local-stats-pixel fb-conv-api

Vai ir vērts baidīties no 5G interneta?31

100 2

Atradu ļoti korektu un visu izskaidrojošu rakstu par 5G. Atļāvos to pārpublicēt. Daru to pirmo reizi, jo cilvēkiem ir jābūt informētem, lai neizplatītu visādas blēņas un neradītu viltus sensācijas.

----------------------------

12:10 24.07.2019

Sveicieni un visādi citādi jauki apskāvieni tiem, kam pietrūka kāda jauna dumja trenda! Viss notiek — kopš vairāki mobilie operatori uzstādīja 5G stacijas, Latvijas iedzīvotāji aktīvi uztraucas par 5G interneta ietekmi uz veselību. Pat viena vietējā dziedātāja tā vietā, lai virinātu muti dziesmai, muti virina dezinformācijai. Sašutuši te daži ne pa jokam, un pie manis blogā arī joki mazi — trakumu ar un ap 5G komentēju es un LU Fizikas nodaļas pētnieks, ārējās komunikācijas speciālists Kristaps Bergfelds. Raksta tapšanā konsultējis LU Teorētiskās fizikas katedras vadošais pētnieks, profesors Vjačeslavs Kaščejevs un vadošā pētniece Dr. Tija Sīle. Nu tad — aiziet!

Kas vispār ir 5G?

Tehnoloģiju guru, iespējams, apmētās mani ar elektroskūteriem par primitivizēšanu, bet es mēģināšu. 5G — fifth generation — ir piektās paaudzes mobilo sakaru tehnoloģija, kas likumsakarīgi izauga līdz ar progresu. “G” šajā abreviatūrā nav ne “genocīds”, ne “grādi” un pat ne “gribu dzert no bēdām”, bet “generation” jeb, valsts valodā runājot, paaudze.

0G ir mobilais radio telefons jeb mobilā telefona opītis. 1G ir analogas telekomunikācijas — tādas, kas nepiedāvā datu apmaiņu un ļauj tikai piezvanīt vai uzpīkstināt savai simpātijai. 2G iepriecināja ar SMS un MMS un bija patiess prieks visiem, kas gribēja sūtīt savus kailfoto pa telefonu. 3G un 4G piedāvāja jau ātrāku un ātrāku internetu telefonā. Savukārt 5G tavā telefonā nodrošina to, ka kaķu un pliko meiteņu bildes un video ielādējas vēl ātrāk un efektīvāk. Un tas vēl nav viss — šis ir liels un straujš solis mākslīgā intelekta attīstībā. Attālinātas operācijas, medicīnas roboti, bezpilota auto, sensori, kas fiksē industriālo iekārtu darbību, satiksmes plūsmas un vēl visādas absolūti fantastiskas lietas. Šķiet, varētu doties tālāk dzert aliņu, ja vien nebūtu cilvēku, kas apgalvo, ka 5G viļņi izraisa vēzi, iznīcina cilvēka šūnas un vibrē tik nepareizi, ka mēs visi drīz kļūsim par mutantiem.

100 2 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://ksenijakomente.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000