local-stats-pixel fb-conv-api

Foto kas šokēja pasauli67

401 2

Iespējams, ka šī bilde jau iepriekš ir redzēta, tomēr vai zini kādēļ tā ir tik slavena? 1985. gadā TV  kameras un avīžu fotogrāfi trīs dienas sekoja kādas meitenītes cīņai par izdzīvošanu. Simtiem kameru fiksēja viņas agoniju. Neskatoties uz sāpēm un agoniju, šis notikums ir iegājis vēsturē, kā pirmā tiešā ētera pārraide, kurā mirst cilvēks.


Omaira Sančeza (Omayra Sanchez) bija tikai 13 gadus veca, kad kādu dienu Kolumbijā, pēc vulkāna „Nevado del Ruiz” izvirduma, tā pakājē esošais ciems Armero tika sagrauts. Viņa palika iesprostota zem savas mājas drupām. Ārsti centās palīdzēt mirstošajai meitenītei, tomēr pēc vairākiem mēģinājumiem, tie saprata, ka nespēs glābt meitenīti, jo tas nozīmētu, ka būtu nepieciešama pilnīga kāju amputācija, tomēr profesionalitātes un pieredzes trūkuma dēļ meitenīte visticamāk nomirtu (kā nekā viņa peldēja dubļu peļķē, kas bija pilna ar mikrobiem un baktērijām, ja tiktu veikta amputācija, meitenīte zaudētu ļoti daudz asiņu un sāktos infekcija, kas diez vai būtu apturama, tai sekotu mokoša gangrēna (locekļu pūšana) un lēna nāve).


Pēc mediķu un žurnālistu stāstītā Omaira bija stipra līdz pat pēdējam savam elpas vilcienam. Trīs dienas, kamēr viņa mocījās agonijā, viņa runāja tikai par mācībām, skolu un draugiem, cik ļoti viņa vēlas atgriezties pie tiem. Šo bildi uzņēma fotogrāfs Frenks Fournīrs (Frank Fournier). Tā apceļoja visu pasauli un radīja diskusiju par Kolumbijas valdības nespēju rīkoties dabas katastrofu laikā un tās speciālistu nekompetenci. Fotogrāfs 1986. gadā saņēma arī prestižo World Press Photo Premier Award balvu par šo foto.
 

401 2 67 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 67

0/2000

atbildot uz niks komentāru " kaut kā liekas... varēja taču mēģināt. Mēģinā... " es aizmirsu statistiku, bet aptuveni 50% cilvēku, kas nomirst slimnīcā, mirst tieš dēļ infekcijas un baktērijām, kas ir gaisā, jo tādēļ rodas komplikācijas. Ņ*t vērā, ka slimnīcas katru dienu dezinficē, reāli, kas būtu dubļu peļķē..

4 0 atbildēt

tik žēl ka šādas lietas mēdz notikt.... emotion

4 0 atbildēt

emotion 

3 0 atbildēt

emotion

3 0 atbildēt

Paliek žēl tās meitenītes ! :(

3 0 atbildēt

šausmīgas acis viņai..

3 0 atbildēt

cik stulbi ir sie cilveeki kas to meiteni atbriivot nevar tas ir aarstu darbs ruupeeties par cilveeku dziiviibu turklat taa meitene vareeja izdiivot!: (

1 0 atbildēt

Tik tiešam emotion

1 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " Labrīt, spoof! " Labrīt :)

1 0 atbildēt

šausmasemotion

0 0 atbildēt

ārprāts

0 0 atbildēt

Cik briesmīgi! emotion

Tiešām vulkāna izmešos ir daudz mikrobu un indīgu gāzu.

 Ārsti un žurnālisti noteikti jutās pavisam sūdīgi, jo nevarēja palīdzēt

0 0 atbildēt

tiesaam skumji... :/

0 0 atbildēt

šodien šī bilde mani uzrunāja un, jā, arī nedaudz sabojāja garastāvokli.

0 0 atbildēt

 

pizdec... vnk pizdec!! atvainojos par savu fraņču valodu, bet tas IR pizdec.... emotion

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

;[[[

0 0 atbildēt

skumīgi...

0 0 atbildēt

Kas ar viņas acīm!? stulbie ārsti gan jau viņi vareja kko izdarīt viņas labā un aizvest uz slimnīcu! viņi varēja palīdzēt!

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »