local-stats-pixel fb-conv-api

Vērtīgi un skumji. Liks aizdomāties par to, ko mēs patiesībā jautājam...21

278 0

Tu nekad nezini otra cilvēka stāstu. Tāpēc labāk nejautāt.

278 0 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

Kā man besī kad lien citu dzīvēs...

Vīriešiem atkal nākas saskarties ar jautājumu: "Kad būs draudzene?"

Kāda tev daļa kad būs, ej kur tālāk un dzīvo savu dzīvi. Tāda sajūta, ka uzticamas un abpusēji saderīgas sievietes uz katra stūra.

Tāpat arī sievietēm- kad būs bērni? Kāda daļa kad būs, kad vajadzēs tad būs, labāk par savu dzīvi(un nereti kašķiem un vīru alkoholiķi) lai domā. Dzīve ir veiksmes spēle.

Visi pāri ir tikai tāpēc ka īstajā laikā īstajā vietā+ bija drosme nedaudz. Tas arī viss.

23 0 atbildēt
Tas it sevišķi ir lauku rajonos, vietējās klaču tantes saucamās vienmēr ar šitādiem jautājumiem uzplijas.., tā nu reiz ir lauku dzīves tumšā puse, jo citi "tak zin labāk"
11 0 atbildēt

Stāsti no manas dzīves -

Es gandrīz sakāvos ar pašvaldības policiju - Vienu dienu es (24) un draudzene (25) izdomājām izziet iedzert pa aliņiem pie mūsu bērnības upītes, kur kādreiz pa kluso darījām blēdības. Draudzene aptuveni pirms mēneša bija zaudējusi bērniņu dzemdību laikā, un ļoti pārdzīvoja, tieši tāpēc nolēmām slīkt jaunības atmiņās. Protams, otrā aliņa vidū, pie kalna horzionta parādījās divi pašvaldības policisti, noskrēja pie upītes un gribēja ātrāk uzlikt protokolu. Protams mēs nosmējāmies, un mierīgi gaidījām kamēr mums uzrakstīs protokolus.. kad viens no pašvaldības policistiem ierunājās uz manu draudzeni: "Ko tu smejies, tu zini ka tu neizskaties diži laba māte - dzerot alu. tev to vispār nevajdzētu darīt, tev tava māte nemācīja?" Draudzenes smaids izzuda sekundes laikā. Viņa pagriezās pret mani un pateica: "paņem manu pasi no viņiem un satiekamies pie manis, es negribu skatīties viņam sejā." Es paliku sagaidīju protokolus un pateicu:"Starpcitu, mana draudzene zaudēja bērniņu aptuveni pirms mēneša" Un pārējā diskutēšana - man aptumšojās prāts no dusmām. 

Pamatskolā biju labos draugos ar vienu puisi, kurš guva traumu, un tā iekaisa līdz momentam, kad viņam nācās ampotēt roku. Viņš nekad nesportoja, vienmēr vilka garas jakas un turēja protēzi  jakas kabatā. Tā kā bijām labi draugi es zināju par viņa roku, bet citi laikam baidījās jautāt. Bet vienu dienu skolā, skolotājai uznāca tas moments, kad viņa sāk uzvesties kā kretīniskākais priekšnieks un sāka visiem teikt, jakas nost, cepures nost, kožļenes ārā un tml. Līdz vienu brīdi viņa pieskrien pie mana drauga un saka izvelc roku ārā no jakas, ko tu tur dari tajā kabatā visu laiku. Es no otras klases kliedzu:"Skolotāj nevajag, nēē!" Un viņa izrāva viņa roku no jakas, un iestājās kapa klusums visā klasē. Draugs neilgu laiku pēc tam mainīja skolu. Un es viņu neesmu redzējusi kopš tā laika.

