local-stats-pixel fb-conv-api

mm... zemenes11

34 0

Vai ir kas jaukāks šai pasaulē par vecmammas dārzā plūktām zemenēm, kas pārlietas ar pienu? Sapnis vasaras naktī... Sarkana, salda un sulīga - ogu karaliene bijusi iekārojama visos laikos. Zemeņu sēklas atrastas pat akmens laikmeta celtņu arheoloģiskajos izrakumos. Senatnē dziedniekiem bijis teiciens: "Mājā, kurā ēd zemenes, ārstiem nav ko darīt." Šī maģiskā oga ir pārpilna ar A, C un K vitamīnu, kā arī arī beta-karotīnu un folijskābi. Zemenes, apēstas tukšā dūšā, dod vairāk enerģijas nekā kafija. Tajās atrodamā fruktoze sniedz organismam tūlītēju spēka pieplūdumu. Ogu sastāvā ir arī ļoti augsts mangāna saturs, kas veicina gan vielmaiņu, gan kaulu un asins veidošanos.Zemenes ir neaizstājamas cilvēka uzturā. Zemeņu ogas ir garšīgas,aromātiskas, ar augstu diētisko vērtību.Tās satur cukurus,skābes,ir bagātas ar minerālvielām. Mazās dzeltenās sēkliņas ir vērtīgas šķiedrvielas, kas veicina vielmaiņas procesus.

Tie, kas apgalvo, ka svaigas zemenes nedrīkst mazgāt, jo tad tās zaudējot savu unikālo smaržu un garšu. Drīkst mazgāt! Tikai nevajag to darīt zem tekoša ūdens, kas tiešām daudz ko aizskalo, bet uz mirkli iemērkt bļodā ar ūdeni. Tad paliks gan smarža, gan arī garša.

Turklāt neaizmirsīsim šīs burvīgās ogas izmantot skaistumkopšanā. Ja sejas āda ir pārāk sausa, zemenes sajauc ar olas dzeltenumu, bet tad, ja āda ir pārāk taukaina, zemenēm pievieno olas baltumu un masku patur uz sejas 15–20 minūtes. Nogurušai sejas ādai palīdzēs zemenes, kas sajauktas ar skābpiena produktiem – paniņām, kefīru, biezpienu vai jogurtu. Bet grumbas izlīdzināsies, ja uz sejas liksim kompreses no zemeņu sulas un piena attiecībā 1:1. Un vispār – speciālisti apgalvo: ja sievietes lietos skaistumkopšanā kaut vai tikai svaigo zemeņu putriņu, viņas izskatīsies par desmit gadiem jaunākas. Kura tad to nevēlas!

« 1  2  3  4  5 »
34 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

ahhh bildiites jau ļoti interesantas un vēl labāki tie tekstiņi zem tām ;):)

3 0 atbildēt

4oinas bildes

2 0 atbildēt

Nu vot :( tagad gribu zemenes :D

kārdina tik :/

2 0 atbildēt

mm.. man ar zemenes sagribējās.. emotion mhm, tie tekstiņi labie ;)

1 0 atbildēt

es gribu to koktēli 2.bildē

1 0 atbildēt

mmmmmm eju pirkt zemenes un putukreejumu!

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

7. bildē ir avenīte :) bet zemenes man sakārojās,laikam būs jāiet līdz ledusskapim,kur man ir saldētas zemenes... mmm... ņamma...

0 0 atbildēt

saldi 12. patīk

0 0 atbildēt

labas bilde +

0 0 atbildēt

zemenīgi :)

1 6 atbildēt