local-stats-pixel fb-conv-api

Apmeklēju LU Botāniskā dārza tauriņu māju.7

318 0

Pabiju LU Botāniskā dārza tauriņu mājā. Tas jau bija diezgan pasen, nolēmu ielikt bildes spokos, ja nu kādām arī kādreiz rodas interese. DIemžēl nesanāca aiziet uz to brīdi, kad tauriņi lien arā no kokoniem.

Tur fotografēt dēļ gaisa mitruma ir diezgan pagrūti un fotoaparātam svīst objektīvs ciet.

« 1  2  3  4  5 »
318 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Tauriņu mājā ieejas maksa ir atsevišķi, vēl papildus klāt paša Botāniskā dārza biļetei. Šobrīd Eiro cena - 4,50.

Tas tā, ka kādam interesē.

3 0 atbildēt

vakar biju :)

2 0 atbildēt

skaista emotion

1 0 atbildēt
Tropu tauriņu māju pārņems „Zilo morfīdu trakums” Signe Tomsone, Latvijas Universitātes Botāniskā dārza direktora vietniece 01.04.2014 Drukāt Sašaurināt tekstu Sadalīt tekstu kolonnās

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā tiek gatavots fantastisks pārsteigums: no 4. līdz 13. aprīlim būs vērojams apmeklētāju iemīļoto tauriņu - zilo morfīdu uzlidojums. Šajā laikā Tauriņu mājā dominēs zili mirdzošo spārnu īpašnieki, radot fantāziju un pasaku pasaules cienīgu ainu.

Līdzīgi pasākumi līdz šim ir organizēti vienīgi ASV tauriņu mājās, līdz ar to šī būs unikāla iespēja ne tikai rīdziniekiem, bet arī Rīgas viesiem izjust ko nebijušu. Bez zilajiem morfīdiem, kā ierasts, būs vērojami arī citi tauriņi no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem. Tauriņu māja apmeklētājiem aprīlī būs atvērta no plkst. 11.00 līdz 18.00.

Masu mediju pārstāvji tiek aicināti pirmie izbaudīt „Zilo morfīdu trakumu” 2. un 3. aprīlī. Iespēja iepriekš pieteikties un konsultēties ar Tropu tauriņu mājas speciālistiem pa tālruni 27644440.

LU Botāniskā dārza apmeklētājus šajā laikā vēl priecēs arī vēlu ziedošo acāliju baltās, sārtās un violetās kupenas. Daudzi acāliju krūmi kolekcijā aug vairāk nekā 50 gadus un to ziedu vainags sasniedz divu metru apkārtmēru. Latvijas Universitātē ir Baltijā lielākā šo augu kolekcija. Dārzā ir apskatāmas arī Palmu, tropu un kaktusu siltumnīcas.

Par Tropu tauriņu mājas apmeklējumu papildus ieejas biļetei Botāniskajā dārzā jāmaksā: 4 – 18 gadus veciem bērniem 3,00 EUR, pieaugušajiem 4,50 EUR, ģimenēm (2 pieaugušie + 2 bērni) 14,00 EUR, pensionāriem, personām ar īpašām vajadzībām 3,00 EUR.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No aprīļa līdz septembrim dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst. 9.00 līdz 19.00. Ieejas maksa Botāniskajā dārzā: skolēniem – 0,70 EUR, studentiem un pensionāriem – 1,40 EUR, pieaugušajiem – 2,10 EUR. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas personām ar īpašām vajadzībām. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv .

0 0 atbildēt

Tur ir +30 grādi un vairāk. Ja kāds grib iet, gatavojat šortus.

0 0 atbildēt