local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīvnieku cilvēciskā puse7

100 1


Vai esi kādreiz palūkojies cik ļoti dzīvnieki līdzinās saviem saimniekiem un otrādi? Cik ļoti to rīcība, kustības, mīmika un viss pārējais, līdzinās, mūsu, cilvēku dabai?

Britu fotogrāfs Tims Flečs ir pazīstams ar to, ka ir uzņēmis dzīvnieku fotogrāfijas veidā, kā tiek uzņemti cilvķu portreti. Viņa jaunākais veikums ir fotosērija "Vairāk nekā cilvēks", kurā redzama dzīvnieku cilvēciskā puse.

Ļoti tuvie portreti, kuros var redzēt gan dejojošu bezspalvainu cāli vai apjukuši šimpanzi, liek aizdomāties cik liela līdzība ir starp mūsu un dzīvnieku pozām, žestiem un skatieniem. Šī fotosesija bija liels izaicinājums māksliniekam, jo dzīvnieki netika fotogrāfēti to dabīgajā vidē. "Tu nekad nevari paredzēt dzīvnieka noskaņojumu", Flečs raksta savā mājaslapā. "Tāpēc ir jāplāno uz priekšu, lai panāktu vēlamo rezultātui". Lai dzīvnieki justos ērti, Fletčs savā studijā regulēja temperatūru un atskaņoja mūziku.


Šo un citus Fleča projektus, var apskatīt viņa mājaslapā www.timflach.com

100 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Pirmais ir gailis, nevis cālis.

Tikpat labi pieaugušu vīrieti var saukt par puisīti.

3 0 atbildēt
Mans suns man lidzinas tikai taja ka ienist dazus, lielakoties viriesudzimtes savas sugas parstavjus (un ja es zinu ko uzrakstiju, maitas tadi!)
0 0 atbildēt

Negribot paspruka smiekli, kad ieraudzīju to noplūkto gaili..... Taču dzīvnieki savā būtībā bieži vien ir daudz cilvēciskāki par divkājainajiem radības kroņiem. 

0 0 atbildēt

jā un mēs esam nedzīvi un vaidoti no metāla, akmens un dubļiem

0 6 atbildēt