local-stats-pixel fb-conv-api

Krievijas speciālo uzdevumu vienība specnaz6

39 0

Specnaz, jeb speciālo uzdevumu vienība Krievijā ir veidojusies ilgi un pamatīgi, laika gaitā. Mūsdienās ar šo nosaukumu apzīmē jebkuru Krievijas militāro spēku, elites formējumu, kas tiek nosūtīts īpašos uzdevumos (spec nozīmējums). Šīs vienības pārvalda "Federālais drošības dienests" (FSB), tās strādā arī pēc Krievijas izlūkdienesta (CIP analogs) pavēlēm. Specnaz vienības tiek uzskatītas par vislabāk apmācītajām vienībām Krievijas armijā, tieši dēļ augstajiem standartiem un lielās slodzes. Šie ir elites spēki.


Mūsdienās šīs vienības darbojas pārsvarā miera uzturēšanas misijās. Tomēr agrāk, to pamatuzdevums bija uzbrukums ienaidniekam no aizmugures (desants, uzbrukums civilajās drēbēs, partizānu karš). Tāpat šīs vienības nodarbojas ar sabotāžu (dzelzceļa, noliktavu u.c. spridzināšana), amatpersonu iznīcināšana un iebrukumi pilsētās.


Specnaz centrālais bloks ir paredzēts pretterorisma un valdības vadītāju aizsardzībai. Kopumā Krievijā ir 78 neslepeni mācību objekti tieši šīm vienībām. Lielākais no tiem atrodas tikai 10 kilometrus no Maskavas. Viena kaujinieka apmācība ilgst aptuveni piecus gadus un tiek uzņemti tikai psiholoģiski spēcīgākie, tas tiek testēts ar speciāliem testiem, pētīta jauniesaucamā uzvedība utt, lai tas spētu darboties ļoti ilgi, ļoti saspringtos apstākļos. Padomju laikā specnaz sastāvēja aptuveni no 30 000 vīriem, mūsdienās šis skaits nav zināms.
Visatpazīstamākā vienība ir „Alfa” vienība. Tā sastāv no aptuveni 700 vīriem. Šo vienību radīja 1974. gadā un tā nodarbojas pamatā ar antiterorismu. Lielākā daļa šīs vienības atrodas Maskavā. Aptuveni trešdaļa iziet speciālu kalnu apmācību (izdzīvošanas skola), trešdaļa iziet pretsabotāžas, niršanas kursus. Tomēr pilnībā visi iziet specializētus ieroču un šaušanas kursus un aviodesanta kursus. Visi prot apieties ar jauniem un veciem, gan Krievijas, gan ārzemju ieročiem, tai skaitā to modifikācijām.


Vienība „Vympel” arī ir pretterorisma vienība, tomēr šīs vienības vīri iziet speciālu apmācību un atšķirībā no Alfa biedriem, viņi darbojas pilnīgi citā vidē. Viņi ir eksperti 18 disciplīnās (piemēram, austrumu cīņas, medicīna, sabotāža, iefiltrēšanās, transporta un lidmašīnu vadīšana, apsargātu ēku ieņemšana u.c.). Šie vīri ir tie, kas būs pēdējā aizsardzība stratēģiskajiem objektiem, piemēram atomelektrostacijām, dambjiem u.c. Šos vīrus pēdējā laikā bieži izmanto Čečenijā, Ziemeļkaukāzā u.c „karstajos punktos”.


Bieži cilvēki jauc OMON vienības ar specnaz vienībām. OMON ir speciāli apmācītas policijas vienības, kas pārsvarā darbojas pūļa savaldīšanas un lielu arestu gadījumos. Šiem vīriem nav tik skarba un aptveroša apmācība, tomēr sarežģītos gadījumos tiek piesaistītas OMSN vienības, kas ir jau augstāk apmācītas un tajās daļa ir atvaļināti specnaz kaujinieki.
 

« 1  2  3 »
39 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

taa neko dzekinji!!!!!!!!

1 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

18. viņi to bruņu mašinu stumi

0 0 atbildēt

Labs raksts

0 0 atbildēt

Pēc attēliem izskatās, kā no 80.gadu beigām iznākuši PSRS kaujinieki... Man jau nu liekas, ka Franču leģions šo te sit pušu...

0 0 atbildēt