local-stats-pixel fb-conv-api

Nokia E72 apskats!10

Īstam biznesa cilvēkam ir daudz svarīgu faktoru, izvēloties tieši viņam piemērotu mobilo telefonu, jo tam ir jānodrošina efektīva un ātra informācijas apmaiņa. Nokia ar saviem Esērijas telefoniem jau labu laiku cenšas pielāgoties šo aizņemto cilvēku vajadzībām, ar katru reizi dāvājot arvien parocīgākus risinājumus. Manās rokās atrodas svaigākais izstrādājums no šīs sērijas – Nokia E72. Tad nu palūkosimies, vai šis ir viens no labākajiem biznesa klases telefoniem ar pilnu QWERTY klaviatūru, ko šis skandināvu ražotājs mums piedāvā.

Dizains
Telefons ir plāns, bet tā izmērs ir tikpat liels ka “aifonam” vai citiem viedtālruņiem. Nokia E72 izskats atstāj nopietnu iespaidu, tā īpašnieks noteikti citu acīs liksies svarīgs, vismaz šādus komplimentus es saņēmu šī telefona lietošanas laikā. Tā tastatūra sastāv no mazām podziņām, kas lielu pirkstu īpašniekiem noteikti radīs problēmas, rakstot e-pastus vai īsziņas.

Telefonam gan priekšā, gan aizmugurē ir kamera. Aizmugurējā kamera dāvā 5 megapikseļu izšķirtspēju, un tai ir arī gana laba zibspuldze, kuru var lietot arī kā lukturīti. Par vienu no dizaina trūkumiem es uzskatu to, ka šī kamera ir izvirzīta no korpusa uz āru, un sakaru rīks zaudē savu estētisko izskatu. Telefona centrā atrodas liela poga, kas vienlaicīgi darbojas gan kā skārienvirsma, gan kā klasisks taustiņš – tieši tāpēc bieži vien lietošanas laikā šīs funkcijas dēl tika aktivizētas nevajadzīgas lietas. Telefona bateriju klāj sudrabots metāla vāciņš, kas īpaši labi nepieguļ. Kopumā Nokia E72 izskatās glīts un konservatīvs.

Lietošana
Kā jau biznesa klases telefonam, tam ir ļoti ērtas īsceļu podziņas, kuras ļauj ātri piekļūt kalendāram, kontaktiem un e-pastam. Zvanīšanai ir ļoti ērti izmantot Qwerty tastatūras priekšrocības, jo kontaktu meklēšana notiek pēc jebkura burta nospiešanas. Pameklējot padomus Nokia forumos, man izdevās arī pieslēgt e-pasta un kalendāra sinhronizāciju ar Google. Telefonā ir funkcija, kura brīdina par katra jauna e-pasta ienākšanu, un e-pasta pastkastītei var norādīt intervālu, cik bieži tā jāpārbauda, vai ir atnācis jauns pasts. Šāda tipa e-pasta pastkastītes var veidot vairākas. Ir ļoti ērti, ka e-pasta programmatūra ļauj e-pastus lasīt un kārtot arī pēc iesūtītāja, kā arī pastāv iespēja izmantojot Bluetooth savienojumu ar printeri un izdrukāt taustāmā formā gan e-vēstules, gan savu kalendāru.

Nokia E72, protams, sniedz iespēju arī ielādēt dažādas maksas un bezmaksas programmas, izmantojotNokia OVI veikalu, kur gan programmu klāsts diemžēl ir samērā niecīgs. Interneta lietošana ir ļoti neērta, jo bieži vien interneta lapas neielādē pilnu lapu saturu un tāpēc ir nelasāmas. Kino biļetes ar šo telefonu nopirkt nebūtu iespējams. Telefonu ir iespējams savienot ar datoru, izmantojot USB kabeli, un veikt datu sinhronizāciju, izmantojot Nokia programmatūru.

Ar šo sakaru rīku var arī normālā kvalitātē veikt video zvanus un sūtīt balss pastu. Telefonam līdzi nāca zemas kvalitātes austiņas, kuras bojā kopējo iespaidu par telefonu.

Kā pozitīvu uzskatu iespēju, ka telefons lietotājam nolasa balsī saņemtos e-pastus. Šī funkcija gan normāli nolasīt prot tikai angļu mēlē rakstīto, un latviešu valodas e-pastus lasīja ar izteiktu vācu valodas akcentu un ciparus sauca vāciski. Šī pati funkcija darbojas, arī saņemot ienākošo zvanu, jo tiek nolasīts zvanītāja vārds, ja tas ir ierakstīts kontaktu grāmatā.

Telefonam viegli ir iespējams atjaunināt OS programmatūru, zem uzstādījumiem izvēloties updatefunkciju. Tikai jāuzmanās, lai telefons būtu pieslēgts pie WiFi tīkla, jo, ja programmatūras atjaunināšana notiks caur mobilās datu pārraides tīklu – tas var izmaksāt dārgi. Baterijas ilgums pie pilnas noslodzes ir 3 dienas.




37 3 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://google.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

īsti nepatīk - pogas viņam nereāli mazas priekš normālas rakstīšanas :/

5 0 atbildēt

Its symbian!!! Goddammit!!!

1 0 atbildēt

Nokia izmirst!

1 1 atbildēt

Nez man šis nepatīk!! emotion

0 0 atbildēt

Man vsp si tipa telefoni nepatīk. Tizliem vīriešu kārtas pārstāvjiem grūti lietot...

0 0 atbildēt

C3 pogas salīdzinot ar šo ir mēsls....šim ir salīdzinoši labas...

Kamera arī laba un tas galīgi nav kā Iphone, bet gan BlackBerry.

0 0 atbildēt

Nebūtu symbian - būtu ļoti labs telefons. Korpuss ir ļoti kvalitatīvs un izturīgs, dizains ar pieklājīgs, un ja pirksti pa resnu un taukaini - varbūt mazāk uz hesīti jāiet. 

0 0 atbildēt

kameru varēja labāku ielikt! vismaz kā minimum 8 mpx

0 2 atbildēt