local-stats-pixel fb-conv-api

Vai patiesi Jums vajag suni?40

196 8


Mans pirmais raksts!

Jā! Suns ir tas, kas palīdzēs kliedēt garlaicību, sargās Jūs, mīlēs (atšķirībā no egoistiskajiem kaķiem), bet vai Jūs ziniet mīnusus? Lūk, no manas pieredzes!


1. Sunīša bērnībā... Milzīgākais pluss ir tas, ka viņš patīk visiem, nu, pilnīgi visiem! Nepazīstamas meitenes uz ielas nāk klāt, lai tikai pabužinātu mazo lāčuku. Atvedot meiteni mājās pie kucēna viss iet perfekti, līdz brīdim, kad kucēns izdomā nokārtoties uz grīdas, lai gan līdz tam vienmēr ir prasījies pie durvīm.

2.Jau no sešu mēnešu vecuma, Tu māci savam sunim visādas komandas, dodies uz speciālu suņu skolu, viņš ir ļoti gudrs un saņem medaļu suņu skolā... Notiek dārza svētki Tavā sētā, Tu vēlies parādīt saviem viesiem, ka Tavs suns prot vienkāršāko komandu - sēdēt, suns absolūti ignorē Tevi, Tavas komandas. Tu sāc sunim lūgties (ko suņu skolā aizliedz darīt, jo attiecībās ar suni, jāparāda,ka esi bara vadonis, nevis bara dalībnieks), lai viņš izpilda kaut vismazāko komandu, lai vismaz atsaucas uz savu vārdu - NEKĀ!Tu esi kļuvis par bara dalībnieku, viņš par vadoni!

3. Mana mīļākā suņa īpašība! Ir diena, Tu vēlētos,lai Tavs lielais sargsuns uzrej uz pastnieku ( lai zinātu,ka Tavam sunim rūp mājas drošība), protams, ka nekā... Ir nakts, Tu atgriezies mājās, kaimiņi guļ, ir ļoti vēls, Tu klusiņām ienāc pagalmā ver vaļā vārtiņus, protams, Tavs suns aiz prieka sāk riet ( un šis rējiens ir ļoti dobšs - Tu aiz muguras pamani kā ieslēdzas logos gaisma).


4. Tu kārtējo reizi esi "nopircis" filmu, kuru vēlies noskatīties kopā ar draudzeni vai viens pats. Tu iekārtojies dīvānā/gultā/krēslā... Sākas filma... Loga rūts sāk rībēt no tā, ka lielais sargsuns ir izdomājis sākt riet ... Tu izej ārā dusmīgs, gatavs sodīt nabaga sunīti, bet tad redzi, ka suns sēž un rej uz zvirbuļiem,Tu sāc smieties, jo nevēlies raudāt kaimiņu priekšā, kas atkal dusmīgi skatās, jo Tavs suns rej katru dienu uz zvirbuļiem, lapām,vārnām, bitēm...

5. Visi filmās ir redzējuši ,ka suns smuki pienes bumbiņu kociņu vai ko citu! Es domāju,ka esmu idiots, jo neviens no maniem suņiem (pieciem) nav nesis klāt ne bumbiņu, ne kociņu un noteikti ne avīzi. Tu viņam pamet bumbiņu un lūdzies,lai Tev atnes, bet šis ar to skrien prom no Tevis,jo viņš grib, lai Tu viņam dzenies pakaļ. Tu dusmīgs apgriezies un dodies istabā, suns Tev pieskrien no muguras un ar bumbiņu iebaksta kājās - Tu domā, ka šis brīdis būs kā filmā, kad suns tomēr saprot, ka Tu vēlies tikai spēlēties un atdod Tev bumbiņu. Tu priecīgs stiep roku pie suņa mutes, lai paņemtu bumbiņu- suns aizskrien prom!


