local-stats-pixel fb-conv-api

Krievu toji.10

krievu toiterjers ir viens no „toy” šķirnes suņiem, tā ir ļoti neparasta izskata suņu šķirne, viena no vismazākajām šķirnēm pasaulēm. Suņi var būt gan garspalvaini, gan īsspalvaini. Īsspalvainais tojterjers atgādina miniatūru stirniņu- tam ir garas kājas, spēcīgs ķermenis, garš kakls un maza galviņa ar lielām, stāvošām trīsstūra formas ausīm, mazu purniņu un gudrām, platām acīm. Garspalvainais krievu tojterjers, saukts arī par Maskavas garspalvaino tojterjeru, ir īsspalvainā tojterjera kopija, un to vienīgā atšķirība ir garspalvainās varietātes bagātīgi apmatotās ausis. Kad jūs šo sunīti pamanīsiet, jūs būsiet ļoti pārsteigti, mazais suņa ķermenītis ir klāts ar īsu spalvu un milzīgās, apmatotās ausis suni padara līdzīgu taurenim. Jūs nekad nebūsiet redzējis neko tamlīdzīgu. Abas šķirnes varietātes var tikt krustotas savā starpā un vienā metienā būs gan garspalvaini, gan īsspalvaini kucēni. Īsspalvaino tojterjeru pāris var radīt garspalvainus pēcnācējus(kā tas ir bijis jau kopš šķirnes rašanās brīža), taču garspalvaino suņu krustošanas rezultātā nekad nepiedzims īsspalvaini kucēni. Krievu tojterjera izstāžu tipa suņiem populārākās apmatojuma krāsa ir melns ar brūnu, sarkana(visos krasas toņos) un sabuļa krāsa gan īsspalvainajiem, gan garspalvainajiem suņiem. Ļoti liels retums, īpaši garspalvaino suņu starpā, ir krāsojums- brūns ar gaišākām atzīmēm un zils ar gaišākām atzīmēm. Šķirnes standarts pieļauj baltas krāsas atzīmes uz krūtīm un kāju pirkstiem, kā arī dzīvnieks drīkst būt pilnīgi vienkrāsains- melns, zils vai brūns, taču ne ruds. Protams, tas nebūt nenozīmē, ka rudas krāsas suns būs nekvalitatīvs, taču krāsas dēļ tas nevarēs piedalīties izstādēs. Baltas krāsas suņi tiek diskvalificēti. Tojterjeram ir maza galva, un mazs deguns melnā krāsā vai krāsā, kas atbilst apmatojuma krāsojumam. Piere ir diezgan augsta, taču nav pārāk plata, vaigu kaulu platums nedrīkst pārsniegt pieres augstumu. Purna daļa ir nedaudz ieslīpa, un nepārsniedz pieres daļas garumu. Lūpas ir plānas, mazas un cieši sakļautas tumšā vai atbilstošā suņa apmatojumam krāsā. Zobi ir mazi un balti, sakļaujas šķērveida sakodienā, 6 priekšzobi augšžoklī un apakšžoklī būtu vēlami. Acis ir diezgan lielas, apaļas, tumšas, nedaudz izvirzītas uz āru, novietotas vidēji tālu viena otras. Acu plakstiņi ir tumši, cieši sakļauti. Kakls ir slīps, garš, augsts, nedaudz ieliekts. Krūtis ir dziļas, ne pārāk platas, radot ovālu formu. Aste tiek nogriezta, atstājot tikai 2-3 astes skriemeļus un tiek turēta augstu pacelta. Valstīs, kurās astes apgriešana ir aizliegta, tā var tikt atstāta dabīgajā garumā, sunim tā jātur nedaudz augstāk par muguras līniju un vēlams ieliekti.

34 4 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Var jau paņirgt, bet patiesībā šie pārsvarā ir ļoti gudri suņi un  tiem ir katram ļoti izteikts raksturs. Tiem, kas saka, ka no tādiem nav jēgas: nu ne jau visiem vajag lai aitas gana vai pagalmu sargā. Un vispār, jēga ir visam, kas uz planētas Zeme atrodās. Pasakiet vēl, ka piemēram, no maza auguma cilvēkiem nav jēgas. Bull Shit kaut kāds.

4 0 atbildēt

puikas gaida, kad kaada baarbija iespundes vinus sava rokassominaa

2 0 atbildēt

man īstenībā vnk šķiet, ka jums visiem te skauž, ka kādam ir tāds suns :D nu reāli ne jau visiem suņiem tevi ir jāsargā :D nu takš attopieties!! mēs dzīvojam 21.gadsimtā!!!!!!!!

1 0 atbildēt

1.bildee - veesais :D

1 1 atbildēt

šitie radās, kad sētas kracis sadzēries sajauca žurku ar kuci :D

4 4 atbildēt

Viens no tiem, kam uzsēžas virsū... un tad jau ir par vēlu.

0 2 atbildēt

Atkal jau kropla paskata suņi, kas vairāk atgādina žurkas... un praktiskas jēgas no viņiem nav...

1 4 atbildēt