local-stats-pixel fb-conv-api

Staro Rīga un lāpu gājiens 18. novembrī2

46 1

Staro Rīga pasākums jau ir pazīstams kopš 2008. gada un ilgst pāris dienas, iekrītot reizē arī ar Latvijas proklamēšanas gadadienu. Tajā ir apskatāmi visdažādākie gaismas mākslas objektus visadažādākajās vietās - uz ēku fasādēm, jumtiem, kā arī protams parkos, pagalmos, dažādos laukumos. Daži no tiem ir tik spoži, ka tiešām izgaismo lielu daļu Rīgas. Sevišķi spilgti izcēlās gaismas prožektori netālu no Brīvības pieminekļa un Esplanādes, par kuriem kāds jokoja, ka tādus prožektorus pat aklais redzēs un gribētu sev tādus mājās.

Priecē tas, ka daudzi neaizmirsa arī par lāpu gājienu, kas arī kļuvis par tradīciju, un lai gan ir gribējuši tam aizliegt notikt cauri Vecrīgas ielām, tas notika arī šogad. Skanēja dažādas dziesmas, arī no citvalstu viesiem, bet beigās uzstājās grupa ''Colt'' un tās pavadījumā sākās gājiens no K. Ulmaņa pieminekļa līdz Brīvības piemineklim. Lai gan bija plānots, ka lāpas tiks iedegtas ''Dzimtās valodas'' laikā, daudzi to masveidā izdarīja jau laiciņu iepriekš un efekts nebija tik iespaidīgs, kā arī dažiem gājiena dalībniekiem pa ceļam lāpas jau paspēja izdegt. Neskatoties uz to, prieks bija redzēt, ka gan mazi, gan lieli piedalījās gājienā, kā arī cilvēki no malas, kuriem nebija lāpu iesaistījās vai vismaz pagāja kādu gabaliņu līdzi.

Prieks arī par to, ka neskatoties uz to, ka notiek tāds salīdzinoši mūsdienīgs pasākums kā ''Staro Rīga'', cilvēki atrod laiku arī lāpu gājienam un nekautrējas reizē ar citiem izkliegt vārdus ''Es esmu latvietis''.

Video no kāda cilvēka uzfilmētā lāpu gājiena var apskatīt šeit: http://www.youtube.com/watch?v=vjUrIN4iIbw&feature=youtu.be&a

« 1  2  3 »
46 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Žēl, ka galerija tik ātri beidzās :)

1 0 atbildēt

20. 2 geji emotion

0 0 atbildēt