local-stats-pixel fb-conv-api

Aitkopis jeb ļoti īss pārskats par Latvijas moderno vēs4

30 1

Nāk pusdienlaiks un ir pimdiena. Strādāt gribas tā, ka nezinu kur dēties.. t.i. negribas vispār. Tā nu es izdomāju sākt pusdienlaiku mazliet ātrāk un veltīt laiku neliela prozas darba saļepīšanai.

 

Stāsts būs par aitkopi. Vārds viņam ir Andris- reizēm viņš tiek personificēts kā visu aitu problēmu sakne, reizēm arī kā visu problēmu risinājums. Bez piecām minūtēm emulātors.. Tāds lūk viņš kruts džeks ir. Ļoti uzcītīgs uz aitu cirpšanu. 

 

Pastāstīšu par to, kā Andris kļuva par aitkopi, kā viņam ar aitām gāja un kā viņš vispār aitu pļavā gaisu maisīja.

 

Aitkopis Andris zem laimīgas zvaigznes dzima 1958. gada 16. janvārī Apē (vienmēr uzjautrina vest angļus caur šim miestam). Neesmu pārliecināts, kāds bija pirmais vārds, ko viņš iemācījās- "mama" vai "kāposts".. Bet tā kopumā Andris ātri nostājās uz kājām un saprata, ka grib kaut ko kopt. Sākumā viņš tā kā kaut ko ar puķu kopšanu provēja, bet tad jau drīz saprata, ka ar puķēm aršana nebūs.. Tā vietā Andris pārmetās uz aitām un kļuva par aitkopi.

Te mazliet ieskats Aitkopja dzīves gājumā, lai beigtu jeb kādas ilūzijas par to, kas ir aitkopis un kāds ir viņa rižais (oranžais) interešu klubiņš, kas tagad tiek pārstrukturizēts..

 

 

Aitkopis Andris kaut kad mācijies Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā- nē, nemācijās aitkopību, bet gan mehanizāciju.. tur pat arī mācījās pasaulē slavenais Atis Slakteris, kurš populārs kļuva ar savu filologa talantu.

1990.gadā Andris kļuva par lauksaimniecības ministra D. Ģēgera vietnieku I. Godmaņa vadītajā ministru padomē.  1993. gadā Augstākā padome izteica neuzticību D. Gēgeram (lieki teikt, ka pa labiem darbiem to nedara. Tā pat visu cieņu Ivara sūrajam vaigam, bet pēc viņa premjerēšanas Latvijas ekonomiku 1995.gadā pārsteidza pigori ar Banku Baltija, bet nesenā pagātnē mēs atceramies Godmani saistībā ar Bankas Parex nacionalizēšanu pa vienu latu- t.i. kungs nolēma pa vienu latu uzgrūst valsts budzētam, kurā naudu ienes jusu un jūsu uzņēmuma nodevas, to prieku rūpēties par parādiem- panka saņēmās aumaļām naudas kā sindicētos kredītus un tik pat veikli tos atdeva visādiem saviem čomiem no pelēkajiem kantoriem, tad uzzvanīja Ivaram un teica: "ņem šo parādu žūksni un sagrūt tur budžeta naudu, vai mēs nošausim Tavu kāmīti!"  pēc tam šo grimstošu kuģi paņēma Ivars. Well done!)

1994. gads- aitkopis Andris sāk fīrēties pa Privatizācijas aģentūru kā ģenerāldirektora vietas izpildītājs- protams, tur nav nekāds interešu konflikts, ka Andris bez aitām dabū arī Laimas konfektes, pienu Rīgā un Valmierā, kaut ko ar Latvijas Balzāmu tur arī izdarīja.. karoč, nokārtoja sev bezmaksas mantu, ko daļu vēlāk pārdeva, lai dabūtu naudu.. nez, moš vēlāk aitas pirks..

