local-stats-pixel fb-conv-api

The Who2

Izdomāju uzcept rakstu par manu otro mīļāko grupu The Who.

The Who ir britu rokgrupa kura darbojās no 1964 līdz 1982 gadam, periodiski 1980 un 1990 gados un kopš 1999 gada.Grupas ziedu laikos bija kvartets:(vokālists) Rodžers Daltrijs, (ģitāra) Pīts Taunšends, (basģitāra) Džons Entvistls un Kīts Mūns (bungas). Par vienu no grupas panākumu atslēgām uzskata viņu enerģiskos koncertus.

Vēsture

Grupa sākumā eksperimentēja ar nosaukumiem, mūzikas stilu žanriem un instrumentiem. Sākumā grupa ir saukta gan par ''The Confederates'' ; ''The Detours'', gan arī par ''The High Numbers''. Starp mūzikas žanriem, ko spēlēja šīs grupas, bija Džezs, Kantrī un R&B .1964 gadā Pīts Taunšends kādā koncertā sadauzīja galvu un no dusmām salauza savu ģitāru. Vēlāk instrumentu iznīcināšana kļuva par ierastu lietu ''The Who'' koncertos.

Grupa kļuva slavena pateicoties dziesmai ''My Generation''. To uzskata par vienu no pirmajām ''Proto-punk'' dziesmām. 1960 gados grupa izdeva divus konceptalbumus, ''The Who Sell Out'' un ''Tommy''. Pirmais tika noformēts tā, it kā to raidītu kāda ofšoru radio stacija, savukārt otrais par kādu mēmu zēnu. ''Tommy'' tiek uzskatīts par vienu no pirmajām rokoperām. 1978 gadā nomira grupas bundzinieks Kīts Mūns (R.I.P.), tomēr grupa turpināja darbību, aizvietojot Mūnu ar Keniju Džonsu. 1979 gada decembrī ''The Who'' kļuva par trešo rokgrupu (pēc The Beatles un The Band), kas ir bijusi uz žurnāla TIME vāka.

Džonsa darbības laikā tika izdoti vēl divi albumi: ''Face Dances'' un ''It's Hard''. 1982 gadā grupa beidza darbību, sakarā ar Taunšenda nespēju veidot jaunu materiālu. Grupa vairākkārt ir apvienojusies uz dažiem koncertiem un no 1999 gada grupa darbojas kā trio - Taunšends, Daltrijs un Entvistls. Par bundzinieku grupa nolīga Zaku Stārkiju, Kīta Mūna audzēkni un mūziķa Ringo Stāra dēlu. 2002 gadā nomira Entvistls, Tomēr grupa turpina darbību un 2006 gadā izdeva albumu ''Endless Wire''.

PALDIES PAR UZMANĪBU.











14 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Grāmata
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

man patīk \nn/

1 0 atbildēt

Vislabākais raksts pasaulē

na

1 0 atbildēt