local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas valsts policija atsavina Bakuganus.34

364 11

Policija atsavina pasaulē populāro ”Bakugan” rotaļlietu viltojumus1993, visticamāk, viltoti pasaulē populārie ”Bakugan” rotaļlietu komplekti nenonāks pie Latvijas bērniem. Policija tos atsavināja kādam vairumtirdzniecības uzņēmumam, kas mēģināja pārdot šīs rotaļlietas par trīs reizes zemāku cenu kā to oriģinālu vērtība.

Pēc tam, kad preču zīmes īpašnieki ziņoja policijai par iespējamiem savas preces viltojumiem, šā gada 6. oktobrī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki Rīgā kādam veikalu tīklam, kuram bija arī sava vairumtirdzniecības bāze, atsavināja 1993 ”Bakugan” komplektus.

1192 vienības bija vienas bumbas komplekti, savukārt, 801 vienība – četru bumbu komplekti (oriģināli pieejami trīs bumbu komplekti). Iespējamo viltojumu cena bija aptuveni trīs reizes mazāka kā oriģinālu cena. Ja oriģinālie vienas bumbas komplekti veikalos maksā aptuveni piecus līdz sešus latus, tad šis izplatītājs tos pārdeva par 2 latiem.

Veikalā līdzās oriģinālajām rotaļlietām atradās arī iespējamie viltojumi, kas lika cilvēkiem domāt, ka tieši tāda pati preci ir nopērkama lētāk.

Tā kā konkrētās preču zīmes īpašnieki visu laiku ļoti vērīgi uzmanījuši rotaļlietu tirgu, iespējamais aizdomīgo rotaļlietu atrašanās ilgums veikalu plauktos pēc policijas aplēsēm varētu būt pāris nedēļas. Viltoto rotaļlietu, tāpat kā oriģinālu, izcelsmes valsts ir Ķīna.

Ja uzņēmumam visas atsavinātās rotaļlietas būtu izdevies realizēt, tā guvums būtu aptuveni 7000 latu, oriģinālo preču kopējā vērtība jeb preču zīmes īpašnieku negūtā peļņa tādā gadījumā būtu mērāma aptuveni 21 000 latu lielā summā.

Pēc APK 166.17 panta uzsākta administratīvā lietvedība pret uzņēmumu par preču zīmes, preču vai pakalpojumu citas atšķirības zīmes vai dizainparauga nelikumīgu izmantošanu, zīmes viltošanu vai viltotas zīmes izmantošanu vai izplatīšanu. Juridiskajām personām likums par šo pārkāpumu paredz naudas sodu no tūkstoš līdz desmittūkstoš latiem, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīku vai pārkāpuma priekšmetu. emotion

364 11 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://vp.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000

bērni tagad paliks bez bakuganiem. :( laikam policijai nav nekā labāka, ko apkarot. 

0 0 atbildēt

Es arī tādu gribētu :(

0 0 atbildēt

Un atdod visus man emotion

0 0 atbildēt

ojjj..ojjj..! Tgt varu saderēt,ka visi mazie bērni raud ;D

1 1 atbildēt

man vienalga es pat nezinu kas tie pa kramiememotion

1 1 atbildēt

Tie bomb ball nav viltojumi, viņus maximā arī vienu laiku pārdeva, pirku sev sīkajam. ap 1.20 ls maksāja. Vienkārši ķīniešu lētāka prece.

0 1 atbildēt

kas par nah. ? :D

0 4 atbildēt