local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc dumji cilvēki domā, ka ir ļoti gudri?21

243 0

Danninga-Krugera efekts ir kognitīvā nobīde, kad cilvēki novērtē zināšanas lielākas nekā tās patiesībā ir.

Droši vien esiet dzirdējuši, ka šīs pasaules problēma ir tāda, ka inteliģentus cilvēkus māc šaubas, bet dumjie ir pati pārliecība. Pilnīgi noteikti ir gadījies tikties ar cilvēkiem, kas domā, ka ir ļoti gudri, bet patiesībā tā nav, vai arī ar tādiem, kas uzskata, ka ļoti labi pārzina kādu, bet īstenība nezina gandrīz neko.

No otras puses ir tādi cilvēki, kas patiešām māk orientēties kādā lietā, bet uzstāj, ka nav nemaz tik gudri.

243 0 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000
Ja muļķis zinātu ka viņš ir muļķis,viņš nekad nebūtu muļķis!!!
24 0 atbildēt
Viss ir vienkārši, gudrs cilvēks sevi uzskata par stulbu, jo ir gudrs un saprot cik nenormāli daudz vēl var mācīties, bet stulbam cilvēkam uztvere par apkārtējo pasauli ir vāja, tapēc viņš kā muļķis dzīvo savā iedomu pasaulē ne sūda patiesībā nezinot.
20 0 atbildēt

Pēc šīs teorijas es iespējams tomēr esmu - gudrs, jo šaubas par to mani vajā ik mirkli emotion

12 0 atbildēt

Ja godīgi,Es arī reizēm mēdzu būt pārgudrinieks par tēmu,ko ne Velna nesajēdzu  emotion emotion ++

12 0 atbildēt

Tad ko tad tu nervozē.. ja raksts uz tevi neattiecas? Bet varbūt tomēr attiecas?  emotion 

5 0 atbildēt

Sen zināma patiesība. Cik nav redzēti visādos talantu šovos dalībnieki, kurus Saimons izsvilpj, bet viņi vienalga apgalvo, ka ir labākie un žūrija neko nesaprot. Īstenībā man tas atgādina mūsu pretendentus uz eirovīziju. Arī vienu, visiem zināmu personu, kura dziedāja Rajeckas dziesmu, kuras izpildījums daudziem nepatika, bet vienalga atradās cilvēki, kuri apgalvoja - viss ir ok, jūs neko nesaprotat. Arī šeit komentētāji bieži vien ar to izceļās.

Un tagad jautājums - ko VitalyG  uzrakstīja ne tā, ka daži metās viņu apspriest un salika mīnusus???

4 0 atbildēt

vairaak izbriina tas,ka deell kkaada pajolla tika veikta vesela izpeete u.t.t.  emotion  

vai tad maz ir psihopaatu uz pasaules?

3 0 atbildēt
Mix avatarsMix

Patiesībā  mēs visi visi esam mulķi ,jo par pasauli  un tās uzbūvi zinām ļoti maz... utt...

3 0 atbildēt
Šeit rodas paradokss. Ir augstprātīgi domāt, ka ir gudrs, tajā pat laikā droši vien arī pats raksta autors domā: "Es taču esmu labāks par muļķiem, un neesmu muļķis, jo es taču saprotu to." Gudrs cilvēks nav tas, kas gudri runā, bet tas kas prot ar savu gudrību pelnīt naudu. Ja kāds muļķis veidos youtube kanālu, un pelnīs ar to labi, tad kāpēc lai gudrie heiteri teiktu ka viņš ir stulbs? Kur ir šo cilvēku gudrība, ja viņi nemāk pelnīt? Pašpārliecinātība un nekaunība ir vajadzīga mūsdienās, it sevišķi biznesa vidē. Lietas nevajag sarežģīt, ir pat princips: kerp it simple stupid. kā jau teicu- ja muļķis ar ālēšanos var pārdot preci vai ko citu citiem, tad viņš ir gudrāks dzīvē par gudro, kas tikai baidās un domā par sekām.
2 0 atbildēt

 emotion +

1 0 atbildēt

tev precīzāks niks būtu absolutcirvis, jo neko citu, kā lamāties neproti. Kaut gan cirvis ir pārāk labs apzīmējums, nē, nosaukums priekš tevis, tu ne ar ko neatšķiries no tām minoritātēm, kuri uz ielas bauro ar bļ un nah  emotion 

1 0 atbildēt