local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par pankiem.39

293 5

Es nevarēju atrast nevienu "normālu" rakstu par pankiem, tādēļ izdomāju izveidot vienu pats.

Būtībā veidoju rakstu, lai saprastu kas īsti ir "spoki".

Pats esmu panks jau ilgāku laiku, tādēļ zinu kas notiek šai subkultūrā.

Otrā daļa - http://spoki.tvnet.lv/kinomuzika/Fakti-par-pankiem-II/636731

293 5 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 39

0/2000

Arī es sevi kādreiz par tādu uzskatīju. Nē, domas mainījās.

Kādreiz tam visam bija nozīmē. PSRS laikā par ar grebeni gaisā nevarēja staigāt, nevarēja citādākas drēbes vilkt, jo tevi noēdīs. Ne tikai sabiedrība noēdīs, arī policijas ķurķī tiksi pasēdēt. Panki bija pret sabiedrību, tie tiešām protestēja- nevēlējās iet uz skolu, negāja. negribēja strādāt, nestrādāja. Panki, kas sevi uzskata par pankiem 21.gs.- es negribu iet uz skolu, bet ir jāiet, jo mamma dusmosies... (Protams, ne visi tādi ir. Tomēr manās paziņās ir cilvēki, ko es uzskatu par pankiem, un arī ir aizdomas, par ko tu runā 9. punktā.)

Mūsdienās saradušies visi šie panki, kas sauc sevi par pankiem, bet viņu ideoloģija ir aptuveni aprakstāma vārdā ''anarhija'', kaut vai no tās nav ne smakas. Mēs vairs neprotam protestēt. Mēs protam tikai sēdēt mājās un internetā meklēt panku bildītes, un apgalvot, kādi mēs esam panki...

 

Pat mana māte, kas bija viena no panku gājienu organizētājām un dalībniecēm, kura bija draugos ar Huskvarn'iešiem un Dambi, kā arī visiem citiem tā laika pankiem, kura arī ģērbās citādāk, neuzskata sevi par panku, jo viņa neatļāvās būt tik brīva,  cik viņa vēlējās.

31 0 atbildēt

Pašam ir grebene vismaz 7 gadus, laiks ir gājis, mainījušies apstākļi, sīcim drīz būs 5 gadi, darbs valsts organizācijā, pozitīvais ir tas, ka darbā, vismaz manam amatam, nav dresscoda. vienmēr esmu ģērbies tikai tā kā kā pašam patīk (izņemot traki nopietnos pasākumus, bet pat tad grebene neizpaliek) kolēģiem patīk, pašam prieks ka nav jāmaina imidžš. dzīves laikā ir izieti daudzi dažādi mūzikas stilu posmi, daudzi personiskās pārliecības posmi.... . bet vienu es zinu noteikti: kamēr man būs mati uz galvas, man būs gregene. P.S. man tagad 31.

viennozīmīgi +

27 0 atbildēt

Mans bračka jaunībā bija panks, tagad palika tik iesauka (pat Spokos piereģzistrējās kā pankxxx) un atmiņas... :D  viss aizsākās kaut kur astoņdesmito sākumā, tanī laikā pats biju DJ un mūzikas pirāts, Bračka ar saviem korišiem bieži pie manis iegriezās, bija pilna māja ar pankiem, rakstīju viņiem Ramones un citu mūziku... Tanī laikā pie mums tas bija tāds protests pret PSRS iekātru, bieži šos menti Rīgā šņorēja un ar stekiem nieres pārbaudīja... vispār interesants laiks bija, tagad ir ko atcerēties he he...    

19 0 atbildēt

Mazāks būdams grībēju būt panks ar spiciem matiem :D tagad es gribu mazāk mājasdarbu un vairāk brīvdienu :D

9 0 atbildēt

Ehhh, kā vienreiz dzirdēju kādu sakam- vienalga, kādai subkultūrai tu piederi- pankiem, emo, gotiem, hipsteriem, nu vienalga kam- klausies savu mūziku, dzīvo ar saviem uzskatiem un nenodirs citu stilu mūziku, tāpēc c'moon, vai vienreiz varētu kāda cita mūziku beigt saukt par sūdu tikai tāpēc, ka tu to neklausies..  *es to nesaku, tāpēc, ka man patiktu green day vai blink 182, man vienkārši ir apnicis viss bullshits un diršana*

9 0 atbildēt

Neko sliktu par pankiem nevaru teikt. Pazīstu vairākus. Visi kā viens jēdzīgi cilvēki, var parunāt par visādām lietām. Man patīk, ka cilvēki savos uzskatos ir plaši, kad cilvēks par kaut ko iestājas un pieder savs viedoklis pār konkrētām lietām. Pats panks neesmu, jo nejūtos tik piesaistīts pie šīs kultūras, lai tajā sevi pieskaitītu. Taču man patīk viņu mūzika un filozofija.

