local-stats-pixel fb-conv-api

Koncerta atskats: KOHORTA, Pussy Rock un Withcheese0

Skrīveru K/C, 29. oktobrī norisinājās albuma "KOHORTA" prezentācijas koncerts. Koncertu īpašu padarīja ne vien tas, ka vienuviet pulcējās trīs dažādu žanru pārstāvji, bet arī virtuozās albuma dziesmu izspēles un gaismu šovs, kas vienaldzīgos neatstāja.

Sirds sitās straujāk jau no brīža, kad koncerta mūziķi ieraudzīja to, kas šim vakaram paredzēts. Organizatora sacītajam skaņu mākslinieki nebija noticējuši un tas visu procesu padarīja daudz interesantāku. Netipiski fanu pulkam, kas nav liels, būvēja skatuvi tādu, it kā tā tiktu gatavota festivālam. Neplānotu apsvērumu dēļ koncerts sākās vēlāk, bet tas nesalauza garu un koncerts varēja sākties.

"Gandarījums par paveikto un centieniem noturēt tradīciju Skrīveru novadā, kad vismaz reizi gadā notika plašs koncerts ik vienam, kas vēlējās to baudīt." tā īsumā saka koncerta organizators un grupas "KOHORTA" dalībnieks Sandis Kalniņš.

Koncerta emocionālais raksturs tika veidots viļņveidīgi, lai klausītājus neturētu vienā sajūtu stāvoklī. Apmeklētāji varēja gan iztrakoties, gan pietika arī laika atvilkt elpu un baudīt ko dziļdomīgāku. Koncertu iesildīja elektroniskās mūzikas jaunatklājums "Withcheese" (Vitālijs Lubgāns) no Aizkraukles.

Prezentējot albumu bija padomāts par skanējuma dažādību, lai nav gluži tas pats, kas klausīties albumu mājās, tāpēc grupai "KOHORTA" (Artis Dzelzskalns, Mārtiņš Purmalis, Sandis Kalniņš) palīdzēja Pussy Rock biedri, Krišjānis Radziņš (bungas) un Rihards Rikmanis (bass). Dzīvo instrumentu papildinājums repmūzikas ritmiem deva pavisam svaigu skaņu un jaunu elpu, kas koncerta viesiem ļāva baudīt šovu ar pilnu atdevi. Pēc albuma prezentācijas uz skatuves kāpa grupa Pussy Rock pilnā sastāvā (Kristaps Vagners (vokāls, ģitāra), Normunds Brokāns (ģitāra), Rihards Rikmanis (bass), Krišjānis Radziņš (bungas)) un izpildīja savas oriģināl dziesmas no albuma "Glory Hole", kas iznācis šī gada sākumā, kā arī "coverus" populārām "rock" žanra dziesmām. Kaislība pret savu mūziku un pilnā atdeve ik vienam darbam noveda pie bungu drobenes pārsišanas, bet, protams, koncerts ar to nebeidzās un Krišjānis turpināja meistarīgi spēlēt.

Liels paldies par apbrīnojami precīzu un veiklu loģistiku uzņēmumam PaKit, satriecošo gaismu šovu Artūram Feldmanim, skaņas tīrību Kristapam Plotniekam un Latvijas jaunatnes teātrim par nesavtīgo atbalstu un uzticēšanos jau no idejas sākuma.

Neaizmirstams un atraktīvs vakars!

56 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000