local-stats-pixel fb-conv-api

Savvaļas dzīve !!! Plankumainā Hiēna !!! #113

16 0

Sveiki Spocēni un Spocenes un Spoki !!!

Izdomāju ielikt rakstu vairākās sērijās un kā pirmo izvēlējos Plankumaino Hiēnu !!!

Plankumainā Hiēna ( Crocuta crocuta ) Ir lielākā no visām Hiēnām. Mātītes ir nedaudz lielākas par tēviņiem. Viņu dzimumorgāni ir tā palielināti, Ka ir grūti mātītes atšķirt no tēviņiem. Grupās jeb Klanos dominē mātītes. Grupā ir 5 vai vairāk pieaugušie dzivnieki.. Tuksnešos mazuļi ir ar 50, bet ar laupījumu bagātajās Savannās - Vēl vairāk. Grupa aizņem kopēju miteki, kopējas tualetes un vienoti aizsargā teritoriju 40 - 1000 kvadrātkilometru platībā. Par aizņemto teritoriju liecina Hiēnu saucieni, smaržvielas un robežas sargāšanu... Plankumainās Hiēnas, izdodot klepum līdzīgas skaņas, apvieno grupu vai norāda atrašanās vietu mazuļiem, bet Hiēnu "Smiekli" apliecina padevību klana vecākajam !!! Man ļoti patīk Hiēnu plankumi un to ka viņu garums ir 1,3m, Aste apmēram 25 centimetri, svars ir kādi 62 - 70 kg. Viņas un viņi dzīvo grupās un Sugas status ir : Gandrīz Apdraudēta !!! Viņu izplatība iesākās no Āfrikas rietumu daļas līdz austrumu daļai un nedaudz bija arī dienvidu daļā !!!

Jauku lasīšanu un liekat plusiņus vai mīnusiņus !!!! Saulainu un panākumiem pilnu nedēļas sākumu !!!

16 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Ķer plusiņus, Jo es jau sen gribēju uzzināt visu par Plankumainajām Hiēnām, Bet nekad neatradu Spoki.lv kādu pavedienu par šo !! Bet tu to izdarīji !!!emotion

2 0 atbildēt

Daudzi domā ,ka hiēnas ir tikai maitēdājas, bet tā gluži nav. Viņas ir lieliskas mednieces, kā arī spēj aizbiedē lauvu. Viens no stiprākajiem sakodieniem zīdītāju pasaulē, spēj pat sakost kaulus, tapēc praktiski pēc hiēnam nekas nepaliek pāri. Bara dzīvnieks,kas mazuļus ļoti sargā.

Brīnišķīgs dzīvnieks!!emotion

1 0 atbildēt
Kaut kas pa vidu zirgam un sunim.
0 0 atbildēt

Klau, te spokos ir viens cimperlīgs biologs,es jau dabūju aizrādījumus, tā kā iesaku izlabot nosaukumu, kas rakstīts latīniski, jo otro vārdu vajag rasktīt ar mazo burtu Crocuta crocuta! 

0 0 atbildēt