local-stats-pixel fb-conv-api

Dzimumu vienlīdzība.26

383 4

Var piekrist un var arī nepiekrist, bet aizdomāties, tomēr liek.
Uzraksti savas domas komentāros. Paldies!

383 4 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Vispār jau sieviete kā sugas daļa nav ne tizla, ne stulba, ne paralizēta, var gan sev dzīvošanai nopelnīt*, gan visus darbus [traukus nomazgāt un skapi saskruvēt] pati izdarīt. Tāpat vīrietis kā sugas daļa nav ne stulbs, ne tizls, ne paralizēts, var gan sev dzīvošanai nopelnīt, gan visus darbus [traukus nomazgāt un skapi saskruvēt] pats izdarīt.

Atšķirības sākas tajā mirklī, kad vīrietis, kurš definē: "ja jau sieviete grib būt vienlīdzīga, lai maksā pusi no rēķina", nebūt neraujas mājās tīrīt podu, mazgāt traukus un veļu - kaut pusi no banālajiem mājas darbiem -, bet ierasti gaida, kad to viņa vietā izdarīs sieviete [mājas pavards bla bla bla].

Un plaisa vienkārši katastrofāla kļūst tajā brīdī, kad sieviete iznēsā un audzina vīrieša bērnu [Tipa - sīkie ir sievas pienākums, īsts vīrs atmet kāpostu un aiziet ar čomiem iedzert alu] - tas ir darbs 24/7 vismaz pirmos 6-7 gadus. Tikai paralēli tam sievietei vēl ir jāizdara vismaz puse mājās darbu [ak, naivie ideāli - parasti jāapdara visi] un vēl jānopelna nauda, jo "nabaga vīrietis viens mūsdienās nevar uzturēt sievieti un bērnu", vai ne?

Nu tad ko šūmējaties par vienlīdzību? Sievietei ģimenē jau tāpat pienākumu ir 3x vairāk nekā vīrietim. Gribat vienlīdzību? Sūdu jūs, tirliņi, izturēsiet to slodzi, ko izvelk strādājoša sieviete ar maziem bērniem. Jūsu "es taču strādāju, nogurstu" ir vienkārši aizbildinājums slinkumam. Viens darbs bez citiem pienākumiem ir viena vienīga izprieca. Pamēģiniet risināt reizē n dažādus jautājumus [sīkam lauzta roka, gāzes plīts laiž, skolā sapulce, vakariņām vajag pārtiku, vīram jaka saplēsta, suns jāpotē, rīt atskaites jānodod, māte slimnīcā, veļa jāizkar - tikai daži vienas dienas sīkie prieciņi] jūsu vienvirziena domāšana uzkārsies pirmajā minūtē. 

Tā vienlīdzība, ko viņa grib, ir lai vīrietis sievieti uzskata par līdzvērtīgu cilvēku ar smadzenēm - kā tas arī ir [Vairākumā gadījumu. Izņēmumi ir vienmēr.] -, nevis par staigājošu caurumu, apkalpojošo personālu un virtuves tehniku trešajā vietā aiz suņa, čomiem un mašīnas.

RS/AM

* Diemžēl sievietēm maksā vismaz par 10% mazāk nekā vīrietim identiskā amatā. Fakts.

45 8 atbildēt

Žēl, ka sieviete bez vīrieša spermas nevar tikt pie bērna, ko iznēsāt un pēc tam ar aprēķinu pamet vīrieti, lai izmantotu viņu kā slaucamu govi, kāšot no viņa alimentus, no kuriem bērna vajadzībām tiek izmantota neliela daļa.

Nav jau tā, ka tikai sievietes ir tās lielās cietējas, vīrieši mēdz būt gļēvi un bezatbildīgi, sievietes mēdz būt nežēlīgas aprēķinātājas, cietēja limā var nonākt kā viens, tā otrs. Tāpēc nemēģināsim celt vienu dzimumu augstāk par otru, tai pat laikā atcerēsemies, ka starp dzimumiem ir būtiska atšķirība, ne tikai fiziskajā plānā, tāpēc būtu muļķīgi tiekties uz pilnīgu vienlīdzību.