8 0 atbildēt

Interesants ieskats, paldies! :)

7 0 atbildēt

Ehhh... es visus dalu divās grupās - popkultūra un normāli cilvēki emotion

7 1 atbildēt

Pazīstu pāris, nekā slikta nav sakāma par viņiem. Cilvēki kā cilvēki : )))

6 0 atbildēt

diezgan daudz veco panku pazistu, to pashu peksi un daudzus citus, agrak biezhi tusejam kopaa, kaadu bridi bija maza grebene, bet tas tik uz reali iisu laiku, a taa grebene reali biistama padariishana, vienam chomam par to pa purnu vairkas reizes sadeva tapat vien, vienreiz pats ar kasteti dabuju, tikai tapec ka biju kopaa ar vineu panku vienaa tusinjaa, shim uzbruka, es gribeju palidzeet un razultaataa nonacu ambulancee ar lauztu vaigu.

BTW tiko izlasiju rkastu, iisteniibaa akrtigs sviests sarakstiits :D

kartiigs panks klausaas Sex pistolus, rancid uc, nevis blink :D un citus pop-punk parstavjus :D

personigi milakaa grupa NoFx un nejau kautkada skeiter padarishanas peec, vnk traki patiik, iiopashi jau dziemas kaa "linonoleum", "stick in my eye", "The Decline"

6 1 atbildēt

Bija interesanti palasīt.paldiesemotion

4 0 atbildēt

Patika kāpostu kuce komentārs.

Bet tīri mans uzskats ir tāds, ka šodien vsp viss ir tā samiksēts.. ka pat tā īsti nevar pateikt...kāda mūzika kam pieder... kur nu vēl sevi kkādam stilam piedēvēt.

4 0 atbildēt

Jā, Peksi tikai arī zinu, vēl ir redzēti daži Rīgas centrā - ar baigajām grebenēm utt., bet nepazīstu viņus personīgi. To, ka metālisti, goti un citi tamlīdzīgi ir vairāk tīrīgi, tas ir taisnība, arī pēc sevis spriežu. Un vairums dīvaiņu ne ko tā daudz arī nebrūk virsū, jo tad jau sabiedrība iespļaus acīs - Nu to jau vairēja gaidīt no Tāda kA TU!

Vēl par hārdkoristiem un hipsteriem - viena hipsteriene pateica, ka viņi ir totālākie mīzēji, toties labas dabas cilvēki. Ļoti laipni, bet gļēvulīgi. Nu tas tā. Bet par pankiem un metaļugām jau labs iespaids. 

4 0 atbildēt

Es bērnībā biju viskautkas.

Renegāts, Makgaivers, Švarcnēgers un ja nemaldos, tad pat arī panks emotion

4 1 atbildēt

Meh, zinu pārs pankus un viņiem neintresē ko klausies un kā ģērbies. :D Neesmu par viņiem baigā sajūsmā, bet viņi ir diezgan sabiedriski, protams, pirms gadiem 7 man viņi visi likās pilnīgi dīkdieņi, bet nu tagad jau strādā un kļuvuši biki nopietnāki,bet tā jau notiek ar tiem, kas pieaug, bet ne visi. :D 

2 0 atbildēt

Par mošpitiem man patika šis raksts http://spoki.tvnet.lv/kinomuzika/Mososanas-vesture/603606

Vēl meklētājs saka, ka te arī par to ir http://spoki.tvnet.lv/aktuali/Mosh-pit/82645 :)

2 0 atbildēt
Kad man bija kādi 16-17gadi, Inokentijs likās fucking awesome. Šogad sanāca aiziet uz viņu uzstāšanos - stāvu un domāju, ko pie velna es tur daru. Kas attiecas uz metālistu/rokeru utt. iecietību pret citiem - daudzi nav nemaz tik iecietīgi, kad runa ir par jaunāku mūzikas žanru (kas attīstījušies no roka, metāla) piekritējiem.
2 0 atbildēt

Punk roks ir viss labākais, kas var būt.

3 1 atbildēt
Normali dzeki.
2 1 atbildēt

nē un labi, ka tā.

0 0 atbildēt