local-stats-pixel fb-conv-api

Auļi7

36 0

šoreiz raksts būs par vinu no manān iecienītākajām grupām "Auļi"

Auļi ir dūdu un bungu mūzikas grupa. Tajā spēlē 10 mūziķi – 9 puiši no Latvijas un 1 meitene no Igaunijas. Šajā grupā dūdu skanējums ir apvienots ar sitaminstrumentiem. Oriģināli , agrāk bungas un dūdas kopā netika spēlētas, bet kā atsevišķi instrumenti, tie tika lietoti bieži.

Auļu repertuāru veido instrumentālā mūzika- oriģināldziesmas, tautas melodiju arandžējumi (lielākoties latviešu, bet ir arī citu eiropas valstu melodijas). Auļos izpaužs mūsdienīgs skatījums uz tradicionālo kultūru.Auļi izkopja arī īpašu, tikai Latvijā pierakstītu dūdu spēles stilu- elkoņošanu.Viņu sitaminstrumentu klāstā ir vara bungas, pašu gatavotas celma bungas(viena no tām ir lielākā Baltijā), gongus u.c.

Vēsture


2003. gada pavasarī tiek sapulcināts pirmais bundzinieku un dūdinieku sastāvs. Pēc vairāku mēnešu mēģinājumiem notiek pirmā uzstāšanās Liepājā – Līvas ciema 750 gadu svētkos (31.05.2003.). Nākamajā uzstāšanās reizē festivālā Vendene Cesīs (19.07.2003.) grupa jau startē ar nosaukumu Auļi. Sākas grupas aktīvs koncertdarbības laiks. Grupa ir uzstājusies ļoti dažādai publikai. Koncertēts dažādos pilsētas svētkos Liepājā, Ventspilī, Cēsu 800 gadu svinībās un daudzos citos. Grupa uzstājusies dažādos festivālos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un pat Latvijas kultūras dienās Pekinā. Auļi sadarbojas ar režisoru Askoldu Saulīti, veidojot videoklipu dziesmai Tymsiņš. 2008. gada Dziesmusvētkos ar Auļu priekšnesumu tiks atklāts Lielkoncerts.
2005. gadā grupa izdod pirmo albumu "sendzirdēju"
2007. gadā iznāk albums "Auļos"
2010. gadā iznāk jaunākais albums „Etnotranss”


Auļi ir sasnieguši lielu dažadību instrumentu pielietojumā. Grupas iskanējumā var saklausīt ietekmes no dažādiem mūzikas stiliem: roka, metāla, ethnotrance, senās mūzikas, world.


Auļu klausītāji un fani

Ir novērots, ka Auļi sajūsmina visdažādākās klausītāju grupas. Auļu enerģiskā, vitālā, ritmiskā mūzika spēj sacensties un pat pārspēt dažu labu rokgrupu skanējuma spēkā, tai pat laikā saglabājot melodiskumu un uzrunājot ar emocionālo atvērtību un tiešumu. Auļi maina dažviet vēl esošo priekšstatu (nepareizu!) par tautas mūzikas grupu stīvumu, ieciklēšanos, atrautību no mūsdienīgā un aktuālā. Tā ir saprotama ikvienam – dažādu vecumu, tautību un interešu cilvēkiem – grupai ir fani arī Spānijā, Brazīlijā, Amerikā, Austrālijā, Krievijā un Ķīnā...





36 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Cepuri nost, malači! ++++

5 0 atbildēt

Vēl viena laba lieta, kas notikusi ar mūzikas pasauli...  :)  ļoti patīk..   atradu viņus klausoties Skyforger.

3 1 atbildēt

Man ir viņu albums un "Sūda dziesma" Ir graujoša :D

2 0 atbildēt

prieks par taadiem muzikjiem .

0 0 atbildēt

fantastiska grupa. (mm)

0 0 atbildēt

ū, šie ir labi. Dzīvajā gan ir labāki nekā ierakstā...

0 0 atbildēt

patīk dziesma par Diņķi :D :D :D :D

0 3 atbildēt