18 2 atbildēt

Progresīvie domātāji jau uzskata, ka vīrieši caur savu patriarhālo konspirāciju ir paši vēstures gaitā izveidojuši un uzturējuši dzimtes atsķirības, vīriešiem par pieņemamu uzvedību nosakot vienu, bet sievietēm - ko citu. Taču ir strauji manāms, ka no tā mēs pamazām atsakāmies. Neskarot prātā pistas feministes, kas nesaprot par ko kauc (piem, ka sievietēm par to pašu darbu maksā mazāk, vai, ka sievietes STEM jomās kaut kā tīši netiek laistas pie šprices), tas ir vērtējams pozitīvi. Jo kuram gan nepatīk elastīgi cilvēki, kuri prot gan darīt "sievišķās", gan "vīrišķās" lietas, neskatoties uz dzimumu. Kaut vai samaksa par vakariņu rēķinu..tai būtu jānotiek bez dzimuma vērā ņemšanas.

Ir protams arī visādi White Knights, kuri tēlo džentlmeņus, un visu izmaksā un tā tālāk. Itkā nekas slikts tajā nav, lai jau dara kā grib, taču šāda uzvedība tikai turpina uzturēt pieklājību, kas balstīta uz nepareizajiem iemesliem. Ja tu palaid kādu pa priekšu auditorijā, tad dari to tāpēc, ka tas ir cilvēks un tu tam izrādi cieņu, nevis tāpēc, ka cilvēkam ir krūtis un petene starp kājām.

Tam var piekrist, gan nepiekrist, jo ir daudz cilvēku, kam patīk spēlēt šīs lomas..bet vieglāk ir bez tām.

Paldies!

12 3 atbildēt

Bija kadreiz Amazones, istas cinitajas ,iztika bez vechiem,visu pashas... runa ka kaut ka nejaushi izmirushas.

7 0 atbildēt

TRUE STORY

5 0 atbildēt

Vajag, lai ievieš atskaiti, kur tiek izmantoti alimenti, un atskaiti mēneša beigās jānodod! ātri vien alimentu prasītāju skaits saruktu emotion

4 0 atbildēt

Nu, lūk, Tu esi lielisks piemērs tam, ka cilvēkos ir ieaudzināts "īsta vīrieša" tēls, kuram durvju atvēršana, ziedu pirkšana un maksāšana par vakariņām utt. ir pašsaprotama.

Atkal, es nesaku, ka tas ir kas slikts, jo šādas "lomiņas" ieeļļo sabiedrības zobratiņus un ļauj labāk saprasties un vienam otru paredzēt. Taču es nekādīgi nevaru piekrist tam, ka šie pienākumi automātiski uzliekami cilvēkam ar sēkliniekiem. Muļķīgs sociāls konstrukts, kuru ir vērts tomēr savās domās apspēlēt.

Es neredzu nekur problēmu tajā, ja ziedus nopērk meitene puisim, vai arī, ja meitene puisim izmaksā vakariņas. Vai otrādi. Atkarīgs no tā, cik kuram cilvēkam ir gribēšana un līdzekļu to darīt, nevis kuram ir noteikti ārējie dzimumorgāni. 

Nesaskatu neko pazemojošu tajā, ka cilvēki atsakās no laika zobu neizturējušām dzimumlomām.

