local-stats-pixel fb-conv-api

Lieliskais producents Tims Bērtons.9

70 0

Tims Bērtons (kopš dzimšanas Timotijs Valters Bērtons).emotion

Dzimis Kalifornijā, 1958. gada 25. augustā, ir: filmu producents, filmu direktors (vairāk gan strādājis par direktoru - 19 filmas), aktieris un rakstnieks. Vienu no savām pirmajām filmām paspējis izveidot jau 13 gadu vecumā - The island of doctor Agor. Savas filmas visa mūža garumā veidojis iespaidojoties no izlasītajiem Edgara Alana Po darbiem, kā arī ietekmējies un sadarbojies ar Vinsentu Praisu.emotion

Viņa arhīvā nu jau ir 26 filmas!

Mācījies dzimtās pilsētiņas Burbankas vidusskolā, vēlāk apmeklējis Kailfornijas Mākslas institūtu, lai tur studētu tēlu animēšanu. 1982. gadā izveidojis animētu īsfilmu Vincents (producents Riks Heinrihs). Vairāku gadu garumā tapušas savdabīgas filmas, sadarbojoties ar tādiem aktieriem kā Džonijs Deps, Helēnu Bonhēmu Kārteri un mūziķi Deniju Elfmanu, kurš uzrakstījis mūziku vairākām viņa filmām.

Tuvākajā laikā, konkrēti, nākamgad sagaidāmas pirmizrādes divām viņa producētajām filmām - Frankenweenie (tiks uzņemta atkārtoti, sadarbībā ar Volta Disneja kinofilmu studiju. Kā noprotu, filma būs par Frankenšteina suni?) un Dark shadows (šķiet, ka atkal kārtējā filma ar Džonija Depa piedalīšanos). Klīst baumas, ka iespējama filmas Sleeping beauty uzņemšana.

+ Kopš 2009. gada 22. novembra Ņujorkā ir atvērts viņa paša mākslas muzejs, kur vienuviet savākti kostīmi no filmām, atribūti, fotogrāfijas, zīmējumi, manuskripti utt. Muzejā tiek izrādītas arī amatieru uzņemtās īsfilmas un reklāmas filmām.

Personīgā dzīve: tālajos laikos apprecējies ar vācu izcelsmes aktrisi Līnu Gīseki (Lena Gieseke), taču vēlāk saticies ar aktrisi un modeli Līzu Mēriju. Pēcāk apprecējis pašu Helēnu Bonhēmu Kārteri un viņiem ir 2 bērni - Billijs Rejs (04.10.2003.) un meita Nella (15.12.2007.)

Turpmāk atlasītas dažas no viņa filmām. emotion

70 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

manuprāt, fantastiski, ka viņs izveidojis tādu "rokrakstu", ka viņa filmas ir momentā atpazīstamas. Un interesanti, ka tik daudzās filmās ir Džonijs Deps.

Arī Helēnu Kārteri es dievinu, tāpēc +

8 0 atbildēt

Liigava Likjis aarkaartiigi forsha filma!! 

4 1 atbildēt

"Eds Vuds" man ļoti patika, jo filmas pamatā ir reāli notikumi un personas: visu laiku sliktākā kino režisora Eda Vuda un visslavenākā Drakulas lomas atveidotāja Belas Lugoši draudzība. Eds Vuds uzmeklēja Lugoši, kura labākās dienas jau bija aiz muguras un piedāvāja viņam piedalīties Vuda jaunajā filmā. Filmā parādīta ne tikai Vuda neparastā personība, bet arī Lugoši skumjais mūža noslēgums un morfija atkarība.

2 0 atbildēt

Ļoti patīk Bērtona darbi, no minētajiem visvairāk "Big Fish". Viņa filmas nekad nav garlaicīgas. :>

2 0 atbildēt

uzspiedu tavu profilu apstīties kas jauns paskatos - jauns raksts, aizvakardienas. uzspiežu rakstu - skatos esmu ielicis plusiņu jau iepriekš, palasu tālāk - jā skatijos sesdien, bet nepamaniju ka tavs raksts. biju jau ielicis arī pie favorītiem un izlasijis komentārus. 

lol Frankenweenie

2 0 atbildēt

Ieraugot tur filmu ''Big Fish'' sapratu 100%, ka lieku +

1 0 atbildēt

Izskatās, ka Timam Bērtonam patīk Džonijs Deps. Sasodīti labs režisors, un laba izvēle.

1 0 atbildēt

Nezinu vai "Betments Mūžīgi" var pieskatīt pie Bertona filmām, jo to viņš tikai producēja nevis režisēja. 

0 0 atbildēt

Sasodīti labs režisors un producents-Wnk dievinu,un vēl ka Džonijs Deps ir un Helēna Kārtere emotion

Šobrīd mīļākā filma ir Līgava Līķis emotion ++

1 3 atbildēt