6. Tu uzvelc tīras drēbes, dodies uz tusiņu, pie draugiem, uz veikalu. (šajā gadījumā drēbes vienmēr izrādās gaišās toņos). Tu izej pa durvīm ārā, Tavs mīļais suns ir atradis vienīgo vietu Latvijā, kur vasarā ir dubļi, beigts kaķis, darva, virca vai kas tamlīdzīgs, novazājies tajā pilnībā un ar ķepām uzlec Tev uz biksēm, krekla...


7. Paturpinot 6. punktu. Suņiem (it sevišķi manam, jo šai šķirnei ir visvairāk saglabājušies gēni no vilka) ir instinkts nomākt savu smaku, lai medījot viņu nesostu briedis... Tāpēc mans suns (skriedams pa pļavu) atradīs tajā beigtu dzīvnieku un tajā izvārtīsies ( un to darīs arī daudzi citi suņi), pēc tam braucot mašīnā mājās, Tev ir vaļā visi logi, jo Tu esi ļoti tuvu vemšanai. Pēc garas nakts suņa vannošanas, Tu no rīta saproti, ka no atvērtajiem mašīnas logiem Tev ir sapūsts kakls, mugura.


8. Šī problēma mani neskar, bet skar daudzus citus. Cilvēki, kas dzīvo ar saviem draugiem dzīvoklī... Biežās pastaigas, agri no rīta un vēlu vakarā...


9. Patīkama nodarbe, braukt ar riteni un turēt suni pavadiņā. Tas nāk par labu sunim, jo viņš beidzot var izskrieties, sunim var iemācīt arī vilkt ragaviņs ziemā, lai vizinātu mazus bērnus, arī tas viņam patīk. Braukšanai ar riteni ir neliels mīnuss - suns vienmēr, nu, es nezinu kāpēc,bet vienmēr ierauga kaķi un šis kaķis nav Tev priekšā, bet ir precīzi uz sāniem, kā rezultātā, Tevi norauj no riteņa, Tu nobrāc rokas. Suns izrauj siksniņu Tev no rokām un dzen kaķi vairākus metrus, varbūt arī noķer (reti).


10. Jauni suņu saimnieka muļķība - aptīt pavadiņu ap roku... Mani vilka pa šķebeni, kamēr suns piekusa dzīties pakaļ kaķim... Kur Jūs esiet vilkti?


11. Apstādījumi,zāliens. Katrai privātmājā piederes šādas lietas. Skaisti košumkrūmi un perfekts zāliens... Ar suni - tas ir diezgan nereāli. Zāliens noteikti nav perfekts, un ja suns ir tēviņš, tad košumkrūmi ātri vien tiek apzīmēti un tie nokalst!


12. Tiem,kam patīk skaisti sev uzservēt pusdienas un atstāt tās gultā, kamēr aizejiet pakaļ sulasglāzei... (es savu mazo suni iemācīju, ka nedrīkst ņemt no šķīvja) - turpretim lielajam sunim tas ir dziļi, nu, dziļi pie kājas...

13. Izmaksas - astranomiskas!! Veterināriem aiziet ap 100 - 300 ls gadā... Barībai ap 30 ls mēnesī...


un šādu punktu vēl ir ļoti, ļoti, ļoti daudz... Ja ir interese varu uzrakstīt vēl :)

196 8 40 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 40

0/2000

++

10 0 atbildēt

Forš rakst un 3. bile arī laba , ja vari uzraksti vel , man personigi ļoti intresē !

9 1 atbildēt

Suns manā ģimenē ir bijis kopš dzimšanas. Nezinu vai dēļ šiem argumentiem neņemt suni. Rej viņš uz kaķiem, zvirbuļiem, ir kaimiņu kuri par to sūdzas...Vienīgais iemesls kāpēc es jums ieteiktu neņemt suni ir šāds:Ja suns jums ir vajadzīgs tikai sarga funkcijām un ekonomēšanai uz signalizāciju tad suns jums nav vajadzīgs, pareizāk sakot jums viņs ir tukša viet kura biedē garāmgājējus. Man suns gan pilda sarga pienākumus (brīvprātīgi) un pilda ģimenes mīluļa lomu. Un vēl piebildīšu - neņemiet neko lielāku par pūdeli dzīvošanai dzīvoklī.

