local-stats-pixel fb-conv-api

Pamestā Garijas Metodistu baznīca7

39 0

Celta: 1925. gadā

Atvērta: 1926. gadā

Atrašanās vecums: 85 gadi

Statuss: pamesta

Atrašanās vieta: Garija, Indiāna, Amerikas Savienotās Valstis

Slēgta: 1980. gadā

Neapzdzīvota: 30 gadus

 

Vēsture

Garijas pilsētā, Indiānā tika dibināta tērauda pilsēta, kurā aizejot 20.gs var redzēt vēl daudzas ļoti iespaidīgas ēkas. 1925. gadā Vašingtonas ielā 577 notika stūrakmens ceremonija par godu gotiskā tipa baznīcu nosauca par Pilsētas Metodistu baznīcu.

Ēku pabeidza 21 mēnešus vēlāk un tās izmaksas bija 1milj. dolāru – 385,000$, ko bija ieguldījis Savienoto Valstu Tērauda korporācija (tā arī nodibināja Garijas pilsētu).

Elberts Garijs ASV Tērauda priekšsēdētājs un pilsētās vārda devējs ziedoja arī orgānus.

Bedfordas kaļķakmens struktūra sastāvēja no 50 pēdu gara un tā tika izstrādāta no akmens, uz sēdvietām varēja sasēsties 950 ticīgo, taču pilsētas metodisti bija gandrīz 3000 liela draudze.

Ēka tika izmantota arī kā jūrnieku skola, kur bija 1000 vietu liela auditorija un sporta zāle ar pilna izmēra basketbola laukumu.

Ēka tika palielināta ar cerību, ka ienākumi varētu kompensēt milzīgās uzturēšanās izmaksas.

1920. gadu laikā mācītājs Viljams Seamans bija par Ku Ku Klana varu Indiānā un atzinīgi novērtēja „melnos” ticīgos Pilsētas Metodistu baznīcā, kad afroamerikāņiem nebija atļauts izmantot „balto baznīcas”.

1960.gadu laikā Garijas pilsētā sākās lejupslīde, tāpat kā daudzās citās pilsētās šajā laika periodā.

Samazinoties Tērauda korporācijas darba vietām, daudzi Garijas iedzīvotāji pārcēlās uz tuvējo piepilsētu, radot Garijas iedzīvotājiem lielu nabadzības un noziedzības līmeni šajā pilsētā. Līdz 1973. gadam baznīcas draudzē bija tikai 300 locekļi, tādēļ 1975. gadā metodisti vadīja jau baznīcas struktūru.

Otrā draudze aizņēma ēkas, taču tās atstāja 1980. gadu sākumā, pēc tam dažas biroja telpas tika izmantotas, taču drīz vien arī visa skolas teritorija tika pilnībā pamesta.

Pilsētas Metodistu baznīca tika sadedzināta Great Gary dedzināšanā 1997.gadā, kā rezultātā liela daļa no jumta ir sabrukusi. Ēka tagad pieder Garijas pilsētai, un tās nākotne joprojām ir neskaidra.

2009. gadā daļu filmas „Nightmare On Elm Street” kadriem pārveidoja un tie tika filmēti pie baznīcas.

« 1  2  3 »
39 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

skaista bija agrāk. :) bet tagad pa tādu paklaiņot neatteiktos

1 0 atbildēt

atbildot uz coldasice komentāru " tur viņiem tādu vairāki simti,slinkums tulkot... " ar tavas tēmas,smieklīgi skan ņ*t vērā,ka uztaisījuvienu no pirmajiem šāda veida rakstiem ar normālu aprakstu.

un neredzu tam jēgu tagad ņemt un taisīt par kaut kādām vietām ,kuras mani neinteresē,ja taisīšu,tad drīzāk par PSRS neka par usa, un tas bija domāts kā info,ka Tev pietiks par ko taisīt rakstus ilgam laikam

1 0 atbildēt

atbildot uz coldasice komentāru " ar tavas tēmas,smieklīgi skan ņ*t vērā,ka... " Nu tu taisi savādāk un es pavisam savādāk.. un man nav tikai pa Ameriku, bija arī par Beļģijas un Anglijas ēkām. Nu es tā pamanīju, kad uztaisīju par Baldones sanatoriju, tev pēc divām dienām uzradās raksts par pamestām pilsētām vai kas tur bija..

1 0 atbildēt

Beidziet kauties -- ražojiet tak abi divi man tos raxtus, šīs tēmas mīlētājiem tikai ieguvums no tā. ; )  Veselīga konkurence ceļ kvalitāti, kaut gan manis pēc apraxtu var arī nebūt, par to es matus nemēdzu skaldīt. Jo vairāk labu, dažādu, interesantu un vēsturiski melnu attēlu, jo Livers laimīgāx & ar saldāku miedziņu! :) Arī Coldasice raxti man patīk! 

1 0 atbildēt

atbildot uz Liver komentāru " Beidziet kauties -- ražojiet tak abi divi man... " Tā sāku smieties par tavu komentāru (labā nozīmē) :)

Paldies Tev ;)

1 0 atbildēt

tur viņiem tādu vairāki simti,slinkums tulkot,varbūt uztaisīšu kādu foto izlasi ar īsu aprakstu

1 1 atbildēt

atbildot uz coldasice komentāru " tur viņiem tādu vairāki simti,slinkums tulkot... " kāpēc tu man to saki? pag, tu gribi taisīt par manas tēmas rakstiem foto izlasi?!

0 1 atbildēt