local-stats-pixel fb-conv-api

bīstamais ask.fm38

Sveiki! Tātad šis ir mans pirmais raksts un jā es ceru,ka jums patiks,kā arī ceru,ka nav neviena šāda raksta! Izbaudiet! :)))))

Latvijā izveidotajai sociālajai platformai ask.fm savā pasaules iekarošanās gājienā ir gadījies paklupt - trešdien Īrijā apglabāja jau otro pusaudzi, kuras pašnāvība tiek saistīta ar portālā piedzīvoto psiholoģisko teroru. Trīspadsmit gadu vecā meitene, iepriekš par to paziņojot ask.fm, nolēma izdzēst savu dzīvību tikai sešas nedēļas pēc tam, kad līdzīgos apstākļos to bija izdarījusi piecpadsmitgadīgā Kiara Pagslija. Izmeklēšana par abu pašnāvību apstākļiem nav beigusies, bet pirmās mirušās pusaudzes vecāki ir pārliecināti, ka viņas nāvē vainojami šajā portālā saņemtie anonīmie uzbrukumi. Ask.fm pamatā ir princips, ka ikviens, arī anonīmi lietotāji, profilu īpašniekiem var uzdot jautājumus.Piecpadsmitgadīgās Kiaras līķi atrada mežā netālu no viņas mājām 19. septembrī. Par meitenes nodomu vecāki nav nojautuši līdz pat brīdim, kad viņu atrada mirušu. «Viņa nebija no meitenēm, kas klusi sēž stūrī,» portālam independent.ie savu meitu raksturojis tēvs Džonatans Pagslijs. Pusaudzes vecāki uzskata, ka vienīgais iemesls, kāpēc meita izdarījusi pašnāvību, meklējams «ļoti bīstamajā» portālā ask.fm, kurā viņu terorizējuši anonīmi lietotāji. Trīspadsmit gadu vecās Erinas Galageres gadījumā nelāgu ēnu pār ask.fm met viņas ieraksts portālā 24 stundas pirms pašnāvības izdarīšanas, ziņo independent.ie. Uz anonīmo pāridarītāju komentāriem viņa atbildēja: «Jūs domājat, ka ir baigi smieklīgi terorizēt mani ask.fm? Jā, jūs droši vien arī domājat, ka būtu smieklīgi, ja es jūsu dēļ apliktu striķi ap kaklu.»Abu meiteņu vecāki un Īrijas mediji ir sašutuši par faktu, ka reģistrētiem lietotājiem adresētus ierakstus ask.fm ir iespējams atstāt anonīmi.

81 13 38 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.diena.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 38

0/2000

Vieglas smiltis , bet īsti gudra laikam nebija . Uzliec , ka anonīmus jautājumus uzdot nevar vai nah*uj dzēsies ārā , kur problēma?

32 0 atbildēt

Labi, ka dēļ spokiem vel neviens nav nolicis karoti emotion

25 0 atbildēt

Ne jau saits ir bīstams, bet cilvēki!

21 1 atbildēt

Nu gan ......viņai  ir vieglāk izdarīt pašnāvību nekā izdzēsties no tā sūda .

Un nejau ask,fm  ir vanīgs pie tā ,ka pausaule degradējās .....Cilvēki jau viņu līdz tam noveda nejau ask.fm .

8 0 atbildēt

ka,var tik nopietni,uztvert citu sacitoemotion

8 2 atbildēt

Var tak uzlikt, lai nevar uzdot jautājumus anonīmi. Un cilvēkiem nepietiek dūšas apdirst atklāti. Un ja kādu cilvēku gribēs apdirst, tad to izdarīt varētu netikai askā. Protams, ka vecāki meklē vainas visur. Man liekas, ka 50% cilvēkus apdirš askā. Un, ja es izdarītu pašnāvību arī varētu vainot asku tikai tāpēc, ka mani tur arī bieži apdirš. Bet es tikai par to uzjautrinos. 

5 1 atbildēt

Trakas lietas notiek a man poh es no laukiem  emotion

3 0 atbildēt

"jā es ceru,ka jums patiks"

kā var patik meitenes nāve? emotion

3 0 atbildēt
Sūdc tas ask.fm. kā piereģistrējos, uzreiz izdzēsos.
3 0 atbildēt

nevis dēļ šī portāla bet gan dēļ nelīdzsvarotības tas notika. ja nebūtu "ask fm" tad atrastos cits iemesls- kurš liek reģistrēties portālos kuri traucē dzīvot?

2 0 atbildēt

cmon tas saits jau nav iemesls lai uztaisitu pashnavibu...

un ir ari tadaiespeja ka var uzlikt tikai atklatus jautajumus (ne anonimus)

4 3 atbildēt

Viņai tāpat nebūtu nākotnes , ja viņa dēļ tāda nieka apliek cilpu sev ap kaklu.  Tādi cilvēki pat dzīvi ir miruši

1 0 atbildēt

ask.fm vsp ir tizla vieta - maziem bērniem

3 3 atbildēt
Kkada no Irijas svariga amatpersona teica kad ta nav ask.fm vaina, bet
0 0 atbildēt
kā lai es tieku savā vecajā profila? ir aizmirsta parole, bet kad spiežu forggot pasword viņš man atsūta galīgi citu niku nevis tā kura gribu tikt iekšā. varbūt diviem profiliem ir viens epasts? kkas dīvains
0 0 atbildēt

Lai viņām miers aizsaulē, bet nu cik lielai durai jābūt lai ņemtu galvā kaut kādas anonīmas pizdrillas un izdarīt pašnāvību...?!  ><

0 0 atbildēt
pashas vainigas, ka nem visu pie sirds, it ipashi interneta. Vecaki ar nav pie pilna rublja
0 0 atbildēt

ak,Dievs.

0 0 atbildēt

Vakar pa ziņām par šo bija sižets.

0 0 atbildēt

Ir labs, bet varēji kādas bildes ielikt par to meiteni vai kautko tādu, nevis tikai pliku tekstu ;) +

0 0 atbildēt