local-stats-pixel fb-conv-api

Vai patiesi Jums vajag suni?40

196 8


Mans pirmais raksts!

Jā! Suns ir tas, kas palīdzēs kliedēt garlaicību, sargās Jūs, mīlēs (atšķirībā no egoistiskajiem kaķiem), bet vai Jūs ziniet mīnusus? Lūk, no manas pieredzes!


1. Sunīša bērnībā... Milzīgākais pluss ir tas, ka viņš patīk visiem, nu, pilnīgi visiem! Nepazīstamas meitenes uz ielas nāk klāt, lai tikai pabužinātu mazo lāčuku. Atvedot meiteni mājās pie kucēna viss iet perfekti, līdz brīdim, kad kucēns izdomā nokārtoties uz grīdas, lai gan līdz tam vienmēr ir prasījies pie durvīm.

2.Jau no sešu mēnešu vecuma, Tu māci savam sunim visādas komandas, dodies uz speciālu suņu skolu, viņš ir ļoti gudrs un saņem medaļu suņu skolā... Notiek dārza svētki Tavā sētā, Tu vēlies parādīt saviem viesiem, ka Tavs suns prot vienkāršāko komandu - sēdēt, suns absolūti ignorē Tevi, Tavas komandas. Tu sāc sunim lūgties (ko suņu skolā aizliedz darīt, jo attiecībās ar suni, jāparāda,ka esi bara vadonis, nevis bara dalībnieks), lai viņš izpilda kaut vismazāko komandu, lai vismaz atsaucas uz savu vārdu - NEKĀ!Tu esi kļuvis par bara dalībnieku, viņš par vadoni!

3. Mana mīļākā suņa īpašība! Ir diena, Tu vēlētos,lai Tavs lielais sargsuns uzrej uz pastnieku ( lai zinātu,ka Tavam sunim rūp mājas drošība), protams, ka nekā... Ir nakts, Tu atgriezies mājās, kaimiņi guļ, ir ļoti vēls, Tu klusiņām ienāc pagalmā ver vaļā vārtiņus, protams, Tavs suns aiz prieka sāk riet ( un šis rējiens ir ļoti dobšs - Tu aiz muguras pamani kā ieslēdzas logos gaisma).


4. Tu kārtējo reizi esi "nopircis" filmu, kuru vēlies noskatīties kopā ar draudzeni vai viens pats. Tu iekārtojies dīvānā/gultā/krēslā... Sākas filma... Loga rūts sāk rībēt no tā, ka lielais sargsuns ir izdomājis sākt riet ... Tu izej ārā dusmīgs, gatavs sodīt nabaga sunīti, bet tad redzi, ka suns sēž un rej uz zvirbuļiem,Tu sāc smieties, jo nevēlies raudāt kaimiņu priekšā, kas atkal dusmīgi skatās, jo Tavs suns rej katru dienu uz zvirbuļiem, lapām,vārnām, bitēm...

5. Visi filmās ir redzējuši ,ka suns smuki pienes bumbiņu kociņu vai ko citu! Es domāju,ka esmu idiots, jo neviens no maniem suņiem (pieciem) nav nesis klāt ne bumbiņu, ne kociņu un noteikti ne avīzi. Tu viņam pamet bumbiņu un lūdzies,lai Tev atnes, bet šis ar to skrien prom no Tevis,jo viņš grib, lai Tu viņam dzenies pakaļ. Tu dusmīgs apgriezies un dodies istabā, suns Tev pieskrien no muguras un ar bumbiņu iebaksta kājās - Tu domā, ka šis brīdis būs kā filmā, kad suns tomēr saprot, ka Tu vēlies tikai spēlēties un atdod Tev bumbiņu. Tu priecīgs stiep roku pie suņa mutes, lai paņemtu bumbiņu- suns aizskrien prom!


6. Tu uzvelc tīras drēbes, dodies uz tusiņu, pie draugiem, uz veikalu. (šajā gadījumā drēbes vienmēr izrādās gaišās toņos). Tu izej pa durvīm ārā, Tavs mīļais suns ir atradis vienīgo vietu Latvijā, kur vasarā ir dubļi, beigts kaķis, darva, virca vai kas tamlīdzīgs, novazājies tajā pilnībā un ar ķepām uzlec Tev uz biksēm, krekla...


7. Paturpinot 6. punktu. Suņiem (it sevišķi manam, jo šai šķirnei ir visvairāk saglabājušies gēni no vilka) ir instinkts nomākt savu smaku, lai medījot viņu nesostu briedis... Tāpēc mans suns (skriedams pa pļavu) atradīs tajā beigtu dzīvnieku un tajā izvārtīsies ( un to darīs arī daudzi citi suņi), pēc tam braucot mašīnā mājās, Tev ir vaļā visi logi, jo Tu esi ļoti tuvu vemšanai. Pēc garas nakts suņa vannošanas, Tu no rīta saproti, ka no atvērtajiem mašīnas logiem Tev ir sapūsts kakls, mugura.