5 0 atbildēt

Ōsom :D

4 0 atbildēt

atbildot uz es komentāru " daudzas situācijas atpazīstu,jo man tieši tag... "

nu, tās situācijas, kuras Jūs neatpazīstas , sagaida Jūs nākotnē! '" šovakar, vai rīt no rīta pievienošu 2. daļu!  

2 0 atbildēt

par 5. un 7. tā nosmējos.... :D labs raksts, vari turpināt ;)

2 0 atbildēt

Tāda sajūta,ka pastāstīji par manu suni.Tu mani izseko??emotion++

2 0 atbildēt

raksts teicams! tā kā virtuāli piedalos dažādās dzīvnieku aizsardzības programmās, redzu cik bieži tiek uz patversmi vai pie vetārsta midzināt dzīvnieki, jo redz - sunītis izauga līdz ar to izauga rūpju problēmas, bērniem vai pašiem apnika. Redz kaķītis nogāž kādu puķu podu vai saplēš tapeti.  Bieži tiek atvesti dzīvnieki,kas savi mūžu nav atrādīti ārstam - slimi ar ielaistām kaitēm. Un kur nu vēl kastrēsnas/sterilizēšnas problēmas - sunītis vai kaķītis nogrēko un tiek izlikts aiz durvīm. Pirms iegādājies dzīvnieku rūpīgi izlem visus par un pret - man pašai ir trīs kaķi un trusis un zinu ko tas prasa. 

1 0 atbildēt
xd avatarsxd

Man bija izvēle vainu suni vai kaķi, un es nonožēloju ka nopirku kaķi :)

1 0 atbildēt

Raksts smieklīgs emotion  Bet mazliet sametās tevis žēl... Tik daudz problēmu...

 

1. Mja, es laikam nevedu mājās meitenes :D Bet tas jebkuram normālam cilvēkam ir skaidrs, ka kucēns ir kucēns - viņi čura istabā, ja saimnieks nepamana to sekundes simtdaļu, kad kucens gribētu ārā.

2. Iemesls ir cits. Tu uztraucies par to, kā Tev sanāks to parādīt citiem. Dodot komandu vardi varbūt ir tie pasi, bet tava balss saka ko citu un suns gluži vienkārši nesaprot. Vai arī suns ir pieradis strādāt tikai skolā un mājās nē. Tāpēc ar suni ir jāstrāda visur.

3. Nu man tā nav... varbūt tāpec, ka esmu iemācījusi pēc komandas gan riet, gan apklust, arī sargāt emotion

4. Tas jau izklausās pēc riešanas aiz "nav ko darīt" 

5. Man abi suņi nes kociņu, bumbiņu, šķīvīti... ja vajag zeķes, čības. Avīzi gan nē, jo Latvijā neviens zālīte to nemet...

6. Neesi iemanījies aizbēgt ar tīram drēbem no suņa? emotion

7. Briežus medī VAs vai taksis? Otrais nav medību suns, takšiem gan mēsli ir cieņa. Bet tas ir saistīts ne tikai ar smakas nomākšanu, suņiem tās "smaržas" vienkārši patīk. Manai šķirnei nav nekāda sakara ar medībām, tas netraucē dažreiz iesmaržināties.

