local-stats-pixel fb-conv-api

Zinātnieki pieļauj, ka citplanētieši jau ir izpētījuši galaktiku un Zemi15

257 0

Saskaņā ar jaunāko pētījumu pastāv iespēja, ka mūsu Piena Ceļa galaktika ir pārpildīta ar citplanētiešu civilizācijām. Mēs tikai par tām neko nezinām, jo viņi mūs nav apmeklējuši pēdējo 10 miljonu gadu laikā.

Iepriekšējā mēneša "The Astronomical Journal" publikācijā tiek apgalvots, ka citplanētieši varētu izmantot zvaigžnu kustību, lai atvieglotu galaktikas izpētīšanu. Šis varētu būt arī kā izskaidrojums Fermī paradoksam, kas jautā, kāpēc gan mēs vēl neesam atklājuši citplanētiešu civilizācijas.

Lai arī Fermī sākotnēji gribēja pētīt vien starpzvaigžņu ceļojumu iespējamību, kopš tā laika jautājums ir kļuvis plašāks. Vai citas civilizācijas vispār pastāv?

257 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Man atkal jāatkārtojas - kāpēc par citplanētiešu iespējām vienmēr tiek spriests pēc cilvēkam zināmo tehnoloģiju un zinātnisko atklājumu kopuma? Vai tad mēs droši varam apgalvot, ka ceļot kosmosā var tikai ar kosmosa kuģi, kuru pacelt augšā vajag nenormāli daudz degvielas un kas nekad ātrāk par gaismu nekustēsies?

Par to, kāpēc nav atrastas nekādas liecības par citām civilizācijām: tā vis nevarētu teikt, ir gana daudz šeit pat uz zemes neatbildētu jautājumu, kuriem nevar izslēgt sakaru ar kaut ko ne no šīs zemes.

Zinu tikai to, ka mūsu civilizācija pēdējos nieka pārsmit gados ir nenormāli attīstījusies. Mēs pat izfantazēt nevaram, kas būs pēc 1000 gadiem. Kur tad nu vēl fantazēt par to, ko spēj attīstīta civilizācija kaut kur citur.

17 2 atbildēt
Visticamāk laika jautājums,ja vien mūsu civilizācija paspēs izdzīvot tik ilgi!
13 0 atbildēt

Nez kāpēc cilvēki idomājušies ka citplanētieši izmantos radi sakarus..  Radio sakari lieliem attālumiem ir neefektīvas veids.. tie ar laiku kļūst vājāki, un izplatās gaužām lēni (salīdzinoši)... 

Pat mūsdienās ar vecākiem radioaparātiem vairs neko nevar uztvert, vai nu izņēmuma kārtā kādu atsevišķu staciju.. vel 30 gadus atpakaļ garo viļnu diapazons bija pilns, šobrīd klusums, tātad faktiski nepilnu 70 gadu laikā nomainījušās tehnoloģijas.. 

Tas nozīmē ka rādio frekvencē civilizācijas būs dzirdamas vien dažus simtus gadu, tas labākajā gadijumā..  un notrāpīt lai saklausītu pareizajā laikā, miljardu gadu griezumā- tas ir tuvu nullei..  pie tam radioviļņi, ja vien tie speciāli netiek raidīti kosmosā, ar attālumu zaudē jaudu, un sajācās ar fona trokšņiem, arī pirmās zemes radiostacijas diezko vairs nav dzirdamas, tātad radio burbulis, būs vien kādus 100 gasmas gadus liels.. 

- a priekš galaktikas tas ir sīkums, un kā jau minēju, vel jātrāpās arī pareizajā laikā, virzienā,un frekvencē..  - lūk arī paradoksa izskaidrojums.. 

8 0 atbildēt
Dievinu rakstus par šādām tēmām
7 0 atbildēt
Ko mēs saprotam ar citplanētiešiem? Vai tiek runāts par visām dzīvajām/robotiskajām radībam visā universā, vai kādu noteiktu grupiņu? Citplanētieši iespējams var ceļot laikā un iespējams ir tādi indivīdi, kas nemaz nav no kādas planētas (citas planētas iezemieši)…tā kā te slēpjas vesela diskusija…mēs nemaz neesam pat inteliģences virsmiņu aizskāruši…varbūt…mēs esam tie citplanētieši…
6 0 atbildēt

Bet kāpēc mēs domājam, ka augsti attīstītas saprātīgas būtnes vēlas atklāt savu klātbūtni tiem, kuru attīstību tās vada? Vēl pirms dažiem gadu tūkstosiem, kad mums v ēl nebija radies priekšstatas par ārpuszemes dzīvības iespējamību, šīs būtnes mūs apmācija un mēs tās sēvējam par debesu dieviem. Arī vēlākos laikos tās reizēm par sevi atgādināja kā nez no kādām tālām zemēm atbraukuši ,tehnoloģiski daudz pārāki ceļotāji. Mūsdienās tie ir LNO (Protams ne jau visi NLO ir citplanētiešu lidaparāti, bet kādi 10 % no visiem novērojumiem) un pēdējā laikā to aktivitāte pieaug un tiek demonstrēta, ka tos vada kādas saprātīgas būtnes, kuras tehnoloģiski ir daudz pārākas par mums. Tātad mūs mērķtiecīgi sagatavo pirmajam oficialajam kontaktam. Ja cilvēces sabiedriskā domā nav attiecīgi sagatavota, tad no tāda kontakta vairāk ļaunuma nekā labuma. 

Starp citu, var izrādīties, ka Einšteina relativitātes teorija nav īsti pareiza un ir iespējams pārvietoties starpzaigžņu telpā krietni ātrāk par gaismu. Un tāpēc, ka gaisma ir pārlieku lēns informācijas nesējs starpzvaigžņu attālumos, tāpēc neviena kaut cik augstāk attīstīta civilizācija par mums, sakariem ar citplānētu saprāta brāļiem, neizmanto. 

2 0 atbildēt

Kapec japienjem ka citplanetiesu esamiba nav pieradita ? Varbut citplanetiesu NEesamiba nav pieradita ? emotion 

3 1 atbildēt

 emotion

Bravo ! 

0 0 atbildēt

Ja ticam, ka visa matērija nāk no viena blīkšķa, tad tehniski visām civilizācijām ir jābūt dažu miljardu gadu vecuma attīstības robežās. Līdz ar to, paliek daudzi jautājumi, piemēram, kurai no tām ir bijuši labvēlīgākie apstākļi evolūcijai (tas obligāti nenozīmē miera ostu, jo cilvēks tapa par cilvēku, jo bija jāpārvar daudz apgrutinājumu)? Vai arī, kurš no ķīmisko elementu periodiskā tabulas elementiem nodrošina domājošai dzīvībai spēju nenobeigties no aukstuma un radiācijas?

0 0 atbildēt
Labs joksemotion
0 1 atbildēt