local-stats-pixel fb-conv-api

Cilvēks Dators. Internets. Kurš kuru?1

32 0

(Īsa pamācība topošajam datorlietotājam)

1. Ja domājiet, ka dators jums atvieglos dzīvi, Jūs rūgti maldāties. Dators jūsu dzīvi padarīs neciešamu.

2. Tādēļ:

a) ja vēlaties rakstīt - nepērciet datoru. Labāk iegādājies rakstāmmašīnu. Tā būs lētāk;

b) ja vēlies veikt aprēķinus - nepērciet datoru. Labāk iegādājies kalkulatoru.Tā būs lētāk;

c) ja vēlaties skatīties filmas - nepērciet datoru. Labāk iegādājies televizoru Tā būs lētāk;

d) ja vēlaties klausīties mūziku - nepērciet datoru. Labāk iegādājies magnetofonu Tā būs lētāk;

e) ja vēlaties spēlēt spēles - nepērciet datoru. Labāk iegādājies kāršu komplektu. Tā būs lētāk;

f) ja jums nav draugu - nepērciet datoru. Labāk iegādājies suni. Tā būs lētāk.

3. Vienīgi, ja gadījumā jums ir nepieciešams viss augšminētais, - iegādājies datoru. Tā būs lētāk.

4. Nav jēgas lasīt datora uzstādīšanas pamācību, tāpat neko nesapratīsiet. Ja blakus nav kāda datorspeciālista, labāk palūdziet to izdarīt savam kaķim. Viņš ar savu dzīvnieka instinktu var izrādīties veiksmīgāks par jums.

5. Pēc, cerams veiksmīgas datora ieslēgšanas seko pats aizraujošākais - klaviatūras taustiņu spaidīšana. Absolūti radošs un galarezultātā neprognozējams process. Visbiežāk pēc kāda taustiņa nospiešanas jums taps piedāvāta izvēle Y/N? Tas ir - jā vai nē? Izvēli varat veikt pēc sistēmas - enik, benik, sikel - sā ..., nospiest attiecīgo taustiņu un tad gaidīt rezultātu. Ideāli, ja jūs nepārvaldāt angļu valodu - tas, kas nākamajā mirklī parādīsies monitorā, sagādās neviltotu pārsteigumu. Attapīgākie šajā sakarībā var sarīkot totalizatoru klātesošo vidū.

6. Nekad neklausiet tā saucamos datorspeciālistus. Viņi, kā jebkuras nozares "pārzinātāji", spēj lieliski paskaidrot, kāpēc kaut kas ir noticis, bet nākotnes prognozēs maldās kā ikviens mirstīgais. No tā mēs secinām, ka, darbojoties ar datoru, nav nekā būtiskāka par personisko pieredzi. Gan jūsu, gan datora.

7. Vēl vieni milzu maldi ir uzskats, ka internets ir gan jūsu, gan jūsu datora draugs. Internets cenšas iznīcināt datoru, dators - internetu, bet abi kopā - jūs. Ieslēgsiet internetu, uz dullo mēģināsiet sameklēt informāciju ar vārdu, teiksim, sieviete. Gaidītās romantikas vietā jūs ieraudzīsiet daudz pliku dibenu, ļoti daudz, nu bezgala daudz pliku dibenu. Dators "uzkārsies", jūs kļūsiet par saksuālu maniaku, bet internets, turpinādams piegādāt šo bezgala svarīgo informāciju, svinēs uzvaru. Nākamreiz, pirms ko pasāksiet internetā, stipri vien piedomāsiet pie tā, ko darāt. Arī dators darīs to pašu.

Noslēgumā - datorpasaule ir tik specifiska un aizraujoša vide, ka vienreiz ienācis, laukā no tās tiksiet tikai baltās čībiņās. Jūs pametīs laulātais draugs, draugi, bērni, radi, kaimiņi, arī kaķis. Jūsu miesa iznīks, acis kļūs sarkanas un jums nekur nedos kredītu. Vienīgais, kam jūs šajās bēdās spēsiet pažēloties, būs - dators. Baisi, vai ne? Bet aizraujoši.

P.S. Raksts tapis ap 2005 gadu. Nokompilēju tikai tagad emotion

32 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

 FAKING labs!!! emotion +

2 0 atbildēt