8. Man tiesi tāpēc ir suns, lai būtu jaiet staigāt emotion Un labāk staigāt nekā sēdēt mājās pie TV vai PC emotion

9. Springeris. Vai fleksis. Un nekad nav bijis nekādu problēmu.

10. Emm... apmācība, apmācība... Man arī kādreiz bija pirmais suns. Un ar visiem suņiem varu staigāt bez siksnas jau no mazām dienām. Kaut kāda nesankcionēta kaķu dzenašana nav pieļaujama. Man ir liels suns, tāda paša auguma kā VAS. Sver vairāk nekā pusi no mana svara, bet nekad neesmu nekur vilkta, raustīta. Vienmēr ir grūti noturēties nesmejoties par citiem, kuru suņi šamejos vazā apkārt emotion

11. Tāpēc man ir kuces :) Bet vienalga, laukos labak sagaida, kad iesim staigat ārpus sētas, nekā čurās pašu zālienā...

12. No tādiem netikumiem atri tiek vaļā. Kad pāris reizes cilvēks palicis bez pusdienām, tad noliks to šķīvi citur.

13. Izmaksas gan - pilnīgi piekrītu. Suņa pirkšana ir tikai visu izmaksu sākums.

1 0 atbildēt

Skatoties no gaišās puses- arī viss negatīvais, kas šeit uzrakstīts, padara Tevi atbildīgāku un pacietīgāku, kas ir ļoti labas īpašības! 

 Tāpēc labāk gan dot mājas kādam suņukam un iemācīties rūpēties par viņu un būt pacietīgam, nevis izvairīties no atbildības, kas mūsdienās jauniešiem ir ļoti modē :)

1 0 atbildēt

man nav suns, bet laukos ir-es pametu kociņu-viņš skrien pie mnais un  tad apstājas, ķipa liek zemē, un tad ātrumā aizskrien man garām. troļļsunsemotion

0 0 atbildēt

Nu, kuram patīk, tam pie kājas visi tavi iebildumi :D

Personīgi neesmu suņu fane, kā kārtīga meitene dodu priekšroku kaķiem emotion

0 0 atbildēt

Raksts ir labs! Vispār, Tavi raksti tiešām ir superīgi, paldies Tev par to.

Tunājot par veterinārajiem pakalpojumiem, vai tiešām ir tik astronomiskas summas, vai tas ir kopā par 5 suņiem? Jo man piemēram (man ir vācu īsspalvainais putnu suns) viss, kas ir nepieciešams, aiziet viņu sapotēt, jo viņam ir ideāla imunsistēma. Bail salielīties!

 

Vēlreiz paldies par visiem Taviem rakstiem! ++

0 0 atbildēt

kādas šķirnes suns tev ir? ^^

mans VASiņš reiz mani pārvilka pāri visam pagalmam. es biju uz vēdera. ārprāts. kopš tās reizes nekad, NEKAD, vairs netinu pavadiņu ap roku XD

0 0 atbildēt

6. SO TRUE :D

Bet suņi ir jauki, dzīvnieciņi ir jauki kā tādi.

0 0 atbildēt

Man ir brūnais taksītis, nu tikai jauktenīts, un 5.punkts tiešām atbilst viņam! :D Tajos brīžos es sajūtos kā pilnīga muļķe. :D + par rakstu! :)

0 0 atbildēt

Bet tik un tā jūtu līdzi!

0 0 atbildēt

B*e tev tikko nomira suns un tu taisi rakstu kāpēc nevajag suni un nodirs savu mirušo suni? Tu tak esi kautkāds nelīdzsvarots cilvēks.

Viss, ko tu minēji ir tikai tava vaina, ja nejēdz iemācīt sunim nelekt virsū, klausīt komandām vienalga kādos apstākļos un sargāt, un ja tev tas traucē, tad labāk neņemt suni.

Un vispār brīnos, ka tu sūdzies par vācu aitu suni, jo šo šķirni ar profesionāļa palīdzību var apmācīt vnk izcili. Vienam pazīstamam ir vācu aitu suns un klausa ideāli.

2 2 atbildēt

pilniigi taada sajuuta itkaa tu censtos man ieskaidrot ka suns ir kkas slikts, un taapeec nevajag kadam dot to iespeeju buut laimiigam... ja arii vinam ir kkaads miinusinjs-vienalga vins ir pelniijis maajas un gimeni un buut laimiigaakam

par rakstu-

0 0 atbildēt