local-stats-pixel fb-conv-api

Degvielas cenas Latvijā29

160 1

"Būtiski kāps degvielas cenas", "Rīgā un Viļņā degvielas cenas aug, Tallinā - samazinās" - populārākie ziņu portālu virsraksti, kas sarūgtina jebkuru autovadītāju, kurš nedzīvo Krievijas pierobežā. Degvielas uzpildes stacijas (DUS) ar dažādiem reklāmas kampaņu paņēmieniem cenšas zombēt patērētāju, skaļi reklamējot, ka attiecīgā degviela ir vislabākā.

Tomēr, noklusēta paliek atbilde uz jautājumiem - kāda ir degvielas cena? Vai šī ir zemākā cena man tuvumā esošajās DUS?

160 1 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000

Latvijā vajadzēja akcīzi degvielai stipri samazināt. Tad leiši un igauņi bariem brauktu pie mums pēc degvielas un valsts kase neko nezaudētu emotion

Bet, ja nopietni, tad akcīze idejiski ir tāds nodoklis, ko piemēro "nevēlamajām" precēm. Šņabis varēja būt kaut 2x dārgāks. Mazāk maksātu par degvielu, paliktu vairāk naudas, ko pirkt dārgāku šņabi, tikai atšķirība, ka bez degvielas nevar, bet bez šņabja kādu brīdi var emotion

Cik cilvēkiem naudas ir tik ir, un vairums to tāpat notērē. Attiecīgi samazinot kādus nodokļus vai cenas, pieaugs pirktspēja citās sfērās un valsts savu daļu dabūs šā vai tā.

Nevajag liegt cilvēkiem pelnīt arī ēnu sektorā. Neviens to naudu tāpat zeķē neliek, bet tērē veikalos utml. Tāpat tā nauda nonāk apritē un valsts savu dabū. Nodokļi pat varēja būt diezgan mazi, tad pilnīgi visi tos maksātu, neviens negribētu dažu procentu dēļ čakarēties un galu galā summāri valstij pietiktu.

22 2 atbildēt

Ir jāiegaumē viena vienkārša lieta: degvielu tirgo privātā biznesa uzņēmumi!

Tās nav labdarības organizācijas vai valsts degvielas rezervju izdalīšanas aģentūras !!!

Ja privātais bizness ir nopircis degvielu no piegādātāja, tad tas ir viņa īpašums, un neviens likums, neviena norma nenosaka degvielas pārdošanas cenu.

Ja viņi gribēs - tirgos degvielu kaut par 100 eur/litrā! Tāpēc nav ko te pīkstēt! Ir vienkārši jāsaprot - kas ir tas, ko jūs dievināt - kapitālisms!

9 0 atbildēt

Mūsu pašu lapa diezgan neprecīza, Cēsīs neuzrādas nemaz kartē vēl 2 Viršu DUSi

7 0 atbildēt
Uz vaidspirtu sanāk lētàk braukt, nekà uz degvielu
5 1 atbildēt

"DUS degvielas cena var atšķirties , piemēram, Rīgas, ietvaros", aha, labāk pa visu Rīgu braukt, lai ietaupīt pāris centus. Kam matemātika nav stiprā puse, var droši to darīt. Raksts ir stulbs, un neko jaunu nepateica, kā vien, tipa ja gribi lētāku degvielu, tad brauc uz citu Rīgas galu vai citu pilsētu. 

4 0 atbildēt

Par kura gadsimta notikumiem te spriež?

4 0 atbildēt

matemātika nav mana stiprā puse bet man uz šodienu 24.08.2019 akcīzes nodoklis degvielai sanāca 45% ja ņem dīzeļdegvielu pa 1.2euro litrā.

3 0 atbildēt

Principā, degvielas cenai nav īpaša nozīme.

Ja visi braucieni tiek saplānoti optimāli, un pati braukšana notiek profesionāli, tad transporta izdevumus viegli koriģēt vismaz 20% robežās.

Kad paskatos, kā jaunie 'šumaheri' ar darba busiņiem izpildās uz ceļiem - man patiešām ir žēl viņu darba devējus, jo gan degvielā, gan transporta līdzekļa tehniskajā resursā zemē tiek nomesta nauda, kas pārsniedz viņa dienas algas apmēru!

Un tad mes vēl čīkstam par kaut kādien +- 5-6 centiem pie cenas!  emotion 

5 2 atbildēt

pohui ,lai kāpj..taču tiem ,kuri ko nesaprot --derētu tomēr apjēgt ,ka cenu ka'pums ir dēļ pašas stulbo Latvijas deputātu gļēvuma dēļ--pārdevās rietumiem ar visām piedevām..tagad mums sola "'gaišo nākotni""plēsīgo rietumu skavās...sadirsās ar Krieviju ,tagad laiza pakaļas jeņķiem un saka ,ka baigi garšīgi..

9 8 atbildēt

Velviens labs rīks Latvijai ir: https://sadursme.lv/degvielas-cenas/

2 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

😃👍

0 0 atbildēt