local-stats-pixel fb-conv-api

Ledlauzis11

Ņemot pa lielam ātomledlauzis ir prāmis. Ātomreaktors silda ūdeni, tas pārvēršās par tvaiku, tvaiks griež turbīnas, kuras griež ģenerātorus, kuri ražo strāvu, kas darbina elektromotorus, kuri griež 3 dzenskrūves.

Vietas kur ledlauzis lauž ledu korpusa biezums ir 5 cm, ledlauzim kurpuss ir dubults, tāpēc bojājumu gadījumā neradīsies sūce.

Uz ledlauža "50 лет Победы" ir 2 kodolreaktori ar jaudu 170 megavati katrs. Šo iekārtu jauda ir pietiekama, lai apgādātu ar strāvu pilsētu ar 2 miljoniem iedzīvotāju (Latvija !?!? ).

Kodoleraktori ir aizsargāti no ārējās ietekmes bojājumiem, tas var izturēt tiešo trāpijumu krītot pasažieru lidmašīnai vai ja ietriektos tāds pats ledlauzis ar 10 km/h (?). Reaktoru uzpilda ar degvielu ik pēc 5 gadiem.

Ar kodolenerģiju darbināmais ledlauzis, līdz šim lielākais pasaulē. Tās celtniecību veica Baltijas Rūpnīcā Ļeņingradā (vēlāk Pēterburgā). Tika sākts būvēt 4.oktobrī 1989 un nolaists ūdenī 29.decembrī, 1993. Turpmāka būvniecība tika pārtraukta, jo trūka līdzekļu. 2003. būvniecība tika atsākta un 1. februārī 2007. gadā ledlauzis izgāja Somu līcī uz pārbaudes braucienu, kas ilga divas nedēļas. Kuģa karogs pacelts 2007. gada 23. martā un 11.aprīlī ledlauzis ieradās Murmanskas ostā.

Paldies.

« 1  2  3  4 »
46 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

tiešām iespaidīgi, bet vajadzēja bildes no ārpuses arī. vispār wtf, ka baseins un sporta zāle, priekš tāda veca hlama tas ir wow

4 0 atbildēt

nedaudz papildināju rakstu

1 0 atbildēt

Es uz tāda varētu pārvākties uzdzīvi. Viņiem pat uz klāja helikopters stāv!

1 0 atbildēt

Tā kā kruīza kuģis

1 0 atbildēt

vareji jau paraadiit kaads tas kugjis no aarpuses izskatas, bet nu iekshpuse ari bija intresanti apskatiit.

1 1 atbildēt

17- Gaz! Uhadi! emotion

0 0 atbildēt

pa vienu krievu kanālu redzēju raidījumu par šo kuģi. tur gan kaut ko vairāk aprakstīja, atšķirībā no šejienes.

1 6 atbildēt