local-stats-pixel fb-conv-api

Šausminošais vārds ,,VARDARBĪBA,,...18

72 0

 

Tas,kas cilvēku pazemo visvairāk !

Emocionālā vardarbība-kāds vārdiski aizskar pašcieņu,draud ,lamājas ņirgājas,kritizē,izturas nievājoši,apkauno,ignorē.

Visbiežāk sastopama  kolektīvos,piemēram,darbavietā vai skolā.

Klasesbiedrene apsmej Tavu ,,resno pakaļu,,? Pēc starpbrīža skolā Tu savas burtnīcas atrodi izlietnē? Priekšnieks Tev nepārtraukti aizrāda ,aizrāda ,aizrāda,ka ,lūk, atkāpes tekstā nav tādas, svārki par īsu(garu),matu krāsa nav pareizā? Jā,tā IR  emocionālā vardarbība.

No tās cieš īpatņi,t.s. pajoliņi,par kuru ,,grēks nesmieties,,,vadošā darbinieka nežēlastībā  kritušais padotais,uz kura fona tas realizē savas apšaubāmās ambīcijas.

Fiziskā vardarbība-veselībai un dzīvībai bīstams fiziskā spēka pielietojums sitot,purinot raustot,iedunkājot ,kniebjot,metot ar kādu priekšmetu,utt.

Visbiežāk sastopama kolektīvos,kuros ir nestabils psiholoģiskais klimats,kur pārspēks tiek parādīts ar fiziskā spēka pielietošanu.

Diemžēl bieži sastopama ģimenē,kad cieš sieva un bērni no vīra(partnera) vai tēva. Piemēram,2009.gada pirmajā pusē pēc vadarbības ģimenē mirušas 89 sievietes un bērni!

Seksuālā vardarbība-seksuāls kontakts,kuru varmāka  mēģina veikt,izmantojot spēku vai pierunāšanu, dzimumorgānu demonstrēšanu ,uzspiež0t  skatīties pornogrāfisku materiālu.

Lai arī mums šķiet,ka par seksuālās vardarbības upuriem kļūst pēc t.s. maniaku uzbrukumiem,tad tā tomēr nav tiesa. Visbiežāk no šīs vardarbības cieš ģimenē ,kad sievieti piespiež veikt dzimumaktu viņas partneris , bērnu izmanto patēvs ,mātes partneris vai pat asinradinieks.

Iespējamās sekas.Ēšanas traucējumi,depresija,pašnāvība.

72 0 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Nē nu ko lai saka tāda problēma ir un būs tur neko nezidarīsi.  

3 1 atbildēt
heh avatarsheh

7 bilde no zaagja

3 1 atbildēt

atbildot uz Tūrists komentāru "EM>atbildot uz augsina komentāru "   "Tā i... "jā,tas ir viens no *cionālās un fiziskās vardarbības veidiem

1 0 atbildēt

atbildot uz *-bydlo komentāru "EM>atbildot uz augsina komentāru "ar visvisādie... " bieži vien tā robeža starp draudiem un pierunāšanu ir pārāk trausla....

1 0 atbildēt

atbildot uz *-bydlo komentāru ""Seksuālā vardarbība-seksuāls kontakts,kuru var... "nejauksim jēdzienus! ir seksuālās rotaļas ar visvisādiem,pat sadistiskiem elementiem. vārds ,,vardarbība,, ir  atvasināts no vārdiem ,,varas ,, ,,darbi,,,tas nozīmē ar varu! ja vardarbības elementi apmierina abas puses,uz priekšu,jahū! un nevajag pārspīlēt. iedo bučiņu noteikti NAV tas pats ,kas : ,,gulies slīpi, mau** citādi dabūsi pa muti,,.  

1 0 atbildēt

Dažas bildes derētu labāk pie šoka... tiešām šusmīgi..

1 0 atbildēt

gadās, kad cilvēki kļūst par lietām....... daži vispār uzskata ka cilvēki tikai tādi gaļas gabali vien ir

1 0 atbildēt

Un kā vel viņus dirsā ņem cietumos, bet es domāju ka pie soda vēl vajadzētu pievienot izkastrēšanu.

1 0 atbildēt

atbildot uz biezpiendizelis komentāru "fuj nu sabojāji visu dienu tagad! "atvaino lūdzu.:(bet,ja ņem vērā ,ka citiem pēc šā  visa dzīve sabojāta....  

1 0 atbildēt

atbildot uz Back komentāru "3. nav vardarbiiba.... "vai Tu gribi teikt,ka TĀ izskat'ās bērns ,kurš vnk niķojas????  

1 0 atbildēt

Ir sanācis tādam tipam salauzt degunu un izsist 4 priekšzobus ar beiseni par līdzīgu rīcību. Tāpēc, lieki neko neteikšu - tādiem cilvēkiem vnk bez žēlastības.

1 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru "EM>atbildot uz augsina komentāru " jā,tas ... "zinu to,bet vai nepieļauj domu,ka var būt vardarbīga izturēšanās pret veselu tautu vai nāciju?  

0 0 atbildēt

fuj nu sabojāji visu dienu tagad!

0 0 atbildēt

atbildot uz augsina komentāru "   " Tā izskatās bērns, kuram nav ko ēst...

0 0 atbildēt

kropļi un izdzimteņi, kaut vai čalis esmu bet nu tiem kropļiem pautus atrautu par šādu triku, a tiem kas bērnus aiztiek pašam kaktusu ānusu iebāztu!!! Sorry par maniem lamuvārdiem, bet tiešām manas *cijas pret tādiem cilvēkiem. starp citu dzirdēju, ka viņus cietumā par gaiļiem pataisa (nezinu vai taisnība)

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

 

sirsniņets visus to stubos pedofiilus nosist! :@ :) 

0 0 atbildēt

3. nav vardarbiiba....

0 6 atbildēt