local-stats-pixel fb-conv-api

Lipmans gāzts - vietā Kalvītis27

Latvijas hokejā notikušas negaidītas pārmaiņas. Vakar LHF kongresā, negaidīti par jauno LHF prezidentu ievēlēts bijušais premjerministrs, Rīgas DInamo viens no valdes biedriem, tagad Latvijas Gāzes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, kurš nomaina amatā gandrīz 20 gadus bijušo Kirovu Lipmanu.

Šāds pavērsiens lielākajai daļai ir bijis negaidīts, jo "miera tricinātājs" līdz šim bija Viesturs Koziols, kurš to darīja jau otro reizi (pirmā bija šī gadsimta sākumā, kad Koziols pat izveidoja paralēlu hokeja savienību) .

Kalvītis kā LHF prezidents. Ko tas varētu nozīmēt?

1) 0 pārmaiņu, jo daudzi uzskata, ka viņš ir Lipmana draugs, līdz ar to varētu pastāvēt varbūtība, ka viņš ir Lipmana marionete.

2) LHF vairāk atbalsta Dinamo, jo pēdējā "darba vieta" pirms Latvijas Gāzes Kalvītim bija tieši valde un pastāv iespēja, ka LHF viņu iedabūja neviens cits kā Juris Savickis.

3) Latvijas valsts analogs Kalvīša premjerāšanas laikā tagad Latvijas hokejā. Tiem, kas neatcerās vai negrib atcerēties: llaikā, kad pie valdības stūres atradās Aigars Kalvītis vispirms valdīja 7 "treknie gadi" un tad iestājās krīze, no kuras vismaz man šķiet, ka līdz galam vēl joprojām neesam atkopušies.

Mans viedoklis par šo ir tāds, ka labāk kļūs. Lipmans visu patiešām bija nolaidis līdz burbulim. Nepārprotiet, es nedomāju, ka tagad izlase spēlēs par medaļām, bet sakārtotības ziņa kaut kas tagad uzlabosies - visticamāk nebūs vairs tādu cirku ar treneriem un visticamāk arī ar prēmijām, jo Kalvītis atšķirībā no Lipmana iepriekšējās darba vietās nav taisījis 1 aktiera teātri. Runājot par izlasi - negaidiet, ka no tā, ka nomainās LHF prezidents uzreiz uzlabosies tās rezultāti. Spēlētāji, tak paliks tie paši. Reālus uzlabojumus vai nopietnus pasliktinājumus no sistēmas var redzēt pēc 10- 15 gadiem. TO redz tad, kad izaug nākamā bērnu paaudze un cik daudzi no pieņemsim 2010. gadā dzimušajiem tiks lielajā izlasē un kā lielā izlase ar to brīdi sāks spēlēt. Tagadējie izlašnieki jau ir sačakarēti (lielākā daļa) Daudz ko labi un skaidri izskaidro Oļega Sorokina (pazīstams agrākais hokejists, šobrīd LHV hokeja kluba Mogo galvenais treneris, LHF rezervists un Dinamo spēļu eksperts), kurā runā par to, ka agrak Lipmans nav melojis un tagad visu (tieši prēmiju nevis līmeņā ziņā) sabojā Dinamo pārmaksātās algās. Citās ziņās gan Sorokins Dinamo atzīmē, kā pozitīvu ziņu. Iesaku noklausīties.

Kā tagad būš, to nezinu, taču noteikti sekošu tam līdzi. VIens ir skaidrs - ar Latvijas hokeju nekad nav garlaicīgi. Par hokeju!

Oļega Sorokina emocionālā uzruna kongresa laikā.

280 1 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000