local-stats-pixel fb-conv-api

Šokējoši, varbūt ne tik, šokējoši spoku stāsti.2

14 0

Ak šie stāsti...

1. Cik esmu dzirdējusi, cik ne, stāsts ir par kādu meiteni, kā arī 13 spokiem. Kāda meitene reiz dzīvojusi, vecā, lielā, pat gandrīz tukšā mājā. Starp viņu nemanāmi klejojuši 13 spoki. Viņa to nemaz nau nojautusi, tāpēc dzīvojusi mierā. Bet reiz viņa gulējusi, un nav dzirdējusi, kad kāds paver durvis, tikai nošņākusies, un mierīgi gulējusi tālāk. Kad spoks sācis meiteni žņaugt, un viņa sākusi kliegt, tad palīgā, pa logu ielidojuši vēl pārpalikušie 12 spoki, stipri paņēmuši, un meitene esot nožņaugta, tā meitene katru gadu 31. oktobra uz 1. novembri klaiņo apkārt ar lukturīti un 1 deglīti. Tā lūk esot radušies helovīni. Bet tas ir tikai nostāsts. Šis pat nav īstais nostāsts par helovīniem.

2. Nu kurš gan nav dzirdējis šo ĪSTO nostāstu par to, kā radušies helovīni. Visi jau ir dzirdējuši, taču pieminēšu. Plaši pazīstamā tradīcija - ķirbis ar sveci vai svecēm iekšā esot radusies, pateicoties īru leģendai. Kāds vīrs, vārdā Džeks kuram visa dzīve ir līdzinājusies tādai kā uzdzīvei, esot apmānījis sātanu, bet debesīs viņu nav ņēmuši izdarīto grēku dēļ. Tādēļ viņš esot spiests mūžīgi dzīvot ēnainos kaktos un klīst pa tumšām, neapgaismotām ielām. Vīram esot bijusi līdzi tikai viena, vienīga oglīte, ar ko apgaismot neapgaismoto ceļu, kuru tad viņš ir ielicis izgrebtā rācenī, lai dod vairāk gaismas un lai ilgāk degtu. Kad leģenda nonāca Amerikā, rāceni esot iemainījis ķirbis. Un šādu ķirbi tagad sauc par Jack ' o Latern.

3. Vēl viena, aplama leģenda, esot par malkas cirtēju un velnu, kuram nu nav pilnīgi nekāda sakara ar helovīnu rašanos, bet es varu uzrakstīt.

Reiz dzīvojis kāds malkas cirtējs un velns, kurš nav mīlējis savu ķermeni, un gribējis apmainīties ar malkas cirtēju vietām. Velns visur meklējis burvju dziru, līdz dzirdējis, ka tā atrodās pie burvja. Viņš paņēmis malkas cirtēja drēbes, nemanāmi aizgājis pie burvja, paņēma burvju dziru un izdarīja to, ko vajadzēja. Ielēja tējas tasītē dziru, iebēra tēju, uzlēja ūdeni, un to iedeva cirtējam, iedzēra abi, un pārvērtās savā mīļajā ķermenī. Tāpēc tagad malkas cirtēji ir tik ļauni:D.

14 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Beidzot kāds raksts, kur nav tikai bildes.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt