local-stats-pixel fb-conv-api

Kā ir mainījies sports pēdējo 100 gadu laikā?4

139 0

Mēs nepiedzimām tukšā pasaulē, jau krietnu laiku pirms mums cilvēki nodarbojās ar sportu, bija izveidojušies savi noteikumi un likumi. Ja salīdzina ar mūsdienām pat ne tik senu pagātni, var ieraudzīt ievērojamas pārmaiņas.

Tas neattiecas tikai uz noteikumiem, kā kaut ko spēlēt, bet arī sporta vizuālo pusi. Vai varat iedomāties, ka pirms kādiem 100 gadiem sievietes tenisu spēlēja garās kleitās? Tas varēu likties jocīgi, bet tāda ir vēsture. Vai tāpēc mūsdienās sportisti ir ātrāki un spēcīgāki nekā pirms 100 gadiem? Vai sportistu vizālo izskatu ir ietekmējusi televīzija?

Tenisa bumbiņas krāsa ir tāda, kāda tā ir, jo krāsainajā televīzijā to var tāpēc redzēt labāk. Tomēr televīzijas ietekmē sports ir palicis dinamiskāks, tajā tiek izcelti dramatiskie mirkļi un neaizmirsīsim par reklāmām. Dažs labs sportists ir reklāmas seja kādam no zīmoliem un daudzi sportisti ir staigājoši reklāmas plakāti. Kaut ko tādu noteikti nevarētu ieraudzīt sportā pirms 100 gadiem. Olimpiskās spēles tika atjaunotas 1896. g. balstoties uz pavisam citiem principiem nekā tās notiek mūsdienās. Tomēr tas viss tiešā vai netiešā veidā ir atstājis arī savu ietekmi uz vizuālo izskatu. Jā, protams, mūsdienās noteikti ir labāki apģērbi nekā senāk, jo tie ir tikuši radīti speciāli profesionālajam sportam, bet līdz tam ir bijis ilgs ceļš ejams.

139 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

👍

4 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

🙂👍

3 0 atbildēt