Koledžas laikos, mums bija viena konkrēta lektore, kura nevis mācīja bet mēģināja izaudzināt studentus. Zvanīja uz tavu personīgo telefonu, ja nebiji uz viņas lekciju, nemaz nerunājot par to kas notika parasti, ja nepacēli. Viņai nebija visi 100%, bet galvā vienmēr bija šis uzskats, ka lektori ir jāciena un nedrīkst neko iebilst, vai nepiekrist. Tā kā lielāka daļa studenti ir pārguruši un nespēj pavilkt agrās rīta lekcijas tāpēc parasti atnāca pāris studenti un viņi padalījās ar pierakstiem. un tad sākās kārtējā zvanīšanās. Tieši šī skolotāja bija uzzēdusies uz vienu studentu, kurš diezgan pabieži nebija uz šīm agrajām lekcijām. Viņa zvana šim pusim un uzslēdz skaļruni:"Nu kād tev šoreiz būs attaisnojums kāpēc neesi manā lekcijā?" Puisis atbild:"Personīgu iemeslu dēļ nevarēju ierasties. Lektore:"Personīgi aizmirsi ieiet dušā, vai personīgi aizmirsi uzlikt modinātāju?" Puisis:"Nevarēju ierasties uz jūsu lekciju, jo esmu bērēs".

Tāpēc uzskatu, ka vienmēr ir jāpiedomā ko saki, un citreiz labāk izmantot savu iekšējo valodu.

9 0 atbildēt

Tā gan ir, es nevienai neko tādu gan nesaku emotion

Par laimi manējā bērnus nevēlas, varu dzīvot mierīgi! emotion

7 0 atbildēt

Es uzskatu, ka man nebūtu grūti noturēt mēli aiz zobiem un neuzdot nevienu no šiem jautājumiem.

6 0 atbildēt

Manuprāt, bakstīt sievietes ar jautājumiem kad un cik būs bērni, ir tas pats, kas vīrietim jautāt visu par precībām. Nav tāda tirdīšana vajadzīga. Tā tikai cilvēkus var saraudināt vai sadusmot.

4 0 atbildēt

Es gan domāju ka šis ir vairāk domāts nevis par to vienu cilvēku, kurš uzdod šo jautājumu pirmo un vienīgo reizi, bet par cilvēkiem, kuri to jautā pie katras satikšanās.

Viens jautājums nevienu nenogalina, bet ja katru nedēļu no viena un tā paša cilvēka dzirdi vienu un to pašu jautājumu vai komentāru - tas gan reizēm ir pārāk daudz priekš kāda.

Un nevajag dramatizēt ar sīkumiem un nosaukt cilvēkus par bezmugurkaulniekiem. emotion

4 0 atbildēt

Raksta merkis? Katrs ir atbildigs pats par savu dzivi un saviem lemumiem. Tiem kam rup citu viedoklis, deretu uzaudzet mugurkaulu.

Piem., ja aprec mulki, sataisa kaudzi bernus, tad virs pamet, nevajag raudat / prasit lidzjutibu, jo pasas mulkes. Vai vecmeitas, kas gaida princus, kaut gan pasas ir neglitas maitas.

3 0 atbildēt
Kā saka, paskatamies vispirms uz sevi un tad kritizējam citus!!! Besī tie pārgudrie padomnieki!
2 0 atbildēt

Par ko bimbošana - par to ka cilvēki jautā? Viens jautājums un bimbas mūža garumā? Izskatās ka problēma ir nevis jautājumā, bet cilvēkam galvā. Tiekat ar tarakāniem galā kas dzīvo jūsu galvās un tad vainojat sabiedrību.

2 0 atbildēt

Cilvēki ir dažādi.

2 0 atbildēt

Hurr durr vienvirziena jautājumi. Ja nav sava mugurkaula un viedokļa, tad viss sāp.

2 0 atbildēt
Kas vainas 3. Variantam?
1 0 atbildēt

Neteiktu, ka man ir imunitāte pret šādiem jautājumiem, bet 'kā tu uzdrīksties ko tādu jautāt' raksts ir diezgan bēdīgs. 

Šis ir par bērniem, tagad pamainam tēmu. Darba pieteikumā: "Jūsu dzimums" - bet viņš jutās kā viņa un sāka raudāt. "Jūsu mašīnas marka" - viņš nevarēja atļauties Bugatti un sāka raudāt. "Jūsu ģimenes stāvoklis" - māte bija mirusi, kad viņam bija 12 (sāka raudāt). "Kā jums klājas" - viņam bija depresija (sāka raudāt). 

Labāk vispār no mājas ārā neiet, ja cilvēkiem jāliek justies vainīgiem par to, ka viņi cenšas uzturēt sarunu. Es saprastu kāds riebīgā tonī kaut ko pajautātu, bet ja 'daudzi' to prasa, tad jājautā no kuras puses nezāles aug?

1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt