local-stats-pixel fb-conv-api

8 pazīmes, ka tu esi egoists6

Būsim godīgi - egoisti nevienam nepatīk. Egoisms mazās devās nav kaitīgs, jo mīlēt sevi vajag, bet, kad tā ir par daudz, tas traucēs gan darbā, gan privātajā dzīvē. Es tev palīdzēšu saprast vai neesi egoists ar 8 pazīmēm, pēc kurām varēsi noteikt - vai tu esi egoists? Un uzreiz klāt sekos padomi, kā to mazināt.

1. Zems pašvērtējums

Vai tu jūties nedrošs, taču mēģini to paslēpt, izliekoties pārliecinātāks vai kompetentāks nekā tu pats domā, ka esi? Vai tu uztraucies par to, ka ja neturpināsi smagi strādāt pie sava izskata un darbiem, visi atklās to, ka esi krāpnieks un atgrūdīs tevi? Tad atsakies no tā - zems pašvērtējums tevi nomoka un mēģināt izlikties perfektam ir lieki patērēta enerģija.

2. Fantāziju pasaule

Vai tu pavadi daudz laika domājot par to, kādas lieliskas lietas tu paveiksi nākotnē? Vai tavi plāni balstās realitātē, vai arī tie balstās stāstos, ko tu stāsti cilvēkiem, lai iespaidotu viņus? Vai sirdī tu patiesībā nojaut, ka tie nenostrādās? Grandiozi plāni var palīdzēt dzīvē īslaicīgi, bet tie nepalīdzēs iegūt stailitāti.

3. Izpušķoti stāsti

Līdzīgi kā ar fantāziju pasauli, var attiecināt uz stāstiem, ko "piepušķo", lai izklausītos interesantāk. Tu mēģini savu dzīvi padarīt interesantaku citu acīs, lai tevi uzskatītu par labāko, foršako, lai citiem tu patiktu. Pamēģini, kādreiz pastāstīt tikai patiesību bez piepušķojumiem - redzēsi, ka cilvēkiem patiksi vairāk.

4. Uzmanības trūkums

Vēlme nonākt uzmanības centrā ir droša egoisma zīme. Vai tevi kaitina, kad tu neesi uzmanības centrā un vienmēr mēģini izdarīt ko tādu, lai tevi pamana un pievērš uzmanību? Tad egoisms ir tev atbilstošs vārds. Nākamreiz, kad tev ir iespēja, kādam dot vietu uzmanības centrā izmanto to un nemēģini nostāties viņa vietā.

5. Pārākuma izjūta

Justies labākam, stiprākam, gudrākam, skaistākam, labāk ģērbtam par citiem cilvēkiem bieži ir zīme tam, ka tu automātiski sevi salīdzini ar citiem. Nesalīdzini sevi ne ar vienu citu, kā tikai ar sevi pašu. Domā par to, ko tu esi sasniedzis šī gada laikā un salīdzini to ar iepriekšējiem dzīves gadiem. Domā par saviem sasniegumiem, panākumiem un lieto tos, kā pamatu justies labāk nevis izmanto citu neveiksmes, lai uzspodrinātu savas spalvas.

6. Savtīgums un patmīlība

Egoists bieži nespēj ievērot citu jūtas un vajadzības. Ja tu esi vērsts tikai uz sevi, tad vienā jaukā dienā nodomāsi, ka visam šajā dzīvē jānotiek tikai tā, lai labi ir tev un citiem ir pienākums uzlabot tavu dzīvi. Labākais veids kā cīnīties ar šādiem paradumiem un domām ir censties "ielikt sevi, kāda cita kurpēs" un paskatīties uz pasauli no cita skatu punkta.

7. Jūtīgums

Bieži liela, grandioza fasāde ir tikai slēpnis jūtīgai dvēselei, kura ļoti satraucās par citu cilvēku viedokli par viņu. Jebkurš saņemtais atteikums, kritika vai sāncensība tiks uzttverta pārāk personiski un sabojāt attiecības vai draudzību. Ir jāsaprot, ka jāsatraucās par savu viedokli. Darbi, kas jāveic ir iekšpusē nevis ārpusē.

8. Kontrole

Egoists bieži jūt, ka tikai viņs zina kā pareizi viss ir jāizdara un kā cilvēkiem ir jāuzvedās. kad lietas nenotiek tā kā viņi gribētu, egoisti kļūst nikni un "aizsargājās", ja nonāk situācijā, kad ir vēl, kāds, kas grib vadī kā norit lietas. Mēģinājumi kontrolēt ir mēģinājumi justies droši. Jāatcerās, ka pareizā atbilde ir mēģināt augt iekšēji un saprast, ka nevajag satraukties par citu viedokli, vairāk jāstraucās par to, lai kādu nesāpini.

Būt egoistam nenozīmē, ka esi slikts, vienkārši, tas ir rādītājs, ka neesi attīstījis instrumentus, lai redzētu citus cilvēkus, kā tev līdzvērtīgus. Kad to izdarīsi, tava dzīve atvieglosies.

98 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Egoists ir cilvēks, kurš domā vairāk par sevi nevis par MANI!

3 0 atbildēt
Labāk egoists, nekā jēriņš, kuru visi izmanto.
3 0 atbildēt

Nepiekritīšu rakstam. Kritērijos ir vairāk raksturots divkosīgs, skaudīgs un kompleksains pataloģisks melis ar neremdināmu apetīti pēc uzmanības. Šāds cilvēks gan būtu egoists, bet pati eogisma īpašība negarantē visas pārējās uzskaitītās. Egoisms nozīmē to,mka cilvēks domā tikai par sevi, tikai par savu labumu. Ne vienmēr egoisti tiecas pēc uzmanības, ne vienmēr melos par sevi, ne vienmēr būs kompleksu nomākti. Viņiem vienkārši ir zema empātija un tas nozīmē, ka viņiem ir vienalga par citiem, vai vismaz jūtas pārāki par tiem.

2 0 atbildēt

Manī ir mazliet no visa.

1 0 atbildēt

Neesmu šajā kategorijā emotion

0 0 atbildēt

Egoista īpasība nav nemaz tik slikta.

0 0 atbildēt