local-stats-pixel fb-conv-api

Paliek aukstāks.2

16 0

Vai varētu teikt, ka globālā sasilšana no zīmē temperatūras pazemināšanos??

Okeānu teorija

Pastāv teorija, kas balstīta uz faktu, ka Zemes okeāni ir lielākie siltuma uzkrājēji. Saskaņā ar pētījumu, kas veikts 2008.g. nov. , okeāni un globālo temperatūru svārstības ir savstarpēji saistīti. Okeāniem piemīt cikli, kuros tie periodiski sasilst un atdziest. Izpētīts, ka agrāk šie cikli ilguši apmēram 30 gadus. 80 – tajos un 90 – tajos gados cikls bija pozitīvs, t.i., temperatūra bijusi augstāka par vidējo. Un pētījumi liecina, ka globālās temperatūras arī bijušas augstākas nekā pirms tam, taču pēdējos gados okeāni ir zaudējuši savu siltumu un sākuši atdzist. Vai tas nozīmē, ka arī globālā temperatūra sāks pazemināties?

Dati liecina, ka globālā atdzišana laikā no 1945. gada līdz 1977. gadam ir sakritusi ar vienu no cikliem, kad okeāna temperatūra pazeminās, balstoties uz šo faktu, kāds Rietumvašingtonas Universitātes profesors prognozē, ka mūs var sagaidīt 30 gadi globālās atdzišanas. 

Skeptiķi saka, ka okeānu un temperatūru svārstību saistība ir pierādījums viņu hipotēzēm. Turklāt viņi apgalvo, ka ir arī daudz citu dabisku iemeslu globālajai sasilšanai, kas, salīdzinoši ar cilvēka darbības izraisītajām negatīvajām sekām, ir daudz ietekmīgāki.

« 1  2  3 »
16 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

 

Ziema ir cmuka, bet ne parocīga emotion

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt