local-stats-pixel fb-conv-api

Mistiskie labības apļi: vai gadsimtus sena mistērija?6

154 0

Labības apļi savu popularitāti ieguva 20. gs. 80-tajos gados. Tie ir sarežģīti ornamenti, kuri parādās lielos labības laukos. Lielākoties tie ir raksturīgi Lielbritānijai, bet ir sastopami arī citās valstīs. Tie ir iedvesmojuši daudzas grāmatas, blogus un radījuši kvēlu fanu pulciņu, kas nešaubās par to ārpuszemes izcelsmi. Labības apļu pētniekiem ir pats savs nosaukums - sereoloģisti.

Kā pierādījums to senajai vēsturei ir minēta ilustrācija no 1678. g. grāmatas, kur var redzēt kā velns veido labības apli, bet īstenībā tā ir ilustrācija stāstam par zemnieku, kurš labāk maksās velnam nekā pats nopļaus labību. Citi vēl apgalvos, ka pirmais mūsdienu labības aplis esot novērots 1966. g. Autrālijā, kur kāds esot novērojis NLO, bet ierodoties tā nolaišanās vietā esot atradis labības apli.

Īstenībā pirmos labības apļus sāka novērot tikai 1970-to gadu sākumā, kad tie parādījās Anglijas laukos. 1996. g. iepretī Stounhendžai uz labības lauka parādījās pats sarežģītākais ornaments, kas ir novērots. Kā vēlāk izrādījās, tad to izveidoja trīs cilvēki.

Kas attiecas uz to izcelsmi, tad tie parasti parādās apdzīvotās vietās, kas ir viegli pieejamas un neskaitāmi cilvēki ir atzinušies to veidošanā. Neskatoties uz to atradīsies daudzi, kas turpinās apgalvot, ka kaut ko tik sarežģītu cilvēks nevar izveidot, tam noteikti ir ārpuszemes izcelsme, vai vismaz kaut kādā veida ar to izveidi ir saistīti paranormāli spēki. Tas izklausās ļoti aizraujoši, bet tādām teorijām pietrūkst pierādījumu.

Lai arī tas nav nekas vairāk par krāpšanos, tomēr par ko tas liecina? Kādēļ šis fenomens iegūst vēl tikai lielāku popularitāti?

154 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
8. Nomīdīt veselu lauku lai atstātu dažus labības apļus!!! Nesaprotu! Cik gan ļoti jāienīst lauksaimnieka darbs!
8 0 atbildēt

Šamie jau ir redzēti, bet ir vienmēr apbrīnas vērti.

7 0 atbildēt

Tā iet, ja nav ko jēdzīgu darīt..

5 0 atbildēt

Tiem vēl ir īpatnība, ka nomīdītajai labībai stiebra savienojumu mezglos ir bojājumi, kādi rastos, ja tos stiebrus paturētu mikroviļņu krāsnī. Lauka apstākļos praktiski neiespējami izpildāms uzdevums. 

Es tagad neatceros, kas mēģināja tādu uztaisīt, lai pārliecinātos, cik viegli vai grūti tas ir. Myth Busters, vai. Nu noņēmās ļauži ne pa jokam, bet neko pārāk dižu neuztaisīja, turklāt tos stiebru bojājumus viņi tā arī neizdomāja, kā atkārtot. Ņemot vērā, ka šie apļi parādoties pēkšņi, pa vienu nakti izveidoti, doma, ka pāris džeki mājupceļā no kroga ir iebradājuši, ir mazliet nenopietna. 

Tie apļi, kurus patiešām ir cilvēki tīšām taisījuši, nav tik pareizā formā, izskatās mazliet nekārtīgāki. Bija krietni sen labs raidījums par šo, neatceros, vai National Geographic vai kādā no Discovery kanāliem. 

5 0 atbildēt

tā ir māksla.

kaut ko šādu nevar izveidot kurš katrs, tur jābūt zināšanām, pacietībai, precizitātei

2 0 atbildēt

Tas varētu būt saistīts ar Anenerbe.  emotion 

0 0 atbildēt