local-stats-pixel fb-conv-api

Studenta ētikas kodekss4

48 1

1. Rūpējies par saviem istabas biedriem! Vienmēr mosties pirmais un modini arī pārējos. Neļauj viņiem nokavēt lekciju! Atceries, ka "smagais metāls", uzgriezts pilnā skaļumā agri no rīta, dos tev un taviem istabas biedriem enerģijas lādiņu visai dienai.

2. Neesi nevīžīgs! Kamēr istabas biedri mostas, ieņem labierīcības un dušas. Sakopts students jebkuram pasniedzējam šķiet tīkamāks nekā netīreļi, kuri nejēdz laikus ielavīties labierīcībās.

3. Izejot no kopmītnes, nemodini komandanti! Pažēlo vecenīti - viņai jau tāpat pietika ar to, ko tu sadarīji četros no rīta, pārnākdams no naktskluba.

4. Ienākot augstskolas telpās, sveicinies ar visiem, kam pāri trīsdesmit. Var izrādīties, ka kāds no viņiem ir tavs pasniedzējs. Visus viņus atcerēties pēc sejas taču nebūtu prāta darbs!

5. Pamatīgi nokavējis lekcijas sākumu, netērē pasniedzēja laiku ar muļķīgu jautājumu: "Vai drīkst ienākt?" Nāc tik iekšā un sēdies! Ja nedrīkstēs - tevi izmetīs, ja drīkstēs - izliksies, ka nav pamanījis.

6. Ja gadījumā tevi ir ielaiduši lekcijā - nesarunājies, neālējies un netrokšņo! Liecies vien uz auss un čuči. Sarunāties, ālēties un trokšņot varēsi nākamajā lekcijā, kad būsi izgulējies.

7. Pret konspektēšanu gan vajadzētu izturēties visnotaļ uzmanīgi! Kā labi zināms, ar šo nodarbi aizraujas cītīgas, pedantiskas meitenes. Pirms pats ķeries pie konspektēšanas, padomā labi, vai vēlies atbilst šim statusam.

8. Lekciju laikā pasniedzējam uzdod pēc iespējas vairāk jautājumu! Kādu nav būtiski - lai tik vairāk! Pastāv iespēja, ka pasniedzējs, tevi iegaumēs un eksāmenu laikā atcerēsies, ka tu esi tieši no šīs fakultātes un kursa, neskatoties uz tavām atbildēm.

9. Ja izvēlētajā specialitātē ir laboratorijas darbi - esi aktīvs! Svilini nost tranformatorus, dauzi mēģenes, iznīcini darorus! Vārdu sakot - dāvā sev un saviem kursa biedriem prieku! Kas gan ir viena pasniedzēja dusmas pret vesela kursa līksmību!?

10 Ja pēc lekcijām sirdsapziņa velk tevi uz bibliotēku, bet dvēsele pieprasa bāru, tad rīkojies ar prātu. Tas ir - ej uz bāru. Lietas, kuras pasniedz bārā, būs daudz vieglāk apgūstamas.

11. Pēc bāra apmeklējuma vari apciemot savus draugus un paziņas - ja nu kāds pabaro!? Veiksmes gadījumā ilgi un sirsnīgi pateicies "labajam samarietim", tas palielina tavas izredzes tapt pabarotam nākamajā ciemošanās reizē.

12. Sirdsapziņa piedāvā pamācīties? Atbildi tai, ka vēl nav sākusies sesija, un droši dodies uz istabiņu, kurā kursa biedrs datorā jau trešo dienu nevar iziet "Half Life2" - palīdzi viņam!

13. Vakars jau klāt? Atkal izsalkums liek sevi manīt? Uz priekšu - reids pa draugu un paziņu mitekļiem numur divi! Atceries - jo vairāk tev draugu un paziņu, jo efektīvāka cīņa ar izsalkumu. Tieši no veiksmīgākajiem izsalkuma remdētājiem studiju gados sanāk gan deputāti, gan ministri, gan prezidenti...

14. Pēc vakariņām vēlams nosnausties - jāsakrāj spēki naktsklubam.

15. Atgriežoties uz rīta pusi no ballītes, lai arī kā tu justos, esi pieklājīgs! Nelamājies un neapvaino komendanti par to, ka viņa draud izsaukt policiju. Labāk ej, pamodini un atvainojies katram "koju" iemītniekam personīgi, ka neļāvi viņam izgulēties. Tad vēlreiz nokāp lejā vestibilā, noķer komendanti, iedod viņai buču, pasaki paldies par to, ka viņa ir un tad pats ej čučēt.

16. Nākamajā rītā, kā pats labi saproti, viss sākas ar pirmo punktu.

P.S. Vēl neuzrakstīto rakstu virsrakstu saraksts no "Atpūta TV": http://www.edgarsab.times.lv/Atputa%20TV.html Kurus Tu gribētu redzēt "Spokos"?

48 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

lūk šito vajadzēja man pirmajā septembrī parakstīt nevis kaut kādu nesakarīgu lapeli ar noteikumiem :D

1 0 atbildēt

Sviests emotion Studentiem, kuri mācās [TIEŠĀM mācās, vai vismaz cenšās] nav laika staigāt pa nakts klubiem.

2 1 atbildēt