local-stats-pixel fb-conv-api

Latvia vs Baltkrivija. Kas pie velna?41

697 0

Gribas lamāties, bet nav ko teikt. Vienkārši sukas. Pievienoju spēles gaitu, un cilvēku reakciju uz "ideālo" tiesnešu darbu twitterī.

Latvijas hokeja izlase ļoti svarīgā Minskā notiekošā pasaules čempionāta spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar rezultātu 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) pirmdien piekāpās vietējai Baltkrievijas valstsvienībai.

Līdz ar to Baltkrievija garantēja vietu sacensību ceturtdaļfinālā, bet Latvijai, lai to paveiktu, pēdējā mačā otrdien obligāti jāuzvar pašreizējā pasaules vicečempione Šveice.

Baltkrievijas izlase pirmos divus vārtus guva 33 sekunžu laikā, kad izcēlās Džefs Plets un Mihails Grabovskis. Otrajā trešdaļā Latvijai vienus vārtus izdevās atgūt, kad lielo vairākumu izmantoja Artūrs Kulda.

Spēles pēdējā minūtē Kaspars Daugaviņš guva vārtus, tomēr tiesneši ļoti strīdīgā epizodē vārtu guvumu neieskaitīja, bet pēc tam pēdējā sekundē Baltkrievijai trešos vārtus guva Sergejs Kosticins.

Kaut cīņas sākumā pārsvars piederēja Baltkrievijas izlasei, Latvija daudz neatpalika un arī veica vairākus bīstamus uzbrukumus. Tomēr devītajā minūtē naturalizētais Džefs Plets ļāva uzgavilēt halles tribīnēm, jo viņš pēc iemetiena bija precīzs ar spēcīgu plaukstas metienu tieši no vārtu priekšas, atklājot rezultātu. Savukārt jau pēc 33 sekundēm Baltkrievija guva arī otros vārtus – Mihails Grabovskis saņēma ripu labā ātrumā, apspēlēja vairākus Latvijas hokejistus un meta precīzi.

Straujais notikumu pavērsiens lika Latvijai ņemt 30 sekunžu pārtraukumu, tomēr turpmākās dažas minūtes baltkrievi pēc inerces joprojām uzbruka ļoti aktīvi. Astoņas minūtes pirms trešdaļas beigām Baltkrievijas izlases vārtsargs Kevins Lalands vien ar lielām grūtībām atsita Gunta Galviņa metienu, bet divas minūtes vēlāk uz noraidīto soliņa devās Mārtiņš Cipulis, Latvijai pirmoreiz paliekot mazākumā. Šajās divās minūtēs Latvijas hokejisti darbojās veiksmīgi, bet drīz vien noteikumi tika pārkāpti pret vārtsargu Edgaru Masaļski un arī Latvija tika pie iespējas cīnīties vairākumā.

Savā vairākumā Latvijas izlase nedarbojās daudz veiksmīgāk un arī atlikušajā pirmās trešdaļas daļā rezultāts vairs nemainījās, Latvijai atrodoties iedzinējos ar rezultātu 0:2.

Otrās trešdaļas sākumā Latvija divreiz īsā laikā palika mazākumā, bet tie tika izturēti un trešdaļas vidū pēc vēl viena pārkāpuma pret Masaļski izcēlās kautiņš, kurā iesaistījās visi desmit abu komandu laukuma spēlētāji. Incidents noslēdzās ar divām vairākuma minūtēm Latvijas izlasei, tomēr vairākums, pateicoties aktīvai aizsardzībai, atkal aizritēja praktiski bez bīstamiem momentiem.

Cīņa turpinājās ar daudziem noraidījumiem. Sākotnēji Latvijas izlase izturēja vēl vienu mazākumu, bet pēc tam Baltkrievija 15 sekunžu laikā nopelnīja divus noraidījumus. Lielo vairākumu Latvija izmantoja jau pēc 20 sekundēm, kad ar spēcīgu metienu precīzs bija Kulda, samazinot deficītu līdz 1:2. Trešdaļas beigās Latvijas izlase ilgstoši spēja iespiest baltkrievus savā zonā, tomēr rezultāts nemainījās un pirms pēdējām 20 minūtēm Latvija joprojām atradās iedzinējos.

Trešo trešdaļu Latvija iesāka vairākumā, bet tā laikā izveidoja tikai vienu bīstamu momentu, kad vārtu priekšā ar ripu nokļuva Kaspars Daugaviņš. Kopumā trešo trešdaļu Baltkrievijas izlase aizvadīja piesardzīgi, bet tās vidū Latvija kārtējo reizi nokļuva mazākumā.

