local-stats-pixel fb-conv-api

Režisoram lika uzņemt filmu par Ziemeļkorejas laimīgo dzīvi, bet sanāca tā17

529 0

Vitālijs Manskis ir slavens režisors, kurš jau ir ilgu laiku interesējies par cilvēku dzīvi Ziemeļkorejā. Viņš, tāpat kā daudzi cilvēki, nevarēja saprast kā 21. gs. ir iespējama valsts, kas ir kā scēna Dž. Orvela romāma "1984".

Kādā reizē viņam izdevās satikt Korejas Demokrātiskās Tautas republikas oficiālos pārstāvjus. Viņi piedāvāja uzņemt filmu. Protams, ka Manskis piekrita, bet ne lai izpildītu prasību, bet gan lai saprastu kā dzīvo cilvēki pasaules izolētākajā valstī.

Pēc oficiālo pārstāvju plāna filmai "Saules staros" vajadzēja parādīt pasaulei laimīgas ģimenes un viņu labās dzīves tēlu. Viņi sgatavoja skriptu par 8 gadus veco meiteni no Phenjanas, kas Spīdošās zvaigznes dienā (vadoņa dzimšanas diena) grasās pievienoties Korejas Bērnu apvienībai. Pārstāvji iedeva Manskim skriptu, un viņu visu laiku pārraudzīja, pārbaudot filmēto materiālu katru dienu. Galveno lomu ieguva Young Zin-mi. Viņa kopā ar saviem vecākiem arī saņēma filmas skriptu.

529 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000
Tas ir briesmīgi! Šī valsts iestrēgusi kkādos komunisma viduslaikos!
26 0 atbildēt

Šī valsts manā skatijumā ir bēdīgākā vieta uz zemes. Ja no Āfrikas haosa vēl var aizbēgt, tad šeit nekā...

Tiem, kas bļaun, ka Latvijā ir slikti, dodiet vienvirziena biļeti uz Z-koreju!

23 1 atbildēt

Šito valsti nav vērts pievienot pārējai Korejai,  jo pārāk ilgu laiku ir skalotas smadzenes, kuras neko citu, kā vien atkārtot iekalto pantiņu par savu ģnerallisimusu un dieva vietā esošo Kimu. 

10 1 atbildēt

Šausmas! Es diezgan labi atminos zombēšanu padomijas ziedu laikos, bet nu šis te ir zombēšanas un pilnīgas kontroles vispārākā pakāpe. Nabaga ļautiņi...   emotion  

Visu video no vietas nebija pacietības noskatīties - vairākas reizes padzinu uz priekšu. Tas tiešām ir baisi, ka 21.gs. kaut kas tāds ir iespējams.

8 1 atbildēt

Foršs raksts, noteikti noskatīšos filmu! emotion 

Grūti aptvert vai tiešām kaut kas tik vājprātīgs tiešām ir iespējams ..

6 0 atbildēt
Visu cienu. Kaartiigs zurnaalists.
5 0 atbildēt

Un pāri robežai ir D-koreja ar zeksīgām kpop meitenēm.

5 0 atbildēt

Ja nekļūdos, V.Manskis dzīvo LV (salīdzinoši nesen). Filma spēcīga.

5 0 atbildēt

Laime nav atkarīga no tā kas tev pieder, vai no tā kur tu esi utt.

Laime atkarīga no domāšanas veida.  Zinot to, ka Z-korejā cilveks nevar un nedrīkst domāt brīvi, laime tur sanāk diezgan fiktīva, teorētiska.

5 0 atbildēt

Zombieland...

3 0 atbildēt
Ble rakstu izlasīju a kur video :@
2 0 atbildēt
Nu...visa pasaule agrāk vispār bāzējās uz vēdisko - Dieva apziņas kultūru, kas skaitās ideālais pasaules pārvaldes modelis, ko pata Dievs noteicis.Kad zināšanas pakāpeniski tika zaudētas, tad nāca citas reliģijas, rietumu kultūra, daži atzari demonizējās līdz dzīvnieku līmenim. Bet paskatīsimies kopīgo senajai vēdu kultūrai ar Korejas iekārtu. Tur arī tika cildināts vadonis, tiesa, galvenais ir Dievs (kas ir būtiska atšķirība no Korejas), tad Dieva pārstāvis-ticīgs karalis (analoģija ar Korejas valdnieku), arī vēdu kultūrā tiek cienīta hierarhija.Arī vēdu kultūrā kategoriski noliegts uz ielas skūpstīties, bet tas bāzējas uz to, ka cilvēkiem vajag attīstīt garu, prātu un morāli, nevis aktivizēt sexuālās čakras, jo dzīvnieku apziņa atšķiras no cilvēka ar to, ka cilvēks aug prātā un garā, nevis kā dzīvnieks apmierina tikai savas ķermeņa tieksmes. Tas viss ar domu, lai pēc nāves sasniedz dieva valstību, nevis atkārtotu dzīvi cilvēka vai vēl trakāk-dzīvnieka ķermeni. Korejieši nebāzējas uz Dieva zinātni, bet pareizi uztvēruši domu, ka cilvēkam jāpilda savs cilvēka pienākums pret ģimeni, bērniem, valsti, nevis jāiet savu sexuālo tieksmju un nebeidzamu baudu pavadā. Korejieši atzīst, ka tā var sasniegt labāk sabiedrības mērķi. Un žurnālists atzīst, ka korejieši ir laimīgāki. Arī vēdu sabiedrības mērķis ir būt laimīgākiem gan tagad, gan nākotnē. Rietumu sabiedrība šai ziņā kapitulē-izjauktas ģimenes, Nebeidzamas mīlas mokas, nabadzība izjaukto ģimeņu dēļ, valsts nabadzība, jo visi zog priekš sevis. Rietumu sabiedrībā tikai maza čupiņa cilvēku dzīvo šķietami laimīga kādu brīdi, bet visiem ir ilūzija, ka to var sasniegt. Arī vēdu sabiedrībā ģimenes diez ko apkārt kopā nepastaigājās, bērni tika audzināti pie mūkiem zēnu un meiteņu skolās. Arī tur nebija topā, ka bērni mājās dzīvo un māte audzina, bet puikas audzināja veči-mūki. Atšķirībā no korejas mācīja zināšanas par Dievu, garu, dvēseli utt.-tur bija cita morālā bāze. Arī korejiešus zēnus audzina pilnas ģimenes tēvi un veči. Kopumā viņu modelī ir daudz pareizu lietu, taču tā nav ideāla, jo viņi nezin un neseko Dieva likumiem. Vēl nav teikts, kurš modelis vairāk postu atnesis cilvēcei-viņu vai rietumu. Lai gan katram ir savi trūkumi. Rietumu sabiedrībā vismaz ir izvēle iet Dieva ceļu, tur nav.
3 1 atbildēt
Mjā...
2 0 atbildēt

Paldies. Tikko noskatijos filmu. Skarbi un iespaidīgi vienlaikus. Emocijas.

0 0 atbildēt

Itka kautkas ir savadak arpus z korejas emotion Tapat jus ejat uz darbu tapat jums izskalotas smadzenes un tiesi tapat jums nav par to nejausmas emotion

0 0 atbildēt