local-stats-pixel fb-conv-api

Krievijas pilsētiņā aizliedz Valentīndienu5

18 0

Belgorodas gubernatora vietnieka parakstītajā dekrētā dots rīkojums atcelt Valentīna dienas svinības visās pilsētas izglītības un kultūras iestādēs.

Pieņemtā dekrēta rezultātā vietējā universitāte saviem studentiem aizliegusi piedalīties jebkādās Valentīna dienai veltītās svinībās, to skaitā koncertos un diskotēkās, savukārt vietējais zoodārzs atcēlis lēmumu pāriem Valentīna dienā piedāvāt atlaides ieejas biļetei.

Belgorodas gubernators izteicās, ka šāds lēmums pieņemts tādēļ, ka Valentīna diena esot pretrunā Krievijas kultūras tradīcijām. Belgorodā turpmāk būs aizliegta arī Visu svēto dienas priekšvakara jeb tā dēvētā Helovīna svinēšana.

"Atmosfēra, kas valda Valentīna dienā, jauniem cilvēkiem it nemaz neveicina garīgo un morālo vērtību attīstību. Sabiedrībai gluži vienkārši vairāk būtu jādomā par sekām, ko Valentīna dienas svinēšana var radīt," teikts gubernatora biroja paziņojumā.

Gubernators kritizē, ka Valentīna diena turklāt esot izdevīga tikai komerciālām organizācijām. "Tikpat labi mēs varētu ieviest arī vodkas dienu," viņš ironizē.

Belgorodā Valentīna diena tagad aizstāta ar Pareizticīgo jauniešu dienu, kuru tāpat iecerēts atzīmēt ar koncertiem un balli.

18 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://tvnet.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Njā... Vodkas diena būtu vēl labāka :D

5 0 atbildēt

nu, es bez ironijas - par Vodkas dienu!

:D

2 0 atbildēt

ooo jaa LV varetu buut vodkas dienu pilniigi poh kas tur ar viņiem notiek atpalikushie urlas :D

0 0 atbildēt

Belgorodas ''pilsētiņā'' ir 3x vairāk iedzīvotāju kā Daugavpilī, jeb puse no Rīgas, bet rajonā dzīvo 1,5 miljoniemotion

0 0 atbildēt

Njaa

0 0 atbildēt