Trešdaļas otrajā pusē Baltkrievijas izlase vairākkārt izvēlējās nemaz neuzbrukt, visus pūliņus veltot aizsardzībā. Sešas ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām baltkrievus mazākumā atstāja Aleksandrs Kitarovs, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām pie noraidījuma tika arī Vladimirs Deņisovs. Pēdējās minūtēs Latvija darbojās ļoti pārliecinoši un 36 sekundes pirms pamatlaika beigām arī guva vārtus, kad precīzi meta Kaspars Daugaviņš. Tomēr tiesneši šo vārtu guvumu neieskaitīja, jo uzskatīja, ka Gints Meija atradies vārtsarga laukumā.

Atlikušajā laikā Latvija izpildīja vēl divus bīstamus momentus, tomēr tie bija nesekmīgi un pēdējā sekundē jau mājinieki iemeta arī trešo ripu.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Kulda.

Šajā mačā tika sasniegts čempionāta apmeklētības rekords – 14 532 skatītāji.

697 0 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

9. Ir bezsakars, ne jau iedzīvotāji vainīgi, pie tā, ka tiesneši ir tik viegli uzpērkami. Ja ietu ''pēc tiesneša'' tad saprotams, bet tam nekādas jēgas savādāk nav. 

43 0 atbildēt

Jāanulē IIHF Baltkrievijas rezultātus. Citu variantu nav, ja hokejā vēl pastāv godīgums!

31 2 atbildēt

Latvieši var izsisties bez kukuļu došanas, bet baltkrievi nevar. žēl ka tā. emotion

28 1 atbildēt

Tie vēl nav labākie teksti, kas atrodami twitterī emotion

17 0 atbildēt

Baķka noteikti berzē roķeles - veiksmīgs pirkums.

11 0 atbildēt

skalā no 1 līdz Daugaviņš, cik dusmīgs tu tagad esi? 

-arī no twittera :D 

10 0 atbildēt

Visskumjākais ir tas, ka,ja mēs tagad zaudējam, netiekam 1/4 finālā, ja uzvaram un tiekam 1/4  visi par šo ākstu ātri aizmirsīs. 

6 1 atbildēt
b*e es to baltkrievu *****u, pret zemes ceļu dauzītu un tad vēl ar šaibām samestu viņam pa seju, lai nožēlo savu izvēli, bet man liekas man nekas nav jādara, jo latvieši Minskā viņu pārmācīs!!!
3 0 atbildēt

Kad es uzzināju, ka Baltkievu kropļi uzpirka tiesnesi .... es sapratu ka man mute būs jāmazgā ar ziepēm.emotion

Padlas ...

3 0 atbildēt

10. tas moments izsķīra Latvijas likteni un cerams, ka tas čehu krāns vairs zobus savā mutē nekad nesajutīs

2 0 atbildēt

Ja tie tiesneši kādreiz vēl man acīs patrāpīsies...mans nazītis it vienmēr ar mani <33

2 0 atbildēt

pretekļi ble

1 0 atbildēt

9. ir iemesls kāpēc saskaņas centrs ir tik veiksmīga partija

Visa viņu vēlēšanu platforma bija balstīta uz to, ka latvieši ienīst krievus, 43% Latvijas iedzīvotāju ir krievi, latvieši balso par kaut kādām random partijām, SC ceļš uz valdību ir bruģēts ar zeltu.

2 1 atbildēt

Tiesnesis ir kā emotion

1 0 atbildēt

ja latvieši turpina spēlēt pret šveici, tas nozīmē, ka viņus viss apmierina. Sevi cienoša komanda būtu uzreiz pēc tiesneša lēmuma pārtraukusi spēli un braukusi mājās tajā pašā dienā, kāda jēga spēlēt ja spēļu uzvarētājs ir izlemts pirms spēles

0 0 atbildēt

Latvija šogad ceturtdaļfinālā netiks . Uz spēli pret šveici nozīmēts somu tiesnesis . 

0 0 atbildēt

Latvijas komanda nespēlē stabili. Nevaidzēja tik viegli pirmos vārtus ielaist.

0 0 atbildēt

Patiesībā, bāžat man - cik gribat, lai jau tie Baltkrievi saņem to uzvaru, pelnītu vai nepelnītu, jo ja viņi ir tik nožēlojami, ka nespēj paši uzvarēt bez kukuļošanas....

Man viņu žēl.

0 0 atbildēt

Reāli piekrītu 9. bildei!

0 0 atbildēt