs, bet es nespēju jaunās censones aktivitātes neuzlūkot ar dalītām izjūtām. No vienas puses – protams, globālās sasilšanas un vides piesārņojuma problēmas, pret ko viņa cīnās, ir mūsdienu realitāte un ir ļoti labi, ka to saprot pat viņas vecuma jaunieši. No otras puses – tieši jaunieši ir ļoti liela daļa no šīs problēmas straujās eskalācijas. Paskaidrošu kāpēc.

372 0 75 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 75

0/2000

Tak, aiz viņas tur stāv vesala Co., kurai, gan jau ka, ir arī savas finansiālās intereses. Ticu, ka ir ļaudis, kam materiālās vērtības nav primārās un ka tiem tiešām rūp planētas nākotne, bet ne jau visi šajā "zaļajā biedrībā" ir tādi. Daļa tur saskata biznesa iespējas. Bet šis skuķis ir tikai izkārtne, lai labāk izskatās emotion Turklāt stipri pārspīlēta un teatralizēta runa.

64 4 atbildēt

Nekad man nav patikuši šie vides aktīvisti un visi pārējie, kas tik ļoti skaļi klaigā.  Manā skatījumā visi kā viens atrod pašsaprotamu problēmu un taisa labu piķu uz to.  kaut vai tie, kas pret vides piesārņojumu: Mēs maksājam ik mēnesi par atkritumu savākšanu, kur vēl tie saņem visādas naudas par atkritumu šķirošanu/pārstrādi/utilizāciju. Lielās kompānijas visus mēslus nevis pa dārgo pārstrādā, bet pa lēto izmet okeānā - kur arī pārādās lielie aktīvisti un kaunina mani, ka es redz veikalā savu jobo piena paciņu ielieku maisiņā, lai pārējās preces nesamirktu.   Viņi necīnās ar cilvēkiem, kas ir tieši atbildīgi, bet cīnās ar nereālākiem spēkiem, kas realitātē neko neatrisinās. Jo cilvēks ēst grib katru dienu un cilvēks arī taisa mēslus ikdienā.  Ja šie aktīvisti juridiski spētu pierādīt, ka tās lielās multimiljardu kompānijas ir atbildīgas pie tā, būtu feini, bet vieglāk ir p1st smadzenes par to, ka redz cilvēks parastais ir pie visa vainīgs.  

53 2 atbildēt
Kurš ir šīs skatuves mākslinieces producents un tēla autors
50 3 atbildēt

Visi šie Zaļie Aktīvisti, kas te blēj par globālo sasilšanu, ir ar pašauru to domāšanu... Tas ir kārtējais veids, kā no cilvēkiem izkačāt vēl vairāk līdzekļus, uz globālo sasilšanu tiek tērēti kolosāli līdzekļi, kuru faktiski tiek vienkārši izmesti.. Šādas meitenītes ir kā propogandas rupori priekš "mīkstām" sirdīm, un tukšiem pauriem.. Patiesībā viņi grib parasto cilvēku, maksāt par cūcībām ko izdara lielās koorporācijas..

Cits jautājums ka Resursi tiek izmantoti neefektīvi un negodīgi...

Mēs Fanojam par visādiem sportistiem kuriem algas ir 100 miljonu, kamēr mediķi saņem kapeikas. Mūsu zaļie progresīvi domājošie Jaunieši, kauc par katru nocirsto koku, un lamā zemniekus un medniekus, par nežēlību, kamēr paši Stāv rindās pēc Ifona kurš maksā 1000 eiro un kuru taisijuši bērni kuri strādā par iespējams sauju rīsu dienā. Mum ir fantastiski dārgas Rotaslietas kuras rok Vergi... Liekuļu cirks.. NAV nekādas globālās sasilšanas, tas ir zemeslodes cikls.. Tas ir process kas notiek 10tiem tūkstošu gadu garumā, cilvēks to pat nespēj aptvert...

IR TIKAI VĒLME NOPELNĪT.... un ir negodīga resursu pārdale.. Un pati lielākā nelaime ir parazītiska sabiedrība, kuru mēs saucam par eliti, taču patiesībā 90% no tiem ir liekēži kuri vieni paši patērē tik daudz, cik iespējams  100 Latvieši nespētu patērēt visas savas dzīves laikā..

51 5 atbildēt

Viņa ir ķerta.

42 3 atbildēt

Nevaru uztvert nopietni to bērnu

33 3 atbildēt

Šīs meitenes parādīšanās plašākai sabiedrībai ir diezgan labs mārketinga piegājiens ! Respekts  emotion 

27 0 atbildēt

Noklausijos To RUNu un sapratu ka Viņai ir izsista viena fāze.

