local-stats-pixel fb-conv-api

Kā Džordžam Lūkasam radās ideja par "Zvaigžņu Kariem"?3

Pēc jaunās sērijas "Zvaigžņu kari. Spēks mostas" izrādīšanas ir sācies īsts bums. Filmas sērija tiek pārrunāta interneta vietnēs, un fani ar nepacietību gaida nākamo daļu. Kā gan filmas autoram Džordžam Lūkasam radās šī ģeniālā ideja, kas topā jau gandrīz 40 gadus?

"Zvaigžnu kari" norisināa kosmosa tālā pagātnē. Šī ideja ir radusies tādēļ, ka cilvēki filmas rašanās pirmsākumos mēdza fantazēt, kādas tehnoliģijas valdīs nākotnē. Tāpat filmās ir kaut kas no vesterniem un seno romiešu mitoloģijas. Vēl "Zvaigžņu karu" idejai ir ņemti motīvi no Džozefa Kembela grāmatas "Varonis ar 1000 sejām". Šajā grāmatā ir aprakstītas teorijas par dažādiem mitoloģiskiem un reliģiskiem varoņiem. Lūkass ir atzinis, ka divi tēli ir izveidoti līdzīgi " Gredzenu pavēlnieka" romānu varoņiem Gendalfam un Raganu karalim- džedajs Obi- Van Kenobi un pārnācējs uz Spēka tumšo pusi Dārts Veiders.

Sākumā D. Lūkass bija paredzējis "Zvaigžņu karu" filmās izmantot pārveidotus "Fleša Gordona" seriālus. Diemžēl Lūkass nedabūja tam atļauju, tādēļ viņam nācās ķerties pie citiem iedvesmas avotiem. Tomēr daudzas lietas viņš ir izmantojis, piemēram, impērijas un dumpinieku karaspēku sadursmes, Mākoņu pilsētu un pat slaveno filmas iesākumu, kurā pārstāsta notikumus, un teksts virzās uz augšu.

♦ KAS NOTIEK "ZVAIGŽŅU KAROS"♦
" Zvaigžņu karu" sērijā iekļautas 7 filmas: orģinālā trioloģija, priekšvēstures trioloģija, turpinājuma trioloģija, kā arī atvasinātās filmas, kuru darbība risinās kādā "galaktikā tālu, tālu projām...". Filmas notikumu un darbības pamatā ir džedaju (miera bruņinieku) un situ (Spēka tumšās puses piekritēju) konflikts, kas pāraug galaktijas mēroga karā starp Republiku un separātistiem. Pēc džedaju faktiskas iznīcības turpinās karš starp Impēriju un dumpiniekiem.

40 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Būs arī zvaignu kariem turpinājumsemotion
1 0 atbildēt
Gan raksts ,gan raksta autore fantastiski.
1 0 atbildēt