local-stats-pixel fb-conv-api

Mīlestiba 1daļa8

36 1

Sveiki! Visi kas lasa šo.

Kāda vasaras karsta diena, puisis ar draugiem sēdēja pie maza ezera..

Atnāca 1 meitene , kuru viņš ievēroja no pirmā acu skatiena.

Kad pienāca vakars, visi devas uz mājām viņš palūdza viņai telefona numuru..

Otra diena viņš uzlūdza meiteni uz pastaigu,ta viņi pastaigājas līdz pašam vakaram, neviens no viņiem nevēlējas doties mājās.

Pagāja trīs tādās burvīgas dienas. Viņš juta ko jaunu ko nebijušu, viņš nesaprata kas ar viņu notiek.

Beigas saprata ka viņš iemīlas viņa, bet viņš baidījās no jutām no mīlestības.

Viņš devas pie tēva ar jautājumu Kas ir mīlestība?

Tēvs: Mīlestība ir dzīve. Palaižot garām mīlestību, jūs palaižat garām dzīvi.

Tici vai nē, bet tā eksistē. Tu viņu gaidi, sagaidot baudi un pazaudējot raudi. Raudi ilgi, mēģinot ar asarām izdzīt sāpes, raudi ar asarām un dvēseli. Protams, tā ir mīlestība, par ko mēs runājam, runājām un runāsim.

Daži saka, ka nekad nemīlēs, ka "aizvieto" mīlestību ar kaut ko citu... Tādas runas tikai izraisa smaidu. Mīlestību mums dod Dievs un daba, mīlestība ir mūsu dveselē un dvēsele ir nedalāma.

Mēs nevaram izraut daļu no dvēseles un aizvietot to ar kaut ko citu, tā taču nav klade. Drizāk dvēseli varam salīdzināt ar grāmatu. Pamēģiniet izraut no grāmatas lapu un ielīmēt citu: uzreiz pazudīs tās jēga. Arī dzīve bez mīestības pazaudēs savu jēgu. Ar ko aizvietot mīlestību? Ar ko piepildīt šausminošo tukšumu, kas rodas no tās trūkuma?

Nevar cilvēks dzīvot bez mīlestības, jo dzīvē tā ir galvenais spēks, kurš izdara izvēli. Dzīve ir līdzīga milzīgiem un straujiem plūdiem, kuri gāžas mums pāri un nes mūs līdzi.

Nevar pieņemt visu, ko tie nes. Kurš to mēģinās izdarīt, tas tikai izšķiedīs, pazaudēs sevi. Jāmāk izvēlēties, atteikties no daudz kā, salīdzināma mazuma dēļ, un to pievilkt, vērtēt, krāt, audzēt un pilnveidot. Tā arī tiek veidota personība. Izvēles spēks ir mīlestība: tā vērtē, ciena, saudzē. Griba ir tikai mīlestības darba rīks.

Bez mīlestības griba ir tukša, cietsirdīga un vienaldzīga pret labumu un ļaunumu. Griba ātri pārvertīs mūsu dzīvi par katorgas disciplīnu netikumīgu cilvēku vadībā. Mēs varam audzināt sevi, bet nevaram salauzt un uzbūvēt kaut ko pilnīgi citu.

Nevar cilvēks bez mīlestības arī tāpēc, ka tā ir cilvēka galvenais, radošais spēks. Cilvēks veido nevis no tukšuma, bet no jau eksistējošā. Apcerot Pasauli, cilvēks var radīt, jau eksistējošām lietām, jaunas formas un nozīmes.

Nevar cilvēks dzīvot bez mīlestības, jo pats galvenākais un vertīgākais tiek atvērts tieši sirdīm. Tikai apceroša mīlestība atver mums sveša cilvēka dvēseli dziļai draudzībai, mīlestībai, laulībām un bērnu audzināšanai.

Tikai apceroša mīlestība atver cilvēkā patriotisma izjūtu: viņa garīgo kopību ar tautu un zemi, kurai viņš pieder, viņa dvēselisko un garīgo vietu zemē. Pareizi būs tagad teikt: "Labāk nerunāt par mīlestību." Tas tiesa: ar to ir jādzīvo, nevis par to jāruna. Nevaram mēs bez mīlestības.

Dēls: otra diena satikas ar savu draudzeni, un pateica viņai ka viņš viņu mīlot.

Viņa: Atbildeja klusitem, es tevi gan neeee, mana sirds pieder citam, Piedod ka sālauzu tev sirdi lūdzu piedod.

No ta laika viņš nekad neatdzīnas mīlestiba.

Autors: Nauris D

36 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Mmmmmm šis liriskais pacēlums stāsta vidusdaļā.... un tad skaudrais un traģikas pilnais nobeigums. Bravo! :D

Bet nu ko es varu teikt Naurim D "Nāks jauni sūdi, vecie aizmirsīsies" ... paplašinot teicienu varam to arī attiecināt uz mīlestību utt.  Un lai gan Naurim D iespējams kādā drūmākā momentā liekās, ka mīlestība ir ļauna un viņa sirdī vairs nav vietas nevienam citam, tomēr ar laiku viss atkal nostāsies savās vietās, jo, kā mums vēsta tieciens "Laiks dziedē visas rētas".

2 0 atbildēt

Patika tas dvēseles salīdzinājums ar grāmatu! emotion

0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt