local-stats-pixel fb-conv-api

Igauņi atbild raudošajiem lietuviešiem44

Ir cilvēki, kas ir gatavi aizstāvēt savu zemi par to neraudot.

295 0 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

Ir atšķirība starp brīvprātīgajiem un tiem, kurus iesauc piespiedu kārtā...

64 2 atbildēt

Latvieši varētu būt kā vienmēr pa vidu starp lietuviešiem un igauņiem, uztaisot projektu pokerface

60 1 atbildēt

A par ko igauņiem raudāt - viņiem ir brīvprātīga organizācija un nevienu uz pusotru vai diviem gadiem netaisās iedzīt kazarmās un taisīt no viņa varonīgu karavīru. Ja sabildētu Latvijas zemessargus, kuri arī tur ir no laba prāta, gan jau būtu tikpat smaidīgi ka igauņi.

16 0 atbildēt

''Ir cilvēki, kas ir gatavi aizstāvēt savu zemi par to neraudot.'' emotion

18 4 atbildēt

Cilvēks uzsākot mācības, karjeru veidojot ģimeni tomēr rēķinās ar to ir vai nav obligātais militārais dienests. Un tagad mēs nonākam pie tā, ka cilvēkam vecums ir atbilstošs lai vēl iesauktu, bet ir darbs, ģimene kredīti utt. Neesmu pret obligāto dienestu, bet tad jāsakārto arī pārejā likumdošana. Ja iesauc un kredīts ir ņemts pirms likuma pasludināšanas tad ir "kredītu brīvdienas", kā arī ar likumu darba devējam uz iesaukuma laiku jāsaglabā darba vieta. Rezultātā cilvēks paliek bez darba, banka atņem dzīvokli, izmet uz ielas, sieva aiziet pie cita kurš var uzturēt un viss pipec pilnīgs. Principā valsts izčakarē cilvēkam dzīvi un pēc tam vēl gaida kad atbrauks atpakaļ no UK. Likumi jāpieņem ar prātu un aprēķinu nevis lūk mēs tā izdomājām.

Vairāk vajadzētu popularizēt zemessardzi, lai darba devēji atlaiž uz mācībām saglabājot atalgojumu utt. Ja valsts cilvēku izčakarēs tad no tāda patriotismu nesagaidīt.

 

P.S. Man domāt ka likumā enīvej ir noteikts kara gadījumā iesauc visus līdz 45 gadi. Tātad šī sanāk tikai pokazuha, jo motivācija kaut ko mācīties zemessardzē brīvprātīgi būtu daudz lielāka. Leiši ar šito iebrauks konkrētās auzās.

9 0 atbildēt

Daudz vairāk patīk, nekā lietuviešu fotkas. Cerams, ka Latvijā būs kā tagad - iestājas kas vēlas. Kur tad lietuviešiem brīvība, ka obligātais dienests? emotion

8 0 atbildēt

Latvija tikai noskatās un pasmejas par šo klaunu cirku emotion

5 0 atbildēt

Marčello, dizaineris līdzīgs Harijam Vītoliņam, vai man tikai tā liekas?emotion

4 0 atbildēt

Igauņi arī raudās, bet viņiem tas aizies ļoti lēni.

4 0 atbildēt

Tiem, kam nebūtu jādodas uz karalauka zinot, ka viņš varētu nomirt, baigi viegli runāt un teikt "vot igauņi, tie ir malači". Es ceru, ka visi, kas nav pozitīvās domās par lietuviešiem, paši būtu gatavi nomest tavu dzīvību karā.

5 2 atbildēt

es tikai par iesakušanu armijā, savādāk tie memļaki jau izlaidušies!emotion

4 1 atbildēt

OBM man atgadina totalitaru rezimu, uzpiest  cilvekiem dariit lietas, kas ir pret vina gribu. Vispar zoliki ir vislielakas peskas, ko " augsa" izmanto vinu netiro darbu istenosanai. Vienmer esmu domajis, kas buutu, ja cilveki saaktu atteikties no militarisma, ari ka savu dzives celu. Kas veiktu melno darbu, bankieri? vai ari slimi cilveki seedetu pie pults? Protams, buus kas teiks, bet ja mums uzbruktu, kas muus aizsargatu? Tapec tam janotiek globali, visur, un cilvekiem japarstaj nist cilvekus pec adas krasas vai tautibas, un jasaredz ka mes esam visi vienadi. Protams tas viss skan nedaudz utopiski, un droshi, ka nekad nepiepildisies, bet ja nu gadijuma Lv izdomas ieviest OMD, domaju daudzi varetu pamest valsti.

3 0 atbildēt

Brīvā un Piespiedu nav viens un tas pats... Par ko sajusmināties ka slepkavot viens otru reāli ~ Cilvēki ~

4 2 atbildēt

Njāām, tagad šitā sanāk igauņu propoganda.

1 0 atbildēt

gribu redzēt viņu sajūsmu kad brauks mājās cikotās kastēs emotion

2 1 atbildēt

pag pag ja igauņus mēs saucam par "lēnākiem" tad lietuvieši tagad sanāk "raudoši"

0 0 atbildēt

Es atbalstītu obligāto iesaukšanu armijā tikai, ja iesauktu tos, kuriem nav darba un nestudē.. 

0 0 atbildēt

nekas... pēc labas apmācības viņiem visiem sejas būs līdzīgākas. tiem nebūs tik naivi smaidi, bet šiem acis būs sausas. militāriem cilvēkiem jābūt sūrām sejām

0 0 atbildēt

nav nekādas jēgas ka cilvēks iziet neilgu apmācību, viņš nebūs efektīvs aizstāvis jebkurā gadījumā, viena rota profesionāļu iztīrīs pilsētu ar tādiem aizstāvjiem un paliks ģimenes bez tēviem un dēliem , vientuļās mātes kas nevarēs izaudzināt bērnus un kurš no tā iegūs? tā vietā lai apmācītu 100 amatierus ..kad pēc gada jau visu aizmirsīs labāk uzturēt 1 profesionāli kas katru nedēļu tur strādā, šauj , skraida krosus, apgūst taktiku!! jebkurā armijā būs atsaldēties bet lielākā daļa tādu nav, ja tu esi civilais un nedari muļķības lielāko ties paliksi dzīvs! 

0 0 atbildēt
Paga... Tur deputāti arī iet armijā? Vsjo, Saeimu pārbīdam un Igauniju..
0 0 atbildēt