local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu helloweens, jebšu ĶEKATAS!12

46 1
Tad nu tā, ar gadiem latvija ir ienakuši arzemju svetki, kā piemēram helloweens, tas labi, pats ari ķirbi graizu u.t.t bet kāpēc svešos svetkos, jus ejat pie svešiniekiem ludzat saldumus un citu hernju, bet savukart budeļos un ķekatas nepiedalieties vispar? Latviju Latviešiem, un priekšroku ir jadod Latvju tradicijam un svētkiem. Izskatas smuki kā bērni sapucējušies helloweenam, piestradajuši pie apģerbiem un aksesuariem, bet kāpēc pašu tradicijas netiek izmantotas? Skaidrs jau ir, televizija propogande jaunatni ar visam tam filmam, veikaliem ari izdevigi ir peec iespejas vairak masku un terpu pardot. derētu visiem iziet ielas, ari martiņdienas ķekatas, un ziemassvetku ķekatas, nevis kautkāda mistiska 31 oktobri. Tad jau vell varam 4 juliju nomainit pret 18 novembri?   Bet Priecigus šos svetkus, un ceru ka kads, ari izies šodien ielas, nevis kā spoks, ragana, vai britnija spirsa, bet gan kā kads no latviešu mitaloģiskajiem tēliem.
46 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000
Zelta vārdi.Cik ilgi vajag runāt,ka mums pašiem ir dažādi svētki,un ievestie varbūt nav slikti,bet nevaig no viņiem iztaisīt kultu
9 0 atbildēt
Varētu tiešām taisīt kādu pasākumu vecrīgā uz Ķekatām, lai pievilinātu jaunos :) Būtu pat interesantāk un galvenais - Latviski... donorvo-tev zelta ideja :)
7 0 atbildēt
Oi, es kad biju sīks, tad tieši arī gāju ķekatās.Pārģērbos par žīdu, nāvi citreiz par vilku vai velnu. Un daudz jautrāk salīdzinot ar šiem helovīniem. Līki no smiekliem bijām. Es nesaprotu, kāpēc liela daļa ir tā pavilkušies uz visādiem rietumu brīnumiem. Tad jau mums letiņiem laikam drīz vajadzēs svinēt šeit Latvijā arī viņu neatkarības dienu ar visiem tītariem galdā.Rakstam +
6 0 atbildēt
Riebjas helovīns, jau vien tādēļ, ka tā ir amīšu tradīcija, kuru cenšas ievazāt eiropā, vnk kāda jēga no šiem svētkiem Latvijā, ja pat nezin to paražas un nozīmi... Bet ķekatas gan ir labas un patiesi Latviskas :)
6 0 atbildēt
piedod, bet ieliku - dēļ tā ka es visiem kas Latvija raksta ar mazo burtu lieku - lai arī kā negribētos.
4 0 atbildēt
Satyricon -prieks ka es vnmr rakstu ar Lielo... ja nu vienīgi nepārrakstos :)
4 0 atbildēt
epg avatarsepg
helovīns nav amīšu tradīcija - tā ir ķeltu tradīcija, kura amerikā ir komercializēta :) bet saprotams, ka visa visumā eiropā tā netiek izvazāta, jo te ir radusies.
4 0 atbildēt
Pareizs raksts emotion
4 0 atbildēt
... jā zem globalizācijas segas tradīcijas ir grūti nosargāt emotion
3 0 atbildēt
bērnībā atceros kā ar sajūsmu gaidīju ķekatniekus,tas bija daudz interesantāk nekā helovīni,jo viņi arī dziedāja un vēlēja veselību utm..
3 0 atbildēt
Pilnīgi piekrīti Sparco
3 0 atbildēt
nice Epg, šito es nezināju, laikam parakāšos pa googles tanti un pastudēšu nedaudz to pasākumu :)
3 0 atbildēt