1995.-1997. gads Andris piepilda savu sapni un kļūst par valsts galveno aitkopi- premjers, jobtvai! Un atkal hā, hā- Saeima neatbilsta aitkopja pigorus un viņš demisionē.. 1997.gads- trenējies aitkopi un masē aitām smadzenes- vēl nav gana stulbas! vēl lecās pretī!

 

 

Laiks iet un aitkopim Andrim nav miera- 1998. gadā viņš uztaisā rižo aitkopju interešu klubiņu, nodēvē bērnu ausīm tīkamā nosaukumā par "Tautas Partiju".

1999.gadā Aitkopis andris ir atpakaļ pie šprices- no 1999.-2000. gadam aitkopis atkal piestrādā par premjeru- protams, līdz brīdim gan visiem viņa pigori ir līdz aknām un viņš atkal demisionē. (mļe, kuru reizi? pirmoreizi viņš vēl mācījās demisionēt, bet tagad jau otro reizi diezgan patstāvīgi pamanās uzrāpties tautai uz kakla, paēst tai smadzenes un demisionēt)

Karoč, tad aitkopim Andrim sāka neiet- bija ierāvis nāsīs tik daudz mantas, ka pārējos lauksaimniekus, tas sāka mēreni kacināt- un arī grēku nasta andrim bija kļuvusi pasmaga-k

bija sazadzies končas, pienu un saldējumu, mazliet sūro, ko tik vēl ne

tad vēl gribēja visus apsipt ar kruto digitālo tālraidi

vēl kaut kādi bidari pamanījās andri nodot, kad tas gribēja palīdzēt ieinteresētiem brāļiem aitkopjiem Jūrmalā - maza nekaitīga zveinieku ciema (kuram tad tādā ietekme vajadzīga), kur pie jūras katra caurkritusī krievu estrādes fonogrammas žestikulētāja sapnis ir iegādāt māju.

 

Long story in short- auzas brieda un andris no visiem paslēpās, iedeva cepumu prokuratūrai, lai tā viņu nemeklē pagultē.. un tā visiem Andris neteica, ka slēpjas, bet teica "Es aizgāju no politikas" .. jā, jā .. šitas kapeikas vergs tagad atstās naudas sili citiem..

 

Bet aitkopis Andris ir viltīgs!!!! Ha hā..

Viņa ir draugs- resnais Aigars.

Vi'ņam ir līdzinieks- arī patīk hokejs un arī briesmīga roža- Lil Pimpmanis.. Limpis.. bāc, kā viņu sauca- kas zin? Lipmans, vo! Šitam arī nauda nepatīk!

Karoč, resnais Aigars pabīdīs fīres Andra vietā, kamēr Andris slēpsies. Un tā neviens cits pie naudas siles netiks! Un tā kamēr Andris no 2003. gada slēpās no 2004. gada līdz 2007. gadam, kad rižais interešu klubiņš bija visu salaidis pilnīgā tūtē- pa andra bijušo krēslu dibenu žilbināja resnais Aigars

Lieki teikt, ka resnais Aigars ir pieredzējis ekonomikā, jo kā ne kā līdz 2002. gadam bija ekonomikas ministrs- un tādēļ resnais Aigars izdomāja, plānu- ka kamēr ekonomikā ir augšupēja, valsts budžets būs ar tik lielu deficītu kā visa Kargina mantība (nevis tās divas zemāk- bet te es biju domājis naudu), bet visiem teiks, ka budžets ir sabalansēts- uz papīra pārbīdīs naudu no sociālā budzēta, kur lohi pensionāri liek savu naudu, bet reāli valsts darbosies ar mīnusiem un naudu nekrās, lai varētu plēst sev no tirsas matus, kad būs vispasaules ekonomiskā caureja un naudu toč vajadzēs. (par to, kā dzeki visu pasauli apsipa varētu vēlvienu palagu uz rakstīt.. hā, hā.. aptina visus ap pirkstu, kaut kādam vienam mudakam (Greenspan- ex ASV centrālās bankas šefs) un dažām firmelēm uzvels vainu un dzīvos laimīgi)

Pēc resnā Aigara valdības demisijas- jēeebal, atkal rižie taisa sūdus (ceturto reizi?) nāca atpakaļ Ivars.. 2007. gads

 

Aitkopja Andra rižajai domu biedru grupai akujena vajadzēja, lai tos aizmirst un lai pēc viņu zagšanas divdesmit gadu garumā nāktu tik daudz valdības, ka neviens vairs neatcerētos par Andri, kurš slēpjas pagultē, resno Aigaru, kuram siltu vietu pēc izsperšanas no Lattelekom padomes sagādāja savlaik Andra prihvatizētajā un pārdotajā Latvijas Balzām valdē (dzirdējāt, ka Latvijas Balzāms pārcels ražošanu no Latvijas, jo sūdīga vide ekonomikai? moš rižie zagļi paši te visu nesalaida tūtē)

 

Protams, Ivaru nometa, kas? Hā.. demisiju eistari no rižā interešu kluba- tautas partija pamet valdību un tā krīt.. Ak Dievs cik smieklīgi! Kur var šitā visus aiz deguna vazāt!

 

Pēc Ivara nāca Valdža- tāds drūma paskata jauneklis.  Izskatās, ka būs darītājs.. Bet rižie jau neliksies mierā.

 

2009. gada pavasaris- tiekas aitkopis Andris, zemnieks no Ventspils (tas jau nekas, ka PSRS laikos bija galvenais kompartijas fīrmanis rajonā un naftas trubas gala atslēgas turētājs- protams no trubas viņš kaut ko iepilināja savā hūtē, lai sanāktu pusdiennaudai), kā arī buldozera šoferis Ainārs (nesaprotu kādēļ cilvēkam ar talnatu biznesā būtu jālien politikā- biznesā visi spēlē, kurš kuram vairāk nozags, bet ja spēlē zagšanu valstī - tad var gadīties, ka cilvēki sadusmojās un buldozeram pārdur riepas :) ) Karoč, trīs čali satikās un izdomāja, ka jāpazog vēl.. Zajebal, ka Valdža visu kontrolē un smeļ baltām rokām rižos sūdu- pastums Valdžu malā.

 

Nu lūk, un tad šī rīta ziņas- aitkopja Andra partijas četri ministri pamet Dombrovska valdību. Kruta! Demisionēšanas un valdību gāšanas meistari ir klāt! 

Un tad jau laikam trīs čaļi ir sarunājuši, ka metīs mieru rižajam pūstošajam sūdam- tā vietā nāks Buldozers. Pameklē jūtūbā- tur var ievērtēt kā topošais valsts vīrs trenējās amatam iekš Rīgas domes. Šis esot jau aicinājis LPP/LC pievienoties valdībai..

 

 

Tā lūk aitkopis te mūs visus čakarē.. Kā zināms, Andrim ir nodoms nākt atpakaļ politikā. Hā, hā.. Labais Andri. Zini kas ir kauns? Nezini? Ā, nu labi.. tad nāc šurp!

 

Un vēl sveicieni ex kultūras ministrei Demakovai, kura saslima īsi pēc trīs miljona valsts naudas parakstīšanas projektam pēdējā gada dienā, demisionēja un aizbrauca uz Franciju ārstēties kopā ar savu mazo sančopansu- mazo  somu nesēju un padomdevēju. Tagad gan meitene, kurai ir tikai viena uzacs :) , ir atpakaļ vesala.. Beidza slēpties. (Šito viņai Andris iemācīja.) 

30 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

un tu domā kāds šito lasīs 

0 0 atbildēt

Es izlasīju un man patika... Pārlieku reāli un samērā skarbi, tā, tik turpini...

0 0 atbildēt

cepumu paka no manas puses par šo rakstu. aitkopjiem ar rīksti pa stilbiem

0 0 atbildēt

tiko shito pashu tv netaa lasiju

0 0 atbildēt