local-stats-pixel fb-conv-api

Paternoster: nepārtrauktas darbības Eiropas bezdurvju lifts14

Paternoster ir pasažieru lifts, kas sastāv no atvērtu nodalījumu telpas (katrs parasti paredzēts diviem cilvēkiem), kas lēnām pārvietojas augšup un lejup ēkas iekšienē, neapstājoties. Pasažieri var uzkāpt vai izkāpt jebkurā sev tīkamā stāvā. Tāda pati tehnika tiek izmantota arī kartotēkas skapjiem liela apjoma (papīra) dokumentu glabāšanai vai mazām rezerves daļām. Daudz mazāko jostas pacēlāju, kas sastāv no bezgalīgas jostas ar pakāpieniem un kāpšļiem, bet bez nodalījumiem, dažreiz sauc arī par paternosteri.

Avots: https://www.vintag.es/2022/03/the-paternoster.html

Jaunuzceltā Dovenhof Hamburgā tika atklāta 1886. gadā. Hamburgas biroju ēku prototipam, kas aprīkots ar jaunākajām tehnoloģijām, bija arī paternosters. Šai pirmajai sistēmai ārpus Lielbritānijas jau bija tehnoloģija, kas vēlāk kļuva izplatīta, taču to joprojām vadīja tvaika spēks, piemēram, Lielbritānijas sistēmas. Augstākais paternoster lifts pasaulē atradās Štutgartē 16 stāvu Tagblatt tornī, kas tika pabeigts 1927. gadā.

Paternosteri bija populāri visā 20. gadsimta pirmajā pusē, jo tie varēja pārvadāt vairāk pasažieru nekā parastie lifti. Tie bija biežāk sastopami kontinentālajā Eiropā, īpaši sabiedriskajās ēkās, nekā Apvienotajā Karalistē. Tie ir salīdzinoši lēni lifti, kas parasti pārvietojas ar ātrumu aptuveni 30 cm sekundē (apmēram 1 pēda sekundē), lai atvieglotu iekāpšanu un izkāpšanu.

45 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv