local-stats-pixel fb-conv-api

Run to the Hills3

40 0

Pēc divu gadu pārtaukuma izdomāju, ka vajadzētu atsākt veidot šāda tipa rakstus. Par pirmajiem bija labas atsauksmes.

Un nedrīkst jau atstāt spokus bešā, tāpēc šis raksts ir veltīts Nātrijam - piedod, ka pēc diviem gadiem, bet labāk vēlāk nekā nekad. :D

Tātad, šis raksts būs par grupas Iron Maiden dziesmau Run to the Hills.


***

Dziesma bija IIron Maiden sestais singls un pirmais no 1982. gada izdotā albūma The Number of the Beast. Dziesmu sarakstīja Stīvs Hariss, kas ir arī grupas basģitārists un viens to grupas dibinātājiem.

Kanāla VH1 izcilāko metāla dziesmu top 40 ieņēma godpilno 27 vietu, bet izcilākās smagā metāla dziesmas topā ieņēma godpilno 14 vietu.

Dziesmā ģitāras solo spēlē Deivs Murrijs. Dziesma ir idevesmojusi grupu Metallica sarakstīt singlu Jump in the Fire.


Dziesmā tiek dokumentēts knflikts, kas radies starp Eiropiešu kolonistiem un vietējām Amerikāņu ciltīm kolonizācijas laikā. Dziesma ir sarakstīta ņemot vērā abas perspektīvas, pirmajā pantā atspoguļojot vietējo viedokli, bet pārējā dziesmas daļā apskatot Eiropiešu viedokli par notiekošo.

Orģināli dziesma tika izlaista 1982. gadā kā singls. Tā bija arī jaunā solista Brūsa Diksona debija. 1985.gadā tika izdota dziesmas "dzīvā" versija.

Pēc bundzinieka Klīva Burss paziņojuma, ka viņš cieš no multiplās sklerozes (multiple sclerosis), dziesma atkal tika izdota 2002. gadā, lai savāktu līdzekļus jaunajam Clive Burr MS Trust Fund.

http://www.spoki.lv/profils/infiniti">

http://www.spoki.lv/profils/infiniti">Citi raksti manā profilā



40 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

UP THE IRONS emotion

2 0 atbildēt

UP THE IRONS emotion

1 0 atbildēt

UP THE IRONS! emotion

0 0 atbildēt