29 3 atbildēt

Meitene tak ir autiste ar Aspergera sindromu un ko tik vēl ne. 

+ ar visu rakstnieku varzu, kas aiz viņas = rezultāts.

26 3 atbildēt

@Aptauja: Vai tu tici globālajai sasilšanai?

Cits variants: Tāda ir.Bet tā ir ka dabīgs process.Nav tā ka pie tā esam vainīgi tikai mēs cilvēki.

12 0 atbildēt

@Aptauja: Vai tu tici globālajai sasilšanai?

Cits variants: Šajā pasaulē viss notiek tā, kā tam jānotiek.

10 0 atbildēt

Varbūt tas meitēns dēļ sava sindroma izskatās un uzvedās mazliet emocionālāk nekā vidējais politiķis, kam no biezādainības sejā nenoraustās neviens muskulītis un ir "pokerface"!

Otrkārt - netā bija kāds video, kur milzīgs laika periods, kopš vispār cilvēce ir radusies tika saspiests šaurā laika perioda nogrieznī - un sanāk, ka kopš cilvēces straujās attīstības ap 19.gs, mēs esam iznīcinājuši milzīgu skaitu dzīvās faunas, ārkārtīgi piesārņojuši savu Zemi un nenovēršami izsmēluši dabas resursus! Neko jau tā meitene nepareizi nepateica - klimats izmainās mūsu darbības dēļ! Protams, ka ir valstis, kas ko cenšas darīt un tādas, kuras liek "kluci" tam visam virsū (neslēpjot teikšu, ka tās ir Ķīna un Krievija, plus vēl citas).

9 0 atbildēt

@Aptauja: Vai tu tici globālajai sasilšanai?

Cits variants: Izspļaus kāds vulkāniņš labi daudz viskaut kā un globālās sasilšanas vietā var gadīties tāda globalā atdzišana pāris gadu garumā. Cilvēki par daudz no sevis iedomājas.

7 0 atbildēt

Nezinu, es priecājos, ka ir vispār cilvēki, kas runā par šīm problēmām, un ne tikai runā bet arī rīkojas! Jo ļoti daudz starp mums ir ignoranti, un man tas atņem ticību drošai nākotnei uz šīs planētas. Jo neiet tikai runa par mani, bet arī par maniem bērniem, mazbērniem un mazmazbērniem... 

7 2 atbildēt

@Aptauja: Vai tu tici globālajai sasilšanai?

Cits variants: viņa ir, un viss!

5 0 atbildēt

Pirmkārt, cilvēka saražotie atkritumi ietekmē globālās sasilšanas procesus ir tik niecīga, ka to nevajadzētu ņemt vērā!

Otrkārt, ir bezgala jauki, ka jaunieši ir saņēmušies kaut kādām kopējām akcijām. Tas noteikti ar kaut ko pozitīvu rezultēsies.

Treškārt, būtu vēl jaukāk, ja cilvēki kļūtu izglītotāki. Tad visādu spocīgi jocīgu paziņojumu būtu mazāk.

Ceturtkārt, ar plastmasas maisiņiem un petpudelēm piesārņotā pludmalē patiešām nav cool pavadīt atvaļinājumu, tāpēc, sakopt vidi, kurā dzīvojam patiešām būtu svētīgi!

5 0 atbildēt

Neteikšu par vides aktīvisti, bet komentārs par autora rakstīto - jā, ja tev bija žilitons, tad noteikti tu baigi atšķīries no tagadējās paaudzes. Kā tad emotion Tā pati sadzīves tehnika vien mājās bija ar niecīgiem izņēmumiem (viedtālruņa un planšetes izskatā). Ēst arī noteikti neēdi un pārtikas atkritumi un to iepakojums nebija, ja? Gan jau arī ar zirga pajūgu pārvietojies utt.  

8 4 atbildēt

Rakstā bija minēts, ka viņa ir garīgi slima? Slinkums lasīt, bet, ja nebija minēts, tad viņa var koncentrēties tikai uz vienu lietu un to atkārtot un atkārtot un atkārtot... tāpēc, ja viņa runā visu laiku vienu un to pašu, tad nav tālu jāmeklē kāpēc. 

4 0 atbildēt

Ja godīgi man viņa šķiet nedaudz smieklīga. Pats galvenais viņa tur raud, bet Tramps tviterī novēlēja viņai laimi un veselību  emotion 

4 0 atbildēt
gribi teikt ka tu neizmanto datorus, telefonus un visas šīs ierīces? maisiņus no maxima nepērc? plastmasa salmiņos neizmanto? nevajag visu vainot uz jauniešiem, vecākās paaudzes ir tie kas nevar pakustēties lai kautko par to darītu, jauniešiem nevar visi vienu izdarīt.
3 0 atbildēt