local-stats-pixel fb-conv-api

Street Art/ Ielu maksla0

20 0

Ielu māksla ir jebkura mākslas izstrādāts sabiedriskās vietās - tas ir, "uz ielas" - lai gan termins parasti attiecas uz nesankcionētu mākslu, pretstatā valsts sponsorētu iniciatīvas. Termins var būt tradicionālie grafiti mākslas darbi, trafaretu grafiti, uzlīmes māksla, wheatpasting un ielu plakātu māksla, video projekcijas, mākslas iejaukšanās, partizānu art, flash mobingu un ielu iekārtas. Parasti terminu ielu mākslas vai vairāki specifiski pēc grafiti tiek izmantota, lai atšķirtu mūsdienu publisko telpu mākslas darbu no teritoriālās grafiti, vandālisms un uzņēmumu art.

Mākslinieki apstrīdēt mākslas novietošanas tā nav mākslas kontekstā. "Street" mākslinieku nav tiecas mainīt definīciju mākslas darbu, bet gan jautājums esošo vidi ar savu valodu. Viņi cenšas būt savu darbu sazināties ar ikdienas cilvēkiem, par sociāli attiecīgiem tematiem, tādā veidā, kas ir informēti par estētisko vērtību bez ieslodzīti viņu. John Fekner definē ielu mākslas kā "visi māksla uz ielas, kas nav graffiti.

Motivāciju un mērķi, kas virza ielu mākslinieki ir tikpat daudzveidīgs kā paši mākslinieki. Pastāv spēcīga strāva aktivitātes un gāšanu pilsētu māksla. Ielu māksla var būt spēcīgs platformu, lai panāktu valsts, un bieži tēmas ietver adbusting, subvertising un citi kultūra traucētājierīces, privāto īpašumu, likvidēšanu un Atmaksāšanas ielām. Citi ielu mākslinieki vienkārši redzēt pilsētas telpu kā neizmantots formāts personas mākslas darbu, bet citi var novērtēt problēmas un riskus, kas saistīti ar uzstādīšanu nelikumīgu mākslas darbu publiskās vietās. Tomēr vispārējo tēmu vairumā, ja ne visi ielu māksla ir tā, ka pielāgojot vizuālās mākslas darbus stājas formātā, kas izmanto publisko telpu, kas ļauj māksliniekiem, kuri citādi varētu justies disenfranchised, sasniegt daudz plašāku auditoriju, nekā tradicionālajiem mākslas un galerijas parastos apstākļos to atļautu

20 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000