8. Šī problēma mani neskar, bet skar daudzus citus. Cilvēki, kas dzīvo ar saviem draugiem dzīvoklī... Biežās pastaigas, agri no rīta un vēlu vakarā...


9. Patīkama nodarbe, braukt ar riteni un turēt suni pavadiņā. Tas nāk par labu sunim, jo viņš beidzot var izskrieties, sunim var iemācīt arī vilkt ragaviņs ziemā, lai vizinātu mazus bērnus, arī tas viņam patīk. Braukšanai ar riteni ir neliels mīnuss - suns vienmēr, nu, es nezinu kāpēc,bet vienmēr ierauga kaķi un šis kaķis nav Tev priekšā, bet ir precīzi uz sāniem, kā rezultātā, Tevi norauj no riteņa, Tu nobrāc rokas. Suns izrauj siksniņu Tev no rokām un dzen kaķi vairākus metrus, varbūt arī noķer (reti).


10. Jauni suņu saimnieka muļķība - aptīt pavadiņu ap roku... Mani vilka pa šķebeni, kamēr suns piekusa dzīties pakaļ kaķim... Kur Jūs esiet vilkti?


11. Apstādījumi,zāliens. Katrai privātmājā piederes šādas lietas. Skaisti košumkrūmi un perfekts zāliens... Ar suni - tas ir diezgan nereāli. Zāliens noteikti nav perfekts, un ja suns ir tēviņš, tad košumkrūmi ātri vien tiek apzīmēti un tie nokalst!


12. Tiem,kam patīk skaisti sev uzservēt pusdienas un atstāt tās gultā, kamēr aizejiet pakaļ sulasglāzei... (es savu mazo suni iemācīju, ka nedrīkst ņemt no šķīvja) - turpretim lielajam sunim tas ir dziļi, nu, dziļi pie kājas...

13. Izmaksas - astranomiskas!! Veterināriem aiziet ap 100 - 300 ls gadā... Barībai ap 30 ls mēnesī...


un šādu punktu vēl ir ļoti, ļoti, ļoti daudz... Ja ir interese varu uzrakstīt vēl :)

196 8 40 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 40

0/2000

 

 

Ja cilveks ir slinks un nejedz iet staigat, tad arī pūdelis būs pārāk aktīvs. Man ir liels suns dzīvoklī. Izcilā fiziskajā formā. Mājās aizņem tikai savu guļvietu, jo pastaigās tiek nodrošināta pietiekami liela slodze, lai prāts nenestos uz muļķībām.

Turklāt laukos neviens no mūsu suņiem sevi pats nenodarbina. Ja visus izliek ārā vienus, viņi apstaigā teritoriju un guļ pie durvīm. Tā ir lielākā cilvēku kļūda ņemot suni privātmājā - iedomāties, ka suns sevi nodarbinās pats (tas gan no šķirnes arī mazliet atkarīgs). Privatmāju suņi parasti rej vienā laidā tieši tāpēc, ka ir garlaicīgi, nevis tāpec, ka viņi baigi kaut ko sargā... 

Protams, ir forsi, ka ir privatmāja un lietus laikā nav jāiet staigāt... Bet tādā veidā tas slinkums cilvēkiem piezogas nemanot.

0 0 atbildēt

Bet tik un tā jūtu līdzi!

0 0 atbildēt

B*e tev tikko nomira suns un tu taisi rakstu kāpēc nevajag suni un nodirs savu mirušo suni? Tu tak esi kautkāds nelīdzsvarots cilvēks.

Viss, ko tu minēji ir tikai tava vaina, ja nejēdz iemācīt sunim nelekt virsū, klausīt komandām vienalga kādos apstākļos un sargāt, un ja tev tas traucē, tad labāk neņemt suni.

Un vispār brīnos, ka tu sūdzies par vācu aitu suni, jo šo šķirni ar profesionāļa palīdzību var apmācīt vnk izcili. Vienam pazīstamam ir vācu aitu suns un klausa ideāli.

2 2 atbildēt

''5. domaaju ka esmu idiot jo neviens no maniem suniem nepienes bumbinu vai ko citu....''

LOL mosk padomaaji ka sunukus vajag apmaaciit?

0 0 atbildēt

pilniigi taada sajuuta itkaa tu censtos man ieskaidrot ka suns ir kkas slikts, un taapeec nevajag kadam dot to iespeeju buut laimiigam... ja arii vinam ir kkaads miinusinjs-vienalga vins ir pelniijis maajas un gimeni un buut laimiigaakam

par rakstu-

0 0 atbildēt

nu, šis ir jāuztver ar pozitīvismu... 

0 0 atbildēt