4 0 atbildēt

Njam man tas arī besī , bet nu.. foršs Copy/Paste emotion

2 0 atbildēt

Oi, ja Tu zinātu, ko patiesībā domā tās "gudrās" sievietes, kuras par katru štruntu slavē savus vīriešus, mīļi blisina actiņas un "ir sievišķīgas"...  Tā "sieviešu gudrība" ir vispārpieņemts manipulēšanas veids - "pielien tam ķēmam, izliecies, dabūsi vairāk labumu nekā par atklātu valodu". Toties tas, kas ir dzirdams sieviešu sarunās par saviem ap pirkstu aptītajiem vīrišķiem, kuri uzskata: "sieva domā, ka esmu ērglis", ir vienkārši cinisma kalngals. Apmēram - "tas knislis domā, ka ir ērglis! Lai jau tic, duraks, toties miskasti iznes!" Un viena otrai padomiņus dod, kā labāk piečakarēt vīrieti. Pazīstu tādas, kas pēkšņi sāk interesēties par biljardu, alpīnismu, bridžu vai ko nu viņas iekārotais piekopj. Pēc kāzām pēkšņi kažoks apmetas uz otru pusi un sākas smadzeņu skalošana par brīvā laika pavadīšanu ar kaut kādiem čomiem nevis pie sievas mīļā seriāla...

Bet Tu, protams, labāk šo komentāru nelasi un paliec savās naivajās ilūzijās par mīļo sieviņu. emotion  Tā būs labāk jums abiem [bet es brīdināju...].

Tās, kas no dabas ir mīļzostiņas naivulītes un patiešām savu vīrieti uzskata par pusdievu, ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas. Uz otras rokas pirkstiem - loģiskās ar "vīrišķo" prāta uzbūvi [meklē atbilstošu vīrieti, kurš sievieti uzskata par līdzvērtīgu partneri]. Pārējās ir aprēķinātājas un manipulatores, kuras tin ap pirkstu spermotoksikozes periodā vāji domājošus īpatņus. Kā Tu domā, no kurienes tās anekdotes par jaukajām meitenēm, kuras apprecoties kļūst par raganām [t.i. pārstāj tēlot un izlikties]?  

[Vecums pietiekams, esmu ļooti daudz ko redzējusi un dzirdējusi.]

Labi, ka neesmu vīrietis un man ar viņām nav jāprecas.

2 0 atbildēt
Es arī nesaprotu tās sievietes, kuras cenšas ar bērnu piesiet sev klāt, ja nemīlēs, tad nemīlēs. Bet vismaz man apkārt ir daudz sieviešu, kuru draugi sasola zelta kalnus, bet kad piesakās bērns aizlaižas projām kă nebijuši.
2 0 atbildēt

Nu īsāk sakot - sievietes drīkst atļauties daudz vairāk nekā vīrieši. No dzimumu vienlīdzības ne smakas. 

2 0 atbildēt

Par šo var aizdomāties, bet neviens to neatrisinās.. Tā VĪRIEŠI ir pieņēmuši, tā arī ir.. Pirms pārsimt gadiem varēja rīkoties savādāk, un arī mūsdienās būtu savādāk.. Punkts.

1 0 atbildēt
Hahaha, nopietni? Lielākā daļa vīriešu pat izvairās no alimentu maksāšanas.
3 2 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Palasot šo liekas, ka tā vienlīdzība nav iespējama pat mūsdienās. Bet tā reakcija, ka par uzmākšanos sievietei policija reaģē, tas ir tpc, ka sieviete tomēr ir fiziski vājāka par vīrieti, un es nerunāju par kačātājam divmetrīgajām.

0 0 atbildēt

Sieviete atver īstam vīrietim durvis tikai tad, kad viņam rokās ir viņu dvīņi un koferis ar mantām zobos! emotion     

Palasiet *(tiem kuriem IQ atļauj) V.Rudzīti; Jāni  Zālīti ... - visa tā sieviešu feminizācija, varonība ir sačakarejusi un izlaidusi lielu daļu "lietaskoku". 

0 0 atbildēt

Piedzims un ko es redzēšu? emotion a moš es jau tagad maksāju un vēlos zināt kur mans piķis paliek? Tā ka klusē labāk glupais tu cilvēk... nedod dievs Tev zināt kas ir uzturlīdzekļu piedziņas process!

0 0 atbildēt

Tajā pašā pasakā, kur vīrieši masveidā pamet savus bērnus.

0 0 atbildēt

Fuck feminizm n vienlidzibu..grib but vienadas..tad lai ari saņem vienlīdzību ja daudz izrunasies..

0 0 atbildēt

Tu runā par pieklājību pret cilvēku, vai pieklājību pret dzimumu?

0 0 atbildēt