local-stats-pixel fb-conv-api

Smēķēšanas ietekme uz izskatu.74

356 11

No simts cilvēkiem, kuri pirmoreiz paņem rokās cigareti, astoņdesmit pieci turpina smēķēt

Par smēķēšanas slikto ietekmi zina visi - gan pusaudzis, kurš sniedzas pēc pirmās cigaretes, gan smēķētājs - veterāns, kuram noteikta vēža diagnoze, taču vēl joprojām trpina smēķēt. Taču pēdējā laikā pamatīgi šokē tas, ka smēķēšanai ir pievērsušies pamatskolas vecuma bērni, kuriem cigarete nu jau ir neatņemama dienas sastāvdaļa. Nesmēķēt ir daudz grūtāk nekā piespiest sevi veikt rīta vingrošanu, ievērot diētu vai pārstāt strīdēties ar tuviniekiem. Tāpēc, ka tā ir liela ķīmiska atkarība.

Pastāv dažādi smēķētāju aizspriedumi, kāpēc viņi nevēlas atmest smēķēšanu:

 1. "Pārstājot smēķēt, es pieņemšos svarā."

Jā, tā gandrīz vienmēr notiek, bet, nepārspīlējot ar ēšanu un kontrolējot savu svaru - no tā ir iespējams izvairīties.

 2. "Nikotīns ir tā iesaistījies manā vielmaiņā, ka, pārstājot smēķēt, cietīs mans organisms."

Viss taču mainās no sliktā uz labo. Sākumā, līdzīgi, kā, piemēram, kad tu nes smagumu sev uz pleciem, kad noņem to nost - sāp mugura, bet ne uz ilgu laiku.

 3. "Es smēķēšu `vieglākas` cigaretes, tās nav kaitīgas."

Absurds. Nikotīna deva vienalga tiek saņemta.

Ar šo rakstu es negrasos nevienu mācīt, tikai savlaicīgi padalīties ar pāris faktiem, tā, lai vēlāk, un nejau nu tālajās vecumdienās, nenākas nožēlot. :)

 

356 11 74 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 74

0/2000

Bāc un atkal es nodomāju,.. pei velna kāpēc es smēķēju..  emotion

0 0 atbildēt

Tas ir smieklīgi. Jūs nevienam neuzspiedīsiet savu viedokli,ja nepīpējat,labi priecājaties.. Bet liekat mierā tos kuri smēķē,galu galā tā ir viņu dzīve.

2 2 atbildēt

Kur info nemi.?

0 0 atbildēt

dažus no šiem es nokonstatēju sev... brīvs no kvēpiem jau 1 mēn :D

0 0 atbildēt

emotion emotion

0 0 atbildēt

Man taka 7. ir rēta, bet es nepīpēju ?

0 0 atbildēt

jā,kas nu var notikt... meteorīts arī kādā jaukā dienā uz galvas var uzkrist...

0 0 atbildēt

es smēķēju jau gadus astoņus,bet neviena no šīm pazīmēm mani nav skārusi... viss šitais ir mazliet pārspīlēti... Protams,es nesaku-davai,bērni pīpējiet,jo tas ir zajebis! vienkārši arī nesmēķējot pie šīm kaitēm var tikt...

0 0 atbildēt

bļiņ, šitais tiešām lika aizdomāties. emotion

0 0 atbildēt

tapat visnelglitakais meteinei jo ir ta cigarete rokas nekas cits

1 1 atbildēt

shis raksts saliidzinot ar maniem rakstiem kaut kaads suuds. http://www.spoki.lv/profils/tereteretraktors ir wieniigie normaalie raksti.

0 1 atbildēt

pie visa vaino nikotīnu. tik apt labi pie visa varētu vainot komunistus. tu esi muļis autor. nejau no nikotīna tev krāsojas āda un zobi. ja tu lietotu nikotīna plāksterus, arī dzeltens sāktu palikt, nedomāju vis. tā darva un citas huiņas krāso ādu un zobus. nikotīns ir plika narkotika kas liek tev gribēt pīpēt. 

1 2 atbildēt

tak neej pa aizmuguri un ej pa prieksu!

kas tad tgd man jaasleepjas kkur pa kruumiem buutu ?

0 1 atbildēt

Nu par to vēzi ir tā, ka JEBKURŠ var saslimt ar vēzi, vienīgi, smēķetājam tas risks ir kāds procents lielāks. BET NAV TĀ, ka nesmēķetājiem nav tāds pats saslimt ar plaušu, ādas, mutes vēzi... nesaceraties mīļiem....

Jā, es pīpēju jau ilgus gadus un uzskatu to par pretīgu atkarību, pats arī sāku jau pamatskolas pirmajās klasēs to darīt, sākuma jau prikola pēc, izrādīties un tā... a tagad pa vāju, lai to neatņemamo dienas sastāvdaļu pārtrauktu.

Atgriežoties pie statistikas: Neviena no viņām nav minēts, ka nesmēķetājam ir labi ja pāris procenti mazāka iespēja saslimt/saskarties ar smēķētāja kaitēm, protams, jo raksts jau par pīpētājiem, bet tas nenozīmē, ka, ja nepīpē, tad 100% nosprāgsi  laimīgs pēc 80gadu vecuma :)

1 2 atbildēt

Nu mans vecvectēvs nomira 99os gados, smēķēja, kā zināms, papirosas, bezfiltrenes un jau no mazumdienām. Tāpēc, lietas, par kurām nav dokumenti, kas 100% pierāda, ka tieši no tā un tas izraisa slimības, īsti nav jēgas bāzt acīs. 

Un tā statistika ar tāda nekāda,  vai viņš nomira tāpēc, ka bija slimība izraisīta no pīpēšanas? cilvēki mirst arī 30gados ar sirdstrieku... bet to visu nevar novelt uz kaut kādu atkarību. Gadījumi ir, ka paātrina, bet citos gadījumos spēķēšana to neietekmē.

0 2 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " zīmīgi- man jau 3.diennakts, kā nesmēķēju. lo... "

 

Palasi vairāk par atmešanu, nikotīna atkarība vēl manāma līdz SEPTIŅIEM gadiem pēc pēdējās cigaretes izpīpēšanas... tākā nesaceries par daudz, ir man daudzi zināmi, kas jau nepīpē pāri tiem 7gadiem un tā pat saka, ka nav 100% sajūta, ka negribās uzpīpēt.

 

Pats esmu atmetis vairākas reizes un SMĒĶĒŠANA IR kaitīga, kaut vai tāpēc, ka lielāks enerģijas pieplūdums, daudz labāka oža.  

0 2 atbildēt

Smēķētāji vienmēr atradīs attaisnojumu lai smēķētu, jo nav spējīgi atmest. Bez gribasspēka cilvēki. Tādi ģimeni pārdotu dēļ cigaretēm.

0 3 atbildēt

Pie tam, ir veikti pārbaudījumi un NAV PIERĀDĪJUMA, ka smēķēšana izraisa vēzi... palasiet neatkarīgos rakstus, paskataties pārraides, kur tiek aptaujāti speciālisti visādās vēža izpētes iestādēs. Tā ir propoganda, tāda pati kā PETA, kura 97% no visiem atbrīvotajiem/nozagtajiem dzīvniekiem no patversmēm, paši NOGALINA, ķipa humānā veidā!

1 5 atbildēt

ja tev ir privātmāja, tad dārzā izaudzē gurķus un ēd viņus. ja nav, tad nopērc.

no gurķiem var paēst, bet nepieņemties svarā.

0 8 atbildēt
